Tuesday 20 January 2015

Λαζάνια με κιμά στον φούρνο


Πρόσφατα έφτασε στα χέρια μου ένα πακέτο λαζάνια με ντομάτα και σκορδοπίπερο.
Όχι τα ορθογώνια λαζάνια, αλλά αυτά που είναι σαν μακριές χυλοπίτες.
Αμέσως άρχισα να σκέφτομαι τι καλό θα μπορούσα να φτιάξω μ’ αυτά.
Ιδέες ένα σωρό, είναι η αλήθεια!!!
Κατέληξα σε ένα φαγάκι «πλούσιο», νόστιμο, χορταστικό, που έκανε το κυριακάτικο γεύμα μας σκέτη απόλαυση.
Λαζάνια με κιμά, αρακά, καλαμπόκι και μπόλικα τυριά να λιώνουν και να μελώνουν στον φούρνο.
Ένα φαγάκι που δεν θέλει τσιγκουνιές στα υλικά του, για να μας αποζημιώσει η γεύση του και με το παραπάνω.
Πάμε να το φτιάξουμε?? Πάμε, πάμε!!!

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. λαζάνια
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο
1 κούπα καλαμπόκι βρασμένο
1 κούπα πουμαρό
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κύβο ζωμό λαχανικών ψυγείου
1 ξύλο κανέλας
1 κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
400 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι - πιπέρι
Στην πράξη:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον φέρνουμε μερικές βόλτες, να αλλάξει χρώμα και να σοταριστεί.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας το πουμαρό, τα ντοματάκια κονκασέ τα οποία προηγουμένως έχουμε χτυπήσει για λίγο στο μούλτι, τον αρακά, τον ζωμό λαχανικών, την πάπρικα, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για μισή ώρα.
10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε το καλαμπόκι.
Όσο μαγειρεύεται ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα λαζάνια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό, και βράζουμε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσοχή, δεν θέλουν πολλή ώρα βράσιμο για να μην μας λιώσουν. Εγώ προτιμώ να τα μαγειρεύω με ανοιχτή την κατσαρόλα και ανακατεύοντάς τα συχνά με ένα πιρούνι.
Σουρώνουμε τα λαζάνια, τα λαδώνουμε ελαφρά στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το τριμμένο ρεγκάτο.
Παίρνουμε ένα πυρέξ, λίγο βαθύ κατά προτίμηση, και απλώνουμε στην βάση του λίγη από την σάλτσα του κιμά, να καλυφθεί η βάση δηλαδή.
Από πάνω απλώνουμε την μισή ποσότητα από τα λαζάνια.
Πάνω από αυτά απλώνουμε την μισή ποσότητα της σάλτσας του κιμά, συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια και τον υπόλοιπο κιμά.
Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, να μαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Βγάζουμε το πυρέξ με προσοχή από τον φούρνο, και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τριμμένη μοταρέλα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα πάνω από το φαγάκι μας.
Καλή επιτυχία!!

18 comments:

  1. Χορταστικό!

    Καλημέρες :)

    ReplyDelete
  2. Α, μου θυμιζει τον Ιταλοπαστιτσιο σου ? Συγγενης ειναι ? χαχαχααχχαα
    Οταν έχεις κέφια φιλενάδα ...ξερφογλυφόμαστε !

    Φιλιά

    ReplyDelete
  3. Πλούσιο φαγητό σε υλικά και επίσης "πλούσιο" σε νοστιμιά!! Σίγουρα το ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι μας! Θα κερδίσει τις εντυπώσεις και θα κλέψει καρδιές με την ωραία του εμφάνιση και την γεύση του!! Θα το δοκιμάσουμε οπωσδήποτε!
    Καλή μας ημέρα.

    ReplyDelete
  4. αααααα μου τρεχουν τα σαλια!!!!θεικοοοοο!!!!
    πολλα φιλια!!

    ReplyDelete
  5. Τι ωραία ιδέα μας έδωσες Ελενάκι μου!!!Υπέροχο φαγητό και με πολλά και όμορφα υλικά!!!Φαίνεται νοστιμότατο και δε θα περιμένω Κυριακή για να το φτιάξω!!!Την Πέμπτη νομίζω θα το έχουμε στο τραπέζι μας !!!!
    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!

    ReplyDelete
  6. Yummy! Yummy!
    Μπράβο, Λενιώ μου!
    Τόσο λαχταριστό και υπέροχο που φαίνεται, ποιός να αντισταθεί?!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!

    ReplyDelete
  7. Αγαπημένο χορταστικό πιάτο και η εκδοχή σου θαυμάσια όπως πάντα!

    ReplyDelete
  8. Πω πω πω, λαχταριστώ το βλέπω! Στέλνω το ταπεράκι μου, γιατί αυτά τα φαγητά τα τρώω μόνο εγώ!
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  9. Καλησπέρα Ελενα!!!Μμμμ,τί υπέροχο καί νόστιμο φαγητό!!!Καί αντί γιά μπεσαμέλ,μέ μπόλικο τυράκι από επάνω!!!Τό ζήλεψα!!!Θά τό φτιάξω μέσα στό Σ/Κ!!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. ΩΩΩΩ ....πως μου αρέσουν και
    τα ζυμαρικά ...πολύ ωραία..
    κάλο απόγευμα

    ReplyDelete
  11. Φαίνεται υπέροχο Έλενα και πως να μην είναι με τόσα υλικά που χρησιμοποίησες.

    ReplyDelete
  12. Πλούσιο φαγητό!!Η χαρά της μαγείρισσας αλλά και του πεινασμένου Λενίτσα! Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  13. Αυτά τα φαγητά μ αρέσου Ελενα.
    Και αρέσουν και στους υπόλοιπους της οικογένειας.
    Χορταστικό. Αυτό μόνο ;)

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  14. Αυτά τα φαγητά μ αρέσου Ελενα.
    Και αρέσουν και στους υπόλοιπους της οικογένειας.
    Χορταστικό. Αυτό μόνο ;)

    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  15. ένα από τα πιο αγαπημένα μας φαγάκια! μου άρεσε πολύ η προσθήκη καλαμποκιού! θα το δοκιμάσω.
    φιλούρες :)

    ReplyDelete
  16. Ωραία, κράτα εσύ το πιάτο που σέρβιρες, και παίρνω εγώ το υπόλοιπο ταψί! Αυτά τα φαγητά με τρελαίνουν!

    ReplyDelete
  17. Γεια σου Ζουζουνάκι μου με τις τσαχπινιές σου!
    Τα υλικά του δίνουν απίστευτη νοστιμιά!

    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  18. Ααα!
    Μ' αρέσει που έχεις προσθέσει αρακά και καλαμπόκι Ελενάκι!
    Δίνουν μια ωραία γλυκιά γεύση στο μίγμα του κιμά!
    Φιλιά

    ReplyDelete