Thursday 22 January 2015
Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου
Μια σουπίτσα που τρώμε αρκετά συχνά στο σπίτι μας, ειδικά τον χειμώνα!
Φαγάκι νόστιμο, χουχουλιάρικο, που μας χορταίνει και μας ζεσταίνει!
Γιουβαρλάκια μαγειρεμένα όχι με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά με κιμά από κοτόπουλο, τον οποίον τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ σε αρκετές συνταγές μου και μας αρέσει πολύ.
Κάποιες φορές τα φτιάχνω και με κόκκινη σάλτσα, γίνονται πολύ νόστιμα και κοκκινιστά.
Αυτή τη φορά η πλειοψηφία στο σπίτι επέλεξε αυγολέμονο!
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Χρειαζόμαστε:
350 γρ. κιμά κοτόπουλου
35 γρ. ρύζι καρολίνα
6-7 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 ½ λίτρο νερό
1/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
1 κρόκο αυγού
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά κορν φλάουερ
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την 1 κουταλιά ελαιόλαδο, την 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου, να σφίξει το μείγμα.
Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε 14 περίπου στρογγυλά γιουβαρλάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το 1,5 λίτρο νερό και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα ένα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής.
Βάζουμε σε βαθύ πιάτο τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές νερό.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά.
Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο πιάτο με το αυγολέμονο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Αφού ζεσταθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2 βράσεις. Θα δούμε πως η σούπα μας θα αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)
Καλημέρα σε όλες!!
ReplyDeleteΩραία σούπα Ελένη.
Αγαπημενο χειμωνιάτικο φαγητο!
ReplyDeleteΚaλημέρες :)
αγαπημενο φαγητο αλλα δεν το ειχα δοκιμασει με κιμα κοτοπουλου...υπεροχη ιδεα!
ReplyDeleteΔεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ωραία ιδέα για σουπίτσα!!
ReplyDeleteΚαλημέρα!!
Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ με κιμά κοτόπουλου. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα γιατί με το μοσχάρι δεν έχω και πολύ καλή σχέση. Τα φτιάχνω μόνο λόγω παιδιών...
ReplyDeleteΠολλά φιλιά!
Πάρα πολύ ωραία πρόταση! Θα τα δοκιμάσω!:)
ReplyDeleteΓια κάποιο λόγο σκαλώνω λίγο να ζητήσω κιμά κοτόπουλου από το κρεοπωλείο αλλά πρέπει να το ξεπεράσω και να το κάνω γιατί εκτός από διάφορα άλλα, τα κοτογιουβαρλάκια φαίνονται φοβερή ιδέα! Ιδανικό πιάτο, ό,τι πρέπει για την εποχή!
ReplyDeleteΠριν λιγο ειδα τα μπιφτεκακια της χρυσαυγης με κιμα κοτοπολο..τωρα βλεπω τα δικα σου γιουβαρλακια....αααα δεν γινεται το σουκο θα χω κιμα κοτοπουλο στο σπιτι μου βρεξει χιονισει!!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλα!
Ελενάκι μου εγώ φτιάχνω μπιφτεκάκια και κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου και μας αρέσουν πολύ!
ReplyDeleteΕννοείται θα φτιάξω και γιουβαρλάκια, τόσο νόστιμα που τα βλέπω να τα έχεις κάνει!
Πολλά φιλάκια!
Πολύ ωραία η ιδέα γιά σούπα μέ κιμά από κοτοπουλο,Ειρήνη μου!!Φαίνεται πολύ νόστιμη!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΠραγματικά ωραίο φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
ReplyDeleteΤο κοτόπουλο δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά στο πιάτο και η πλούσια σάλτσα του προσφέρεται για πολλές "βούτες" με φρέσκο ψωμάκι!
Φιλιά
Μου αρεσει η εναλλακτική του κιμά απο κοτόπουλου, αλλα το αυγολέμονο δεν το τρωω απο μωρο παιδί, ειναι ο κρόκος που εχει αυτη τη μυρωδια :(
ReplyDeleteΚατα τα αλλα εννοείται πως την τσακιζω ανετα τη σουπιτσα!!!!!! Φιλάκιαα
Από τα πιο αγαπημένα μου φαγάκια, σίγουρα θα με ξετρελάνει και αυτή η εκδοχή!!!!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ! Φιλιά!
Πολύ ωραία και ίσως ελαφρύτερη η επιλογή του κιμά κοτόπουλου για τα γιουβαρλάκια σου, Ελένη. Μας αρέσουν τα γιουβαρλάκια, η πεθερά μου τα φτιάχνει και κοκκινιστά που είναι επίσης πολυ νόστιμα. Φαγάκι χειμωνιάτικο, χουχουλιάρικο που μας στυλώνει!
ReplyDeleteΚαλό βράδυ.
Ελενάκι μου ότι πρέπει το φαγάκι που μας προτείνεις τώρα με το κρύο !!!! Μ'αρεσουν πολύ τα γιουβαρλάκια και θα την δοκιμάσω την συνταγή σου στο αμεσο μέλλον. !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
Και βάζει ο καιρός πάλι κρύο οπότε σου έρχομαι!!!Ωραία η επιλογή κοτόπουλου!!!Καλό βράδυ!!
ReplyDeleteΕλενάκι μου γιουβαρλάκια μαγείρεψα κι εγώ σήμερα, αλλά με μοσχαρίσιο κιμά.
ReplyDeleteΚιμά κοτόπουλου ακόμα δεν έχω δοκιμάσει, η ιδέα σου όμως φαίνεται πεντανόστιμη!
Σε φιλώ!