Thursday 22 January 2015

Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου


Μια σουπίτσα που τρώμε αρκετά συχνά στο σπίτι μας, ειδικά τον χειμώνα!
Φαγάκι νόστιμο, χουχουλιάρικο, που μας χορταίνει και μας ζεσταίνει!
Γιουβαρλάκια μαγειρεμένα όχι με μοσχαρίσιο κιμά, αλλά με κιμά από κοτόπουλο, τον οποίον τα τελευταία χρόνια έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ σε αρκετές συνταγές μου και μας αρέσει πολύ.
Κάποιες φορές τα φτιάχνω και με κόκκινη σάλτσα, γίνονται πολύ νόστιμα και κοκκινιστά.
Αυτή τη φορά η πλειοψηφία στο σπίτι επέλεξε αυγολέμονο!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Χρειαζόμαστε:
350 γρ. κιμά κοτόπουλου
35 γρ. ρύζι καρολίνα
6-7 κλωναράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
1 ½ λίτρο νερό
1/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
1 κρόκο αυγού
χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιά κορν φλάουερ
Τι κάνουμε:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την 1 κουταλιά ελαιόλαδο, την 1 κουταλιά χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου, να σφίξει το μείγμα.
Κατόπιν βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε 14 περίπου στρογγυλά γιουβαρλάκια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το 1,5 λίτρο νερό και το ελαιόλαδο και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε στην κατσαρόλα ένα ένα τα γιουβαρλάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο ως εξής.
Βάζουμε σε βαθύ πιάτο τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά, να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές νερό.
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ενωθούν τα υλικά.
Με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζουμί από το φαγητό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο πιάτο με το αυγολέμονο, ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
Αφού ζεσταθεί το μείγμα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2 βράσεις. Θα δούμε πως η σούπα μας θα αρχίσει να πήζει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

17 comments:

  1. Καλημέρα σε όλες!!
    Ωραία σούπα Ελένη.

    ReplyDelete
  2. Αγαπημενο χειμωνιάτικο φαγητο!

    Κaλημέρες :)

    ReplyDelete
  3. αγαπημενο φαγητο αλλα δεν το ειχα δοκιμασει με κιμα κοτοπουλου...υπεροχη ιδεα!

    ReplyDelete
  4. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ωραία ιδέα για σουπίτσα!!
    Καλημέρα!!

    ReplyDelete
  5. Δεν τα έχω φτιάξει ποτέ με κιμά κοτόπουλου. Θα τα δοκιμάσω σίγουρα γιατί με το μοσχάρι δεν έχω και πολύ καλή σχέση. Τα φτιάχνω μόνο λόγω παιδιών...

    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  6. Πάρα πολύ ωραία πρόταση! Θα τα δοκιμάσω!:)

    ReplyDelete
  7. Για κάποιο λόγο σκαλώνω λίγο να ζητήσω κιμά κοτόπουλου από το κρεοπωλείο αλλά πρέπει να το ξεπεράσω και να το κάνω γιατί εκτός από διάφορα άλλα, τα κοτογιουβαρλάκια φαίνονται φοβερή ιδέα! Ιδανικό πιάτο, ό,τι πρέπει για την εποχή!

    ReplyDelete
  8. Πριν λιγο ειδα τα μπιφτεκακια της χρυσαυγης με κιμα κοτοπολο..τωρα βλεπω τα δικα σου γιουβαρλακια....αααα δεν γινεται το σουκο θα χω κιμα κοτοπουλο στο σπιτι μου βρεξει χιονισει!!!!!
    φιλια πολλα!

    ReplyDelete
  9. Ελενάκι μου εγώ φτιάχνω μπιφτεκάκια και κεφτεδάκια με κιμά κοτόπουλου και μας αρέσουν πολύ!
    Εννοείται θα φτιάξω και γιουβαρλάκια, τόσο νόστιμα που τα βλέπω να τα έχεις κάνει!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  10. Πολύ ωραία η ιδέα γιά σούπα μέ κιμά από κοτοπουλο,Ειρήνη μου!!Φαίνεται πολύ νόστιμη!Θά τήν δοκιμάσω!!Καλό απόγευμα!!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  11. Πραγματικά ωραίο φαγητό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
    Το κοτόπουλο δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά στο πιάτο και η πλούσια σάλτσα του προσφέρεται για πολλές "βούτες" με φρέσκο ψωμάκι!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  12. Μου αρεσει η εναλλακτική του κιμά απο κοτόπουλου, αλλα το αυγολέμονο δεν το τρωω απο μωρο παιδί, ειναι ο κρόκος που εχει αυτη τη μυρωδια :(
    Κατα τα αλλα εννοείται πως την τσακιζω ανετα τη σουπιτσα!!!!!! Φιλάκιαα

    ReplyDelete
  13. Από τα πιο αγαπημένα μου φαγάκια, σίγουρα θα με ξετρελάνει και αυτή η εκδοχή!!!!
    Καλό βράδυ! Φιλιά!

    ReplyDelete
  14. Πολύ ωραία και ίσως ελαφρύτερη η επιλογή του κιμά κοτόπουλου για τα γιουβαρλάκια σου, Ελένη. Μας αρέσουν τα γιουβαρλάκια, η πεθερά μου τα φτιάχνει και κοκκινιστά που είναι επίσης πολυ νόστιμα. Φαγάκι χειμωνιάτικο, χουχουλιάρικο που μας στυλώνει!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  15. Ελενάκι μου ότι πρέπει το φαγάκι που μας προτείνεις τώρα με το κρύο !!!! Μ'αρεσουν πολύ τα γιουβαρλάκια και θα την δοκιμάσω την συνταγή σου στο αμεσο μέλλον. !!!

    φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ

    ReplyDelete
  16. Και βάζει ο καιρός πάλι κρύο οπότε σου έρχομαι!!!Ωραία η επιλογή κοτόπουλου!!!Καλό βράδυ!!

    ReplyDelete
  17. Ελενάκι μου γιουβαρλάκια μαγείρεψα κι εγώ σήμερα, αλλά με μοσχαρίσιο κιμά.
    Κιμά κοτόπουλου ακόμα δεν έχω δοκιμάσει, η ιδέα σου όμως φαίνεται πεντανόστιμη!

    Σε φιλώ!

    ReplyDelete