Friday 23 January 2015
Πιτσάκια διπλωτά
Φοβερό μεζεδάκι!!
Τα πιτσιρίκια θα το λατρέψουν μιας και στην ουσία είναι ένα λαχταριστό, μικρό πιτάκι με γεύση πίτσας, άρα ένα αγαπημένο γι αυτά κολατσιό!
Μα και οι πιο μεγάλοι δεν θα μείνουν καθόλου ασυγκίνητοι, πιστέψτε με!
Το μεζεδάκι αυτό συνδυάζει την νοστιμιά της πίτσας μέσα σε μια τραγανή ζύμη κουρού.
Πιτο-πιτσάκι δηλαδή ;-)
Πάμε να τα φτιάξουμε και παρέα!
Χρειαζόμαστε:
2 φύλλα ζύμης κουρού
250 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
5 φέτες ζαμπόν
4 κουταλιές κέτσαπ
μισή πράσινη πιπεριά
2 κοφτά κουταλάκια ρίγανη
1 αυγό για το άλειμμα
Τι κάνουμε:
Κόβουμε το ζαμπόν σε καρεδάκια.
Κόβουμε την πιπεριά σε λωριδίτσες και μετά σε καρεδάκια.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την μοτσαρέλα, το ζαμπόν, την πιπεριά, την ρίγανη και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας μας το ένα φύλλο ζύμης κουρού.
Το κόβουμε σε 3 κάθετα και στην συνέχεια σε 3 οριζόντια κομμάτια, όπως φαίνεται στην φωτό.
Το κάθε φύλλο θα μας δώσει δηλαδή 9 πιτσάκια-πιτάκια.
Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε μια καλή ποσότητα από την γέμιση.
Ενώνουμε τα 2 άκρα διαγώνια, να κολλήσουν καλά.
Κατόπιν τα 2 άλλα απέναντι διαγώνια άκρα, φροντίζοντας η γέμιση να είναι καλά κλεισμένη μέσα στην ζύμη, ώστε να μην μας χυθεί κατά το ψήσιμο.
Τοποθετούμε τα πιτάκια με την ένωση προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου (ψήσιμο πάντα ανάλογα με τον φούρνο μας).
Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν λίγο.
Τα απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!
μιαμ μιαμ μιαμ! Φαίνονται πολύ νόστιμα!
ReplyDelete5-6 θα τα τρωγα τωρα ανετα ....χωρις δευτερη σκεψη!!!
ReplyDeleteωραια ιδεα για κολατσιο αλλα ακομα καλυτερη για παρτυ!!!!
φιλια!!!
Ουαου Ουαου !!!!!!! αχ Λενάκι μου τι μου κάνεις τώρα ???!!!!!!!!! παίρνω όσα χωράν οι χούφτες μου και εξαφανίζομαι να πάω να τα απολαύσω στα κρυφά για να μην μου τα πάρει κανείς !!!!!!!!!!!!! χιχιχιχιιχ!!
ReplyDeleteΥπέροχη η συνταγή σου!! και ζαμπονάκι και μοτσαρέλα και πιπεριά ! τι άλλο να ζητήσουμε ????
γεια στα χεράκια σου φιλεναδίτσα μου !!!!
φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
Καλημέρα Έλενα με τα ευκολάκια σου! Φοβερά τα πιτσο-πιτάκια, τα καταβρόχθιζα άνετα και τώρα που είναι πρωί ακόμα για συνοδεία στον καφέ.
ReplyDeleteΑ, είχα φτιάξει και κάτι γεμιστά κουλούρια με γεύση πίτσας, αρκετά πιο παλιά συνταγή σου αλλά πρέπει να σου πω πως ήταν υπέροχη -και φυσικά δεν έμεινε ψίχουλο!
Φιλιά και καλό Π/Σ/Κ!
Μαράκιιιι!! Άσε κάτω τα πιτσάκια!! Θέλουμε και εμείς!! Ελενάκι, ετοίμασε άλλη μια δόση, γιατί όπως βλέπω το Μαράκι μας δεν θα μας αφήσει τίποτα!! Θα μου πεις τέτοια σούπερ νόστιμα πιτσάκια, είναι να τα αφήνει κανεις;;!!
ReplyDeleteΚαλή μας ημέρα.
ειναι τελεια!!! γι απαρτυ για μεζεδακια για κερασματα πολυ καλη ιδεα!
ReplyDeleteΜε έφτιαξες, Λενιώ μου!!!
ReplyDeleteΤα υλικά υπάρχουν, οπότε την κάνω κατά... κουζίνα μεριά!!!
;-)
Α, τί ωραία!!!
Καλό Σαββατοκύριακο, κούκλα μου!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Μόλις έκανες το τέλειο σνακ για την Κυριακή των εκλογών! Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για το "πανηγύρι" που θα ακολουθήσει!Καλό ΣΚ κοριτσάρα μου!!
ReplyDeleteΤό ίδιο ακριβώς σκεφτόμουν καί εγώ Ελενά μου!!Τό τέλειο μεζεδάκι γιά τό βράδυ τών εκλογών,μαζί καί μέ μπυρίτσα!!!Θά τά ετοιμάσω!!!!Καλό Σ/Κ!!!Φιλάκια!
ReplyDeleteΠοιά πιτσιρίκια καλέ;;; Εγώ θα τα τσάκιζα στο λεπτό :)
ReplyDeleteΚαλό ΣΚ κορίτσια!
Οταν πρόκειται για τέτοια μεζεδάκια Ελενάκι μου νιώθω πάντα πιτσιρίκι!!χαχα!! Λατρεύω την ευκολία και την νοστιμιά τους!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά πολλά!!!
Όχι μόνο τα μικρά παιδάκια αλλά και τα μεγάλα λατρεύουν τέτοια όμορφα μεζεδάκια σαν και αυτό που μας κέρασες σήμερα Έλενα
ReplyDeleteΤόσο απλό κι εύκολο, που αναρωτήθηκα πως και δεν το είχα σκεφτεί εγώ νωρίτερα! Φαντάζομαι τη γεύση τους... Πολύ ωραία ιδέα! :-)
ReplyDeleteΤι ωραία πρόταση!
ReplyDeleteΓια το πάρτι, για σνακ, για την παρέα, για μια βραδιά στο σπίτι με ταινία!
Πολύ εύκολη λύση και με τη γεύση της πίτσας που όλοι νομίζω αγαπάμε!
Φιλιά
Kalhmera! Syggnwmh gia ta greeklish, to laptop mou den exei ellhniko plhktrologio! Mporw na xrhshmopoihsw anti gia zymh kourou, fyllo? Edw sth Souhdia exoume mono fyllo h sfoliata!
ReplyDeleteEuxaristw.
Ellh
Ελλη μπορείς αν θέλεις να φτιάξεις πανεύκολα ζύμη κουρού.
ReplyDeleteΔες αυτήν την συνταγή http://syntageskardias.blogspot.gr/2009/03/blog-post_17.html
Είναι συνταγή για τυροπιτάκια κουρού, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ζύμη τους για την συνταγή με τα πιτσάκια.
Αν πάλι θέλεις να χρησιμοποιήσεις φύλλο, κανένα πρόβλημα.
Μια χαρά θα σου γίνουν και έτσι.
Μια άλλη ιδέα είναι να στρώσεις σφολιατάκια (αφού βρίσκεις σφολιάτα όπως λες) στο μαφινοταψάκι και να βάλεις από πάνω την γέμιση.
Θα πάρεις έτσι ωραιότατα μαφινο-πιτσάκια.
Ελπίζω να βοήθησα.
Καλό Σαββατοκύριακο!
Διπλωτά, απλωτά, εγω τα θέλω όπως και να είναι!!!!!!!
ReplyDeleteEuxaristw poly! Telika evala fyllo kathws to eixa hdh sto spiti, kai vghkan YPEROXA! Euxaristw gia thn apanthsh, kai sas euxaristw oles sas gia tis yperoxes syntages! Pentanostimes, me ylika pou vriskw eukola,allhlosyndeoumenes sytages akriveis odhgies kai oikonomikes, diavazw to blog kathe mera kai an kai an kai foithtria akoma den menei pote oute kommati!!
ReplyDelete:)
Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια Ελλη!!
ReplyDeleteΧαιρόμαστε πάρα πολύ που μας παρακολουθείς και που σου αρέσουν οι συνταγές μας!
Να σαι καλά :))
Μιααααααααααμμμμμμμμ!!!
ReplyDeleteΝα φύγει το πιτσιρίκι που κάθεται κάτω απ' το ραδίκι και να ορμήσει λέμε!
Σιγά μη το αφήσω, μικρούλι είμαι κι εγώ! (σε βλέπω που χαχανίζεις!)
Φιλάκια λιχούδικα ζουζουνάκι μου!!!
Μπράβο Έλενα, γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο σνάκ, με υλικά που σίγουρα αρέσουν σε όλους.
ReplyDeleteΦιλιά