Friday 27 February 2015

Κουνουπίδι γιαχνί, με σταφίδες


Ακόμα κι αν είστε από αυτούς που δεν έχουν και μεγάλη αδυναμία στο κουνουπίδι, νομίζω με αυτήν την συνταγή θα αναθεωρήσετε.
Σταφίδες, κουκουνάρια και μια νόστιμη μελωμένη σαλτσούλα ιδανική για βουτίτσες με φρέσκο ψωμάκι, είμαι σίγουρη θα σας αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Είναι μια ωραία ιδέα, για τους φίλους μας που νηστεύουν αυτές τις μέρες, αλλά και για όλους μας πιστεύω.
Πάμε να μαγειρέψουμε!!

Θα χρειαστούμε:
1 μεγαλούτσικο κουνουπίδι
1 φλιτζανάκι σταφίδες
1 φλιτζανάκι κουκουνάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
1 γεμάτο κουταλάκι πελτέ
αλάτι – πιπέρι
Τι κάνουμε:
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και αφαιρούμε τα σκληρά μέρη.
Βάζουμε τα ντοματάκια κονκασέ στο μούλτι και τα χτυπάμε για λίγο.
Διαλύουμε τον πελτέ σε 150 ml νερό.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά, να γυαλίσει και να μαλακώσει αρκετά.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το σοτάρουμε κι αυτό για λίγο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι όσο μαλακό θέλουμε (εμείς το προτιμάμε λίγο τραγανό).
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νεράκι, το ζητούμενο είναι να μείνει το φαγητό με την σαλτσούλα του.
Καλή επιτυχία!!

29 comments:

  1. Καλημέρα!!!!! Ημουν σίγουρη Λενάκι μου ότι ήταν δική σου η ανάρτηση, οπου ξηροί καρποί και εσύ μέσα!!!!! χιχιχ

    αυτό είναι για τον Φώτη που λατρεύει αυτού του είδους τα φαγητα, άρα τσίμπησα συνταγή για εκείνον !!!!!!!!!!!!! thankssssssss!!!

    φιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ

    ReplyDelete
  2. Πλάκα μου κάνεις! Όχι ακριβώς την ίδια συνταγή αλλά αρκετά παραπλήσια έφτιαξα κι εγώ (κουνουπίδι κοκκινιστό με σταφίδες) και την έχω στην "αποθήκη" της σκοτεινής κουζίνας για μελλοντικό "ανέβασμα"! Χρησιμοποίησα διαφορετικά μπαχαρικά αλλά πιστεύω μια χαρά θα του πηγαίνει και το κόλιαντρο που έβαλες!
    Ζήτω τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα λαχανικά λοιπόν!
    Φιλάκια, καλό Π/Σ/Κ!

    ReplyDelete
  3. Βρε, λες?
    Οκ, θα το δοκιμάσω!
    ;-)
    Να έχεις μια όμορφη και άκρως γευστική μέρα, Λενιώ μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ReplyDelete
  4. ελενα με εντυπωσιασες!!!!δεν το ηξερα αυτο το φαγητο,τοσο απλα υλικα και τοσο πρωτοτυπη συνταγη,την κραταω οποσδηποτε thank you!!!!!
    πολλα φιλιααα!!!!!

    ReplyDelete
  5. Το κάνω πολύ συχνά αυτό το φαγητό αλλά ομολογώ χωρίς σταφίδες!Θα το δοκιμάσω έτσι την επόμενη φορά. Είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα!!

    ReplyDelete
  6. Κατά σύμπτωση Έλενα κι εγώ κουνουπίδι μαγειρεύω σήμερα με διαφορετικό τρόπο.
    Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και τον δικό σου τρόπο, που φαίνεται πολύ νόστιμος!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  7. Μαράκι για τον Φώτη μας θα ετοιμάσω μια ολόκληρη κατσαρόλα, έναν Φώτη έχουμε, θα τον αφήσουμε έτσι??
    Φιλιά πολλά πολλά!

    ReplyDelete
  8. Σκοτεινούλα ο κόλιαντρος ταίριαξε πολύ όμορφα!
    Περιμένω ανυπόμονα και την δικιά σου συνταγή, είμαι σίγουρη ότι θα είναι σούπερ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  9. Γιάννα μου εννοείται να το δοκιμάσεις.
    Ακόμα κι αν δεν είσαι φαν του κουνουπιδακίου (μα τι λέξη κι αυτή χα χα χαα), θα σε ενθουσιάσει αυτό το φαγάκι!
    Σε φιλώ πολύ!

    ReplyDelete
  10. Κικίτσα μου πολλές φορές η νοστιμιά βρίσκεται στην απλότητα.
    Γενικά αν έχεις παρατηρήσει, δεν "βαραίνω" πολύ τις συνταγές μου με άπειρα ή πολύπλοκα υλικά.
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  11. Λίλια μου νομίζω οι σταφίδες είναι που κάνουν την διαφορά σε αυτό το τόσο απλό, μα τόσο νόστιμο πιάτο.
    Αξίζει να τις προσθέσεις!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  12. Μαράκι μου καλοφάγωτο και το δικό σου κουνουπιδάκι, που είμαι σίγουρη ότι θα είναι νοστιμότατο.
    Πολλά φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Δεν το έχω μαγειρέψει ποτέ κοκκινιστό, μόνο βραστό, αλλά έτσι που το είδα σε σένα με τις σταφιδούλες το ζήλεψα!!
    Πολλά φιλιά Ελενα μου!!

    ReplyDelete
  14. Δοκιμασμένος συνδυασμός που άρεσε και στους δύσκολους.
    Καλό ΣΚ

    ReplyDelete
  15. Μάχη μου αξίζει να το δοκιμάσεις μαγειρεμένο έτσι, γίνεται πολύ νόστιμο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  16. Ξανθή μου και ο δικός μας "δύσκολος" ποτέ δεν λέει όχι σε αυτό το φαγητό.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  17. Κοκκινιστό τό έφτιαχνε η μητέρα μου Ελενά μου!!Εξαιρετική συνταγή!!Μού αρέσει η προσθήκη μέ τίς σταφίδες!!Θά τό δοκιμάσω!!
    Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!

    ReplyDelete
  18. Πολύ ωραία συνταγή Έλενα! Ακόμα και γι' αυτούς που δεν αγαπούν το κουνουπίδι! Θα γινόταν πολύ ωραία και με μπροκολάκι!
    Καλό μας βράδυ.

    ReplyDelete
  19. Αχ, εμένα το κουνουπίδι είναι από τα αγαπημένα μου, ακόμα και νερόβραστο δε θα σου παραπονεθώ! Ωραιότατη και πρωτότυπη η συνταγή, Έλενα! Ευχαριστούμε για την πρόταση!!

    ReplyDelete
  20. Το κουνουπίδι μου αρέσει ακόμα και νερόβραστο Ελενάκι, με λαδάκι και λεμόνι.
    Γιαχνί το φτιάχνει η μαμά μου αρκετά συχνά και όπως λες κι εσύ είναι ιδανικό για να συνοδευτεί με πολύ ψωμί.
    Ωραία τσαχπινιά η προσθήκη κουκουναριού και σταφίδας!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  21. Όμορφη συνταγή
    Φιλάκια ...

    ReplyDelete
  22. Πολύ όμορφα το μαγείρεψες το κουνουπίδι Ελενάκι μου. Έβαλες και σταφίδες που μου αρέσουν πάρα πολύ, θα το δοκιμάσω σύντομα!
    Φιλάκια πολλά!!!

    ReplyDelete
  23. Dimi μου κι εμένα το κουνουπιδάκι πιο πολύ μ' αρέσει κοκκινιστό να σου πω την αλήθεια!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  24. Ειρηνάκι δεν το έχω επιχειρήσει με μπρόκολο, γιατί όχι?
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  25. Ευγενία μου κι εγώ, κι εγώ!!!
    Από τα αγαπημένα μου ζαρζαβατικά!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  26. Ερμιονάκι μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  27. Μαρία Ελενα σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  28. Ελενάκι μου το κουνουπίδι μαγειρεμένο έτσι είναι από τα αγαπημένα μας!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  29. Α! Το κλασικό κουνουπιδάκι γιαχνί υπερπαραγωγή με τόσα υλικά!

    Μπράβο ζουζουνάκι μου, πάρε φιλάκια σβουριχτά!!!

    ReplyDelete