Friday, 29 May 2015

Τάρτα με σπανάκι και μπέικον


Για σήμερα ετοιμάσαμε μιαν αλμυρή τάρτα, που μας ενθουσίασε με τους γευστικούς συνδυασμούς της.
Σπανάκι, ντοματίνια, μπέικον, τυρί κρέμα αλλά και μπόλικα κίτρινα τυράκια έκαναν απολαυστική την κάθε μπουκιά της τάρτας μας!
Ωραία ιδέα για μπουφέ αλλά και για να την απολαύσουμε ένα βραδάκι με μια παγωμένη μπυρίτσα, τώρα που έρχεται καλοκαιράκι!
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!

Υλικά για ταρτιέρα διαμ. 19-22 εκ:
Για την βάση:
1 φύλλο έτοιμης ζύμης κουρού
Για την γέμιση:
250 γρ σπανάκι
170 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
200 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
4 φέτες μπέικον
8 ντοματίνια
αλάτι - πιπέρι
Τι κάνουμε:
Απλώνουμε την ζύμη κουρού στην ταρτιέρα μας, φροντίζοντας να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
Αφαιρούμε τα περισσεύματα της ζύμης και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνειά της.
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
Το ζεματάμε για 3-4 λεπτά σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά ελαιόλαδο.
Κατόπιν το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί αν το σπανάκι περιέχει υγρά, θα νοτίσει η ζύμη της τάρτας μας και το γευστικό αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο!
Κόβουμε το μπέικον σε μικρότερα κομμάτια.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε 3 κομμάτια το καθένα.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
Κατόπιν προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τα ντοματίνια, το μπέικον, το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση επάνω από τη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί καλά η τάρτα μας και να ροδοκοκκινίσει από κάτω.
Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να περάσει μια ώρα περίπου, πριν την κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

10 comments:

  1. Και σήμερα έλεγα να κάνω αποτοξίνωση....Αλλά με τέτοιες φωτό και υλικά λέω να αναθεωρήσω! Φιλάκια πολλά!!

    ReplyDelete
  2. Καλημέρα Ελένη... νοστιμότατη η τάρτα... πράγματι κάθε μπουκιά και απογείωση του ουρανίσκου είναι!!!! Νοστιμότατη!! Γεια στα χέρια σου!!!
    Φιλιά και καλό ΣΚ σε όλες κορίτσια!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. Μα είναι υπέροχη και οπτικά και γευστικά Ελενάκι μου!!!!
    Υλικά αγαπημένα που μου αρέσουν πολύ!!!Το πολύ πολύ να πρόσθετα και λίγα μανιτάρια που είναι η αδυναμία μου!!!
    Θα δοκιμαστεί πολλές φορές απ΄ότι καταλαβαίνω, συνοδεία μπυρίτσας!!!
    Πολλά πολλά φιλιά και καλό τριήμερο!!!!

    ReplyDelete
  4. Θα περάσω πιο μετά να τη σημειώσω!
    Φαίνεται υπέροχη και σίγουρα δεν περνάει... απαρατήρητη!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ReplyDelete
  5. Νοστμότατη τάρτα Ελένη μου! Από αυτές που εξαφανίζονται "άμα τη εμφανισει" στο τραπέζι! Με υλικά που αρέσουν σε όλους! Και με κρύα μπυρίτσα και με δροσερό κρασάκι, είναι σίγουρα το ίδιο απολαυστική!
    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  6. Πρέπει να είναι από τις καλύτερες σπανακόπιτες για μένα!Τα υλικά είναι θεικά!
    Φιλιά πολλά Ελενάκι μου!

    ReplyDelete
  7. Με την πρώτη ευκαιρία θα την φτιάξω .Το σπανάκι και το μπέικον θεϊκά και τα δύο.Φιλιά!

    ReplyDelete
  8. Σπάνακι μπέικον !!! πολύ ωραίος ο συνδιασμός !!!!!! γεια στα χεράκια σου μικρό μας !!!

    φιλάκια πολλά πολλά

    ReplyDelete
  9. Γεια σας!
    Την εφτιαξα χθες την ταρτα κ πραγματικα υπεροχη, πανευκολη κ πολυ νοστιμη!! Δεν ειχα προχειρη ζυμη κουρου κ εβαλα σφολιατας, παρολα αυτα βγηκε νοστιμοτατη!! Ευχαριστουμε για την πολυ ωραια συνταγη!
    Φιλικα, Ευη

    ReplyDelete
  10. όμορφη εμφανισιακά και με ωραία υλικά!
    σίγουρα πεντανόστιμη! :)

    ReplyDelete