Saturday, 30 May 2015

Μοσχαράκι κρασάτο με μανιτάρια


Κυριακάτικο το φαγάκι μας σήμερα!
Κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια!!
Είναι μια παραλλαγή του λεμονάτου που σας είχαμε δείξει εδώ, αλλά ενισχυμένη!
Μανιτάρια και κρασάκι έρχονται να δέσουν άψογα με το μοσχαράκι και να δώσουν έναν συνδυασμό γεύσης καταπληκτικό!
Εμείς συνοδεύσαμε το φαγάκι μας με αμπελοφάσουλα, που τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία, και γιαουρτάκι με λίγη πάπρικα.
Αν δεν προτιμάτε τα αμπελοφάσουλα, μπορείτε φυσικά να το συνοδεύσετε με την σαλατούλα της αρεσκείας σας.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1100 γρ. περίπου κρέας από μοσχαράκι
350 - 400 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
120 ml. ροζέ ή λευκό κρασί
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ρίγανη
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
Στην πράξη:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να κόψει το κρέας σε κομμάτια των τριών εκατοστών περίπου.
Πριν χρησιμοποιήσουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε στην μέση.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια αν είναι φρέσκα, με νωπή αλλά καλά στημένη πετσέτα από τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν. Για την δουλειά αυτή μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε ένα καθαρό πινέλο και να καθαρίσουμε τα μανιτάρια μας.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
Αντί φρέσκων μανιταριών μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας έτοιμα, κατεψυγμένα και κομμένα σε φέτες.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα που υπολογίζουμε ότι θα χωρά το κρέας και τα μανιτάρια. Το ζεσταίνουμε καλά σε μέτρα προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι, καθώς και τα σκόρδα. Τα αφήνουμε να σοταριστούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια να σοταριστούν λίγο και αυτά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσουν.
Μόλις σοταριστούν και τα μανιτάρια, προσθέτουμε το κρασί και την ζάχαρη.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας την ρίγανη και τόσο ζεστό νερό, όσο χρειάζεται να σκεπαστεί το φαγητό μας.
Όταν αρχίσει να βράζει, μειώνουμε την φωτιά στο χαμηλό.
Ελέγχουμε κατά την διάρκεια του βρασίματος και αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό.
Αφήνουμε το μοσχαράκι να σιγοβράσει, να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του.
Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας το φαγητό μας με βραστά αμπελοφάσουλα σαλάτα μαζί λίγο γιαουρτάκι από πάνω και γλυκιά πάπρικα.

Στο φαγητό μας ταιριάζουν επίσης το λευκό ρυζάκι, ή πατάτες πουρέ ή ακόμα και τηγανητές.
Αν διαλέξουμε αυτήν την επιλογή, συνοδεύουμε με πράσινη κατά προτίμηση, σαλάτα.
Καλή μας όρεξη, καλό τριήμερο, θα είμαστε και πάλι κοντά σας την επόμενη Τρίτη!
Ειρήνη Ε.

13 comments:

  1. Ένα φαγητό που δεν αφήνει κανένα αδιάφορο αφού είναι τόσο νόστιμα μαγειρεμένο και με τόσο καλά υλικά....σλουρπ...και είναι πρωί ακόμα.Την καλημέρα μου και καλό τριήμερο!

    ReplyDelete
  2. Κρεατακι με μανιταρια τι ομορφος συνδυασμος!
    Καλό Σαββατοκύριακο :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete

  3. ✿ه° ·. Bom demais!!!
    Tenha um maravilhoso domingo!
    Beijinhos.

    ˚ه❀❀ミ
    ✿ه° ·.

    ReplyDelete
  4. Ένα νόστιμο φαγάκι Ειρήνη μου που δεν του αντιστέκεται κανένας με ότι και αν το συνοδευσουμε.

    ReplyDelete
  5. Ένα νόστιμο φαγάκι Ειρήνη μου που δεν του αντιστέκεται κανένας με ότι και αν το συνοδευσουμε.

    ReplyDelete
  6. Μίλησες στη καρδιά μου Ειρήνη ή καλύτερα στο στομαχάκι μου!!Καλή αργία<3

    ReplyDelete
  7. Νόστιμο Κυριακάτικο φαγάκι! Ωραία ιδέα να το συνοδεύσεις με αμπελοφάσουλα!

    ReplyDelete
  8. Τέλειο φαγάκι, μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια και ο συνδυασμός με τα αμπελοφάσουλα πολύ ασυνήθιστο και νόστιμο συνοδευτικό!

    ReplyDelete
  9. Λουκούμι το σπιτικό σας φαγάκι!! Αποτελεί σταθερή αξία!! Καλή εβδομάδα !

    ReplyDelete
  10. Τι νόστιμο φαγάκι είναι αυτό Ειρήνη μου!
    Το συνόδευσες και με αμπελοφάσουλα, που τα αγαπάμε πολύ και πρέπει να απολαύσατε σούπερ νοστιμιά!
    Φιλιά, καλό μήνα!

    ReplyDelete
  11. Πολύ μου αρέσει ο συνδυασμός μοσχάρι-κρασί-μανιτάρια Ειρήνη.
    Και είναι και όλα τα υπόλοιπα υλικά που δημιουργούν μια φοβερή γεύση.
    Μου αρέσουν επίσης τα συνοδευτικά του φαγητού σου. Ωραία ιδέα τα φασολάκια, ξεφεύγουν από τις πιο κλασικές επιλογές πατάτες/ρυζάκι!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  12. Ρηνάκι μου, σήμερα που ήρθα εγώ είναι Τετάρτη, τι θα γίνει που θέλω να δοκιμάσω το Κυριακάτικο φαγάκι σου ???? οέο ??? μάλλον θα πρέπει να το φτιάξω !!!! γεια στα χεράκια σου !!!!

    σε φιλώ πολύ πολύ !!!

    ReplyDelete
  13. Μοσχαρακι αγαπημένο!!!!!!!!

    ReplyDelete