
Ορίστε λοιπόν και μια συνταγή για ένα λαχταριστό ρυζόγαλο.
ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
φλούδα από μισό λεμόνι ή 1 βανίλια,
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κορν φλάουρ
Κανέλα τριμμένη για το τέλος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με 3-4 ποτήρια νερό. Αφού πιεί το νερό και είναι βρασμένο το ρύζι, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το γάλα (κρατάμε μισό ποτηράκι του κρασιού για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ), τη φλούδα του λεμονιού ή την βανίλια και το αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Ρίχνουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο γάλα που κρατήσαμε και το ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσει. Μόλις γίνει ένας αραιός χυλός κατεβάζουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε σε πιάτα ή σε μπολάκια.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με κανέλα.

TIP:
ΜΗΝ ρίξετε το γάλα πριν βράσει το ρύζι γιατί μετά σφίγγει και δεν θα βράζει με τίποτα.
Να χρησιμοποιήσετε μεγάλη κατσαρόλα γιατί φουσκώνει το γάλα και θα σας χυθεί το ρυζόγαλο.
.
Εύχομαι κι εγώ Καλές Απόκριες να έχουμε όλοι.
Κι εμένα παγωμένο μου αρέσει Μαράκι!!
ReplyDeleteΤι όμορφα που το διακόσμησες με τις κανελίτσες!!!
Με ξεσήκωσες και ένα ρυζογαλάκι θα βάλω να το φτιάξω σήμερα.
Μια και ξύπνησες νωρίς - νωρίς σήμερα, θα κάνεις πολλά πράγματα !!!!
ReplyDeleteκαλοφάγωτο Λενάκι !!
Μαρία θα κεραστώ ένα ευχαρίστως..:)..Έλενα απορία:γιατί ξυπνάς αργά και σε πειράζουν όλοι?(το λέω για να σε πειράξω και 'γω)..Όλγα
ReplyDeleteΜαρία,πιστεύεις ότι ποτέ δεν έχω καταφέρει να φτιάξω ένα ρυζόγαλο που να τρώγεται;Ή πολύ πηχτό ή αραιό μου γίνεται-δεν ξέρω γιατί.
ReplyDeleteΚαι μ΄αρέσει πολύ-ναι ξυπνάει μνήμες παιδικές!
Καλές Απόκριες να έχετε!
Τέλεια τα γλυκά σας κορίτσια, και το ρυζόγαλο και η γαλατόπιτα! Αχ σε τι πειρασμούς μας βάζετε, τι γλυκούς πειρασμούς!... Φιλάκια και στις δυο σας!
ReplyDeleteeleni μου και εγώ το ίδιο πάθαινα ώσπου ανακάλυψα αυτή την συνταγή και σώωωωθηκα !!! δοκίμασε άφοβα και δεν θα το πιστεύεις!!!!!
ReplyDeleteκαλή επιτυχία σου εύχομαι.
Ολγάκι μου, άστα, μεγάλο δράμα!!
ReplyDeleteΓια 25 ολόκληρα χρόνια, ξυπνούσα κάθε μέρα στις 6 το πρωί.
25 χρόνια δεν μπόρεσα να το συνηθίσω με τίποτα. Το πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά, κοιμόμουνα όπου εύρισκα μέχρι να φτάσω. Στον ώμο του διπλανού μου στο τρόλει, στην πλάτη του μπροστινού μου στο τρένο και άλλα τέτοια ... κωμικοτραγικά:PPP
Κάποια στιγμή αποφάσισα να βγω πρόωρα σε σύνταξη και όπως καταλαβαίνεις, του έδωσα και κατάλαβε στον πρωινό ύπνο.
Και αντί να χαρούν τα παλιοκόριτσα με την φιλενάδα τους που επιτέλους απολαμβάνει λίγο ύπνο, με δουλεύουν. Κατάλαβες??
Αντε, δούλεψέ με κι εσύ χα χα χα!!
Ολγάκι πολύ μου άρεσε η ερώτησή σου χιχιχιιχιχιχχι! θα σου απαντήσει το Λενάκι μας!
ReplyDeleteΜαράκι μου πάντα γλυκιά η γραφή σου !! σ'ευχαριστούμε πολύ!!
ReplyDeleteΟλγα μαζί γράφαμε με την Ελενα, με πρόλαβε !!! τώρα κατάλαβες γιατί την πειράζουμε κάθε μα κάθε μέρα?? απο την ζήλια μας φυσικά!!!
ReplyDeleteMaρία μου μ αρέσει κι εμενα παγωμένο με κανελίτσα!Αχ!
ReplyDeleteΕνα παγωμένο με κανελίτσα και για μένα παρακαλώ.
ReplyDeleteΚορίτσια πολύ χαίρομαι που βάζετε συνταγές που συνηθίζονται αυτή τη περίοδο.
Εχετε γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια, σας διαβάζω καθημερινά και παίρνω ένα σωρό όμορφες ιδέες από το blog σας.
Να είστε και οι δύο καλά!
Πήγα για ψώνια και πήρα ρύζι γλασέ που μου έλειπε-το βράδυ επιχείρηση ρυζόγαλο.
ReplyDeleteΗ συνταγή φαίνεται υπέροχη θα δοκιμαστεί σύντομα.
ReplyDeleteΤι μου θύμισες Μαράκι.
Απλές συνταγές με υπέροχες παιδικές αναμνήσεις.
smp
eleni, μου αρέσεις πολύ-άμεση ανταπόκριση !!!!!
ReplyDeleteλοιπον να προσέξεις αφού ρίξεις το κορνφλάου να χαμηλώσεις την φωτιά για να μην σου κολλήσει. Καλό θα ήταν η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσεις να έχει βαρύ πάτο.
Οταν το φτιάξεις στειλε και κανενα πιατάκι απο εδώ γιατι εμας τελειώσανε!!!!!!!!!
καλή επιτυχία
Φαραόνα μου γλυκειά και Ιουλίτσα μου, έχουμε τα ίδια γούστα - παγωμένο με κανελίτσα !! σλούρπ - σλούρπ!!! ευχαριστούμε για τις ευχές.
ReplyDeleteSgr, το ρυζόγαλο ειναι γλυκό σαν και σένα. Τουλάχιστον αυτό το τρώει ο Μιχαλάκης???
Να μαι κι εγώ ήρθα να πάρω το μπωλάκι μου.
ReplyDeleteΕχεις δίκιο Μαρία, ένα ρυζόγαλο πασπαλισμένο με κανελίτσα, ξυπνάει πάντα όμορφες μνήμες!
πολύ μ' αρέσει το ρυζογαλο!
ReplyDeleteτο απογευμα θα το κανω σιγουρα.
εν τω μεταξυ, μολις μπηκα για την πιτσα-ομελέτα :))
φιλιά κι ευχαριστώ και για τις δυο συνταγες.
eleni, μην ξεχάσω να σου πω, ΜΗ ρίξεις το γάλα πριν βράσει το ρύζι γιατί μετά σφίγγει και δεν θα σου βράζει με τίποτα. Ενα - ένα τα θυμάμαι!
ReplyDeleteΧριστινάκι μου γλυκό, με τις μυρωδιές και τις μνημες των παιδικών μας χρόνων ξαναγυρίζουμε πίσω στα ανέμελα χρόνια μας!!!
ReplyDeleteΔημήτρη μου, μας τιμούν τα καλά σου λόγια!! σ'ευχαριστούμε πολύ για την επιλογή των συνταγών μας!
Ριζογαλακι φανταστικο.Παγωμενο ζεστο οπως και να ειναι τρωγεται ευχαριστα.Απο τα αγαπημενα μου.
ReplyDeleteΔεν ήξερα ότι γίνετε με κορν φλαουρ εγω το φτιάχνω με αθνος ορίζης γιώτης
ReplyDeleteθα το φτιάξω και έτσι στο συζηγο του άρεσει πολύ
Καλημέρα
Αχ!! ναι ναι ριζογαλάκι τέλειο!!
ReplyDeleteΤι μου θύμισες τώρα!!
Το φτιάχνει η μανούλα μου και είναι τέλειο. Εγώ όσες φορές επιχείρησα, νεροζούμι μου βγήκε...
Αλήθεια γιατί αρέσει τόσο πολύ στους άντρες;;
Δεν έχω ακούσει κανέναν να μην του αρέσει!!
Ο δικός μου τρελλαίνεται!!!
Κυρία,κυρία να φάω και γω αντί για γιαούρτι;;
Πάλι με ξεσηκώσατε!!
Ελενάκι μας από την ζήλια μας τα λέμε όλα αυτά, που ξυπνάς αργά!!Ευχαριστήσου το όσο μπορείς!!!Μην ακούς κανέναν!Ζηλεύουμε όλες μας!!!
Ο άντρας μου βγήκε φέτος στην σύνταξη πρόωρα,και ξέρεις τί κάνει;
Βάζει το ξυπνητήρι κάθε μέρα στις 8 που φεύγω για το σχολείο το κλείνει και ξανακοιμάται!!!
Όταν τον ρώτησα γιατί το κάνει, μου απάντησε για να το κλείνω και να ξανακοιμάμαι και να λέω δεν θα πάω στην δουλειά, δεν θα πάω!!!
(σαδομαζοχιστικές τάσεις παιδί μου τι να σου λέω!!!!)χαχαχα
Να΄στε καλά κορίτσια να μας γλυκαίνετε!!
πολλά φιλάκια!καλό απόγευμα!!:)
sorry είμαι πολυλογού!!!!!
Αχ! Μαρία με τα ωραία σου!
ReplyDeleteΤο αγαπημένο του Αστεριού μου...
Και εγώ βάζω κορν φλάουρ, αλλά το βράζω εξ αρχής μες το γάλα.
Λες να δοκιμάσω κι έτσι;
xxx
Όσο για την συνμπλογγίτισσά σου, δεν σου έχω πει;
Βγήκε με πρόωρη συνταξιοδότηση, κατόπιν εντόνων διαμαρτυριών των συνταξιδιωτών της, σε τραίνα, λεωφορεία και βαπόρια... Βαρέθηκαν οι άνθρωποι να την κουβαλούν στους ώμους τους κάθε πρωί!
(Θα την κάνω βαπόρι τώρα :)
Χα χα χα.
Xα χα χαααα Μαριάν μου, απίθανος ο αντρούλης σου!!
ReplyDeleteΜα υπάρχει χειρότερο μαρτύριο από το πρωινό ξύπνημα?? Οχι πέστε μου δηλαδή. Εγώ είχα φτάσει και στο σημείο να προτείνω να μου κόψουν από τον μισθό ή από την άδειά μου, για να μπορώ να πηγαίνω στη δουλειά μια ώρα αργότερα. Αλλά με κοιτάξανε σαν ούφο μόλις το πρότεινα και το απορρίψανε ασυζητητί;-)
Γι αυτό τώρα του δίνω και καταλαβαίνει στον πρωινό ύπνο, να βγάλω τα σπασμένα 25 χρόνων:)
Ζαμπίαααααααααααα!!!
ReplyDeleteΣε άκουσα!!
Οχι βρε, οι άνθρωποι ήταν ευγενέστατοι. Επειδή η δουλειά μου ήταν στο Κέντρο, μόλις πλησιάζαμε Κέντρο, σου λέγανε "Μήπως κατεβαίνει εδώ αυτή η κοιμισμένη??"
Και πολύ ευγενικά με ξυπνάγανε. Μην ταραχτώ κιόλας.
Αααααα, δεν μπορώ να πω. Παράπονο δεν είχα από τους συνταξιδιώτες μου.
prasino liker, μαζί σου εγώ ! όπως και να είναι ζεστό ή κρύο αρκεί να είναι ρυζόγαλο !!!!!!!
ReplyDeleteΜαμαΒίκυ όπως είπα και πιο πάνω με αυτην την συνταγή μου βγαίνει πολύ καλό, οπότε δεν τολμώ να αλλάξω τίποτα ! αμα το φτιάξεις ενημέρωσε !! καλοφάγωτο!
Μαριανάκι μου, είσαι ενας υπέροχος χείμαρος και μην τολμήσεις να ξαναπείς ότι είσαι πολυλογού,γιατι δεν θα σε ξανακεράσουμε τίποτα, είσαι απίθανη΄!!!!
Καλά ε ? ο σύζυγος είναι όλα τα λεφτά!! πολύ μου άρεσε αυτό που κάνει.
Ζαμπία, χαχαχαχαααααααααααααααχαααχαχαχαα
ότι ωραιότερο άκουσα αυτες τι μέρες!!!! λες να μας μισήσει μετά απο αυτά??????? Λες να αρχίσει να ξυπνάει νωρίς ????
Αντε πάλι γράφαμε μαζί με την Έλενα, δεν το πιστεύω αυτό σήμερα, τέτοια ταύτιση !! πα πα πα ! πρέπει να το κοιτάξουμε!!
ReplyDeleteΤέλειο! Το πρώτο μου ρυζόγαλο ήταν με αλάτι χαχαχα (σσσ μη με μαλώσετε) σε μια συνταγή είχα διαβάσει ότι ήθελε λίγο αλάτι, αλλά δεν είχα μπει στον κόπο να διαβάσω το (1 πρέζα αλάτι), απλά τη λέξη είδα χαχα όσο το θυμάμαι!
ReplyDeleteΦιλιά, καλό απόγευμα!
axxελενα τι μου κάνεις ...
ReplyDeleteδεν φεύγω απο εδω αν δεν τα φαω όλα
τρελενομαι...νάσαι καλά
Μιαμ!!! Μ' αρέσειιιιι!
ReplyDeleteγλυκιές αναμνήσεις απο συνταγές της καρδιάς!!!τέλειο το ρυζόγαλο κορίτσια!!!πολλά φιλιά!!!
ReplyDeleteΤο ρυζόγαλο τέλειο Μαρία!
ReplyDeleteΜαρακι μου
ReplyDeleteφοβερο timing!....την ιδια μερα καναμε ρυζογαλο!!...μονο που εγω το αρωματισα με ροδονερο :)
eleni μου, σου πέτυχε ??? σου φάνηκε εύκολο?? πολύ χαίρομαι !!
ReplyDeleteστειλε και απο εδω κανένα μπωλακι που είμαι αρρωστούλα!!!!
Ilive2LoveMe, καλά, δεν σε πιστεύω ! απαιχτο αυτό που έκανες χιχιχιχιχιχι
homemade-Kikitsa-Rania, έχουμε τα ιδια γούστα !!
Cookitsa, φαίνεται θα φταίει ο κοινός αέρας που είχαμε στα παιδικά μας χρόνια γιαυτο έχουμε το ιδιο timing!!!!!
Στην Θεσσαλονίκη έφαγα σε ένα μεζεδοπωλείο ένα ρυζόγαλο φούρνου που ήταν κάτι μεταξύ ρυζόγαλου και κρέμας καραμελέ. Ξέρει καμμία την συνταγή?
ReplyDeletekala poso rizi bazoume
ReplyDeleteRini, καλώς ήρθες στην παρέα μας. Εαν διαβασεις πιο προσεκτικά την συνταγή θα δεις ότι στα υλικά αναφέρω ότι βάζουμε ένα ποτήρι του νερού, ρύζι γλασσέ.
ReplyDeleteΕαν το φτιάξεις σου εύχομαι καλή επιτυχία!!!
καλή σου μέρα !!