
Χρειαζόμαστε:
1 kg περίπου κολιούς
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά πράσινη
5 ώριμες ντομάτες
½ κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Λάδι
1 λεμόνι
Ας το φτιάξουμε
Καθαρίζουμε τους κολιούς ή λέμε στον ψαρά να μας τους καθαρίσει
Τους πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τους αφήνουμε σε ένα ταψάκι μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, και τις πιπεριές σε φετούλες.
Κόβουμε τις 3 από τις ντομάτες σε κυβάκια και τις 2 σε ροδέλες
Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα (κυβάκια) λίγο λάδι, πιπέρι και ανακατεύουμε για λίγο. Ρίχνουμε και την πιπεριά (κέρατο) και τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι βάζουμε τους κολιούς και γεμίζουμε τις κοιλιές τους με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Ό,τι περίσσεψε το ρίχνουμε από πάνω και καλύπτουμε τα ψάρια με την πράσινη πιπεριά και τις ροδέλες της ντομάτας.

Καλή μας όρεξη!!
Αμαλία

I can imagine how good this tastes, all the flavors of the vegetables and the fish together!
ReplyDeleteΜας άνοιξες την όρεξη νωρίς-νωρίς,μούρχεται να κόψω τις φωτογραφίες και να τρώω.Ο κολιός είναι το αγαπημένο μου πιάτο.Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!!!!
ReplyDeleteπαροτι δεν τα τρωω τα ψαρια, ετσι που τα βλεπω στην φωτο, μουρχεται να παρω ενα.
ReplyDeleteκαλημερα στα κοριτσια μας, που μας ανοιγουν την ορεξη πρωινιατικα.
φιλιαααα
Να μια διαφορετική ιδέα για τους κολιούς.
ReplyDeleteΣυνήθως τους κάνω ψητούς με λαδορίγανη και λεμόνι, ευκαιρία να τους δοκιμάσω και γεμιστούς.
Αμαλίτσα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να γεμίσω ψαράκια, πρέπει νομίζω να το επιχειρήσω!!
ReplyDeleteΨητούς τους κάνω κι εγώ συνήθως, όπως η Ιουλία, οι δικοί σου μου φαίνονται νοστιμότεροι και λιγότερο "στεγνοί".
Ωραία ιδέα!
Φιλιά!
cupcakes I think you must also try them because they are better than you can imagine...
ReplyDeleteHave a nice week - end!!
Amalia
ψαράκια με τα ΟΛΑ τους, πάλι τσιπουράκι θα ζητήσω!!!!! μούρλια
ReplyDeleteΒρε πανόπτη, τι ωραία που τα λες!!! άκου να φας τι φωτογραφίες, ευχαριστώ πάντως
ReplyDeleteΑμαλία
Βρε Έφη δεν τρως ψάρια;;;;
ReplyDeleteΑχ και να ξερες τι χάνεις!!!
Καλό Σ'Κ
πολλά φιλιά
Αμαλία
Ιουλία μου ναι και όπως λέει και το Λενιώ γίνονται και πιο ζουμεροί με αυτόν τον τρόπο...
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Αμαλία
** Λενιώ πάλι θα την κάνεις για κάτω; καλά να περάσεις
γαστεροπλήξ, μαζί με εσένα θα καταντήσουμε και εμείς αλκοολικοί, με τόσα τσίπουρα!!!!! Δεν γίνεται να σε αφήνουμε χωρίς παρέα βρε αδερφέ!!!!!!!!!!και καλά!
ReplyDeleteπολλά φιλιά
Αμαλία
Ωραία ιδέα! Και εγώ τους κάνω ή με λαδορίγανη ή με φέτες ντομάτας από πάνω και σκορδάκι!
ReplyDeleteΗ πρότασή σου, Αμαλία, μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα! Thanks
Αγγελική Ν
ReplyDeleteτο σκορδάκι το αποφεύγω λίγο (όχι δεν είμαι vampir!!!) απλά το στομάχι μου κάθε φορά που το τιμάω μου υπενθυμίζει ότι δεν έπρεπε....
πολλά φιλιά
Αμαλία
Kάποια ρύθμιση δεν έχω κάνει και δεν μπορώ απο τα μπλοκς να ανοιξω τα μαιλς .
ReplyDeleteΜπορεις να μου στειλεις το μαιλ σου να σου στειλω καποιες ωραιες φωτο που βρηκα? :))
Αμαλία, μ΄αρέσει αυτό το φαγάκι και στην πρώτη ευκαιρία έτσι θα το φτιάξω κι εγώ.
ReplyDeleteΣίγουρα θα γίνεται πιο ζουμερό!
αν και ο μπλόκερ δεν εμφάνισε το όνομα του με κατάλαβες, από το τσιπουρακι να υποθέσω,
ReplyDeleteΩραιότατοι! εκτός απο ψητούς τους φτιάχνω κι εγώ στο φούρνο λαδορίγανη ή με ντοματούλα αλλά γεμιστούς ποτέ. Μάλλον ήρθε η ώρα να τους δοκιμάσω κι έτσι...
ReplyDeleteΠειραζει μαζι με τους κολιους να παρω κι ενα κομματι απο την καλτσονε της Ζαμπιας? :)
ReplyDeleteΑν και τρελλαίνομαι για ψάρια, οι κολιοί δεν είναι και ότι καλύτερο σε ψαρικό για μένα! Βέβαια με τέτοια συνταγή... όλα θα νοστιμεύαν!
ReplyDeleteΒρε κορίτσια... έλεος... βγάλτε αυτή την φωτό με το καλτσόνε! Μου τρέχουν τα σάλια! Λυπηθείτε με καλέ!!!
Αμαλίτσα,νοστιμότατο το φαγάκι σου και οι κολιοί από τα αγαπημένα μου ψάρια!
ReplyDeleteΣτο χωριό μου τους μικρούς και τα μικρά σαφρίδια τα τηγανίζουν και τα σερβίρουν με σαλτσούλα-τέλεια στη γεύση!
Καλό Σ/Κ!
I can't find Kolio here but skoumpri is close. I love this and I will be baking and grilling some soon, soon!
ReplyDelete