Τις προάλλες μαγείρεψε η Μαρία πένες με καπνιστό σολομό και βότκα.
Φαγάκι πολύ αγαπημένο, που κάποιες φορές το φτιάχνω με φρέσκο σολομό.
Το ίδιο νόστιμο όπως και να το φτιάξουμε!
Πάμε να δούμε πως γίνεται και με τον φρέσκο σολομό.
Χρειαζόμαστε:
5 φέτες φρέσκο σολομό
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σφηνάκια βότκα
200 ml κρέμα γάλακτος
άνηθο ψιλοκομμένο
1 χούφτα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
1 πακέτο linguini
Πως το φτιάχνουμε:
Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε την πέτσα από τον σολομό.
Τον καθαρίζουμε πολύ προσεχτικά από τα κόκαλα και τον κόβουμε σε κομματάκια μπουκιάς.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν λίγο.
Προσθέτουμε τον σολομό και τον φέρνουμε μερικές βόλτες στο τηγάνι, να ροδίσει.
Σβήνουμε με την βότκα.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια-δυο βράσεις και κατόπιν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμα.
Προς το τέλος προσθέτουμε το τριμμένο ρεγκάτο.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει και σουρώσει τα linguini.
Σερβίρουμε τα linguini και τα περιχύνουμε με μία γενναία δόση από την νόστιμη σάλτσα σολομού!
Καλή επιτυχία!
Μέχρι τώρα αυτά τα πιάτα, τα έσβηνα με ουίσκι!!
ReplyDeleteΓια να δούμε και τη Ρώσικη εκδοχή :)))
Εξαιρετικό Λενιώ μου!!!!!!!!!!
Πολλά φιλιά
Καλημέρα :)
O σολωμός μου αρέσει σε όλες του τις εκδοχές.....φρέσκο όμως δεν τον βρίσκω εδώ!
ReplyDeleteΌταν ανεβαίνω Αθήνα όμως τον τσακίζω!
Καλημέρα!!!
ReplyDeleteτα ζυμαρικά είναι ένα απο τα αγαπημένα μου φαγητά και έτσι όπως τα έχεις φτιάξει είναι τέλεια!!
Φιλάκια!!!
Γεια σου βρε Έλενα με τα ωραία σου :))))
ReplyDeleteΝα σου πάω μια μεριδούλα εεε;
Σμουάτςςςςςςςςςςςς
Αυτό το φαγάκι θυμήθηκα,Έλενα,που πολύ μ΄αρέσει!
ReplyDeleteΤο ίδιο νόστιμο θα είναι και με φρέσκο σολομό,είναι η γεύση του που δίνει τη νότα.
Φιλιά!
πολύ μ¨αρέσει η πινελιά της βότκας στο σολωμό...όπως και στο πιάτο της Μαρίας...( πράγμα που δεν βλέπω να συγκινεί καμία από τις δυό σας και να μου στείλετε μεριδούλα...)
ReplyDeleteσμουυυαατςςς σου..-:))
Καλημέρα Γιώργη μου!!
ReplyDeleteΘα δοκιμάσω κι εγώ το ουίσκυ, ενδιαφέρον μου ακούγεται!
Φιλιά πολλά!
Λιλάκι σοβαρά δεν βρίσκεις φρέσκο εκεί??
ReplyDeleteΝομίζω γίνεται πιο χορταστικό αυτό το πιάτο ε τον φρέσκο σολομό!!
Φιλάκια!
Γεωργία μου σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά, καλή σου μέρα!!
Γεια σου βρε Αστεράκι!!!!
ReplyDeleteΟσες μεριδούλες θέλεις!!
Ελενάκι και στις 2 εκδοχές πολύ νόστιμο γίνεται, με τον φρέσκο σολομό γίνεται πιο "χορταστικό" το πιάτο, όπως λέω παραπάνω!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Βιβίκα μου εγώ που είμαι και ευαίσθητο άτομο συγκινήθηκα και θα σου στείλω.
ReplyDeleteΑπό την Μαρία συγκινήσεις πολλές μην περιμένεις, αλλά εσένα ειδικά δεν πρόκειται να σε αφήσει έτσι:P
Φιλιάαααααα!!!!
Με φρέσκο σολωμό δεν το έχω φτιάξει, ωραία ιδέα!
ReplyDeleteΕλενα μου , πολύ καλή και η εκδοχή με τον φρέσκο σολωμό!!!
ReplyDeleteΘα δοκιμαστεί σύντομα!!
Πολλά φιλιά!!!!!
Εγώ σαν λάτρης του σολωμού το τσακίζω και με φρέσκο και με καπνιστό και με τα όλα του μέσα....
ReplyDeleteθα βγάλω την κρέμα γάλακτος όμως και θα την αντικαταστήσω με κρεμώδες τυρί και γάλα που μ'αρέσει πιο πολύ πειράζει;;;;
πολλά πολλά φιλιά
Ο ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΦΕΝΑΙΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟΣ ΦΙΛΙΑ
ReplyDeleteΠεθαίνω για σολομό!
ReplyDeleteαν πεις δε για τα ζυμαρικά... άστο καλύτερα...
τέλειος συνδυασμός!
Φιλάκιαααααα
Αν δεν κάνω λάθος, στη Ρωσία, τον καπνιστό σολωμό τον συνοδεύουν με βότκα, άρα αποτυχημένος συνδυασμός δεν είναι σίγουρα!
ReplyDeleteΑν έχουμε και λίγους κόκκους ροζ πιπέρι, πιστεύω θα ταίριαζε, όπως και να προσθέσουμε και λίγο τυρί κρέμα αφαιρώντας μέρος της κρέμας.
Και φυσικά αν ο φρέσκος σολωμός είναι καλής ποιότητας, το πιάτο είναι πραγματικά για πρίγκηπες! :)
Φιλιά κορίτσια, καλό βράδυ!
Ενδιαφέρον μου φαίνεται!!!
ReplyDeleteένα απο τα λίγα πιάτα που θα έτρωγα με ψάρι!
ReplyDeleteκαλημέρα !!! καλέ Λενάκι μου, εχθές έμπαινα - έβγαινα και χαζευα το λατρεμένο πιάτο σου και ξέχασα να πάρω την μεριδούλα μου !!!! επειδή είμαι σίγουρη ότι δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτε, βολεύομαι και με τα τελειώματα (βλέπε ξύσματα) της κατσαρόλα (ξέρεις εσύ !!!) !!!!!!!!!! χαχαχα
ReplyDeleteγεια στα χεράκια σου Λενάκι για το πεντανόστιμο φαγάκι σου !!
φιλια πολλά πολλά
ΕΓΩ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΥΖΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΒΟΤΚΑ.ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!!!
ReplyDelete