
Το Πάσχα που βρέθηκα στην Καρδίτσα, φρόντισα να εφοδιαστώ με τα περίφημα καρδιτσιώτικα λουκάνικα, τα οποία αφού χώρισα σε μερίδες (δεδομένου ότι αγόρασα και ποσότητες), αποθήκευσα στον καταψύκτη μέχρι να αποφασίσω πως θα τα φτιάξω.
Το συγκεκριμένο φαγάκι μπορεί να είναι ένα ωραιότατο μεζεδάκι για το ουζάκι ή την μπυρίτσα σας, μπορεί να είναι όμως και ένα κανονικό φαγάκι, εγώ ως τέτοιο το έφτιαξα.
Τα λουκάνικα μαγειρεμένα έτσι παραμένουν ζουμερά και οι πατατούλες αποκτούν έξτρα άρωμα και γεύση από τα διάφορα μυρωδικά.
Πάμε να τα φτιάξουμε:

Τα υλικά μας:
2 μεγαλούτσικα λουκάνικα χωριάτικα
5-6 πατάτες
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι κρασί λευκό
μισό φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές μουστάρδα
χυμό 2 λεμονιών
ξύσμα ενός λεμονιού
ρίγανη – θυμάρι – αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε φετάκια και τις πιπεριές σε λωρίδες.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με σκέπασμα (ή κατσαρόλα αν δεν έχουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σκεπαστό) σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τις πατάτες για μερικά λεπτά, ίσα να πάρουν χρώμα.
Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, την πιπεριά και τα λουκάνικα.
Προσθέτουμε και τις πατάτες, τα φέρνουμε όλα μερικές βόλτες και σβήνουμε με το κρασί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τον χυμό των λεμονιών, την μουστάρδα, το ξύσμα, ρίγανη και θυμάρι.
Περιχύνουμε όλα τα υλικά με το μείγμα αυτό.
Προσθέτουμε αλατάκι και πιπεράκι (όσο μας αρέσει) και μισό φλιτζάνι νερό.
Σκεπάζουμε το σκεύος, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγάκι μας να μαγειρευτεί για μισή ωρίτσα.
Τόσο εύκολα, σε μισή ωρίτσα έχετε έτοιμο νόστιμο μεζεδο-φαγάκι, που μαζί με μια πλούσια σαλατούλα αποτελεί ωραιότατο γεύμα.
Enjoy it!!!
Καλή επιτυχία, καλή σας μέρα!

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και ευκολη στην εκτέλεση της!!!
ReplyDeleteΜια ερώτηση...Τα λουκάνικα μπορούμε να τα διατηρούμε σε κατάψυξη???
Καλή σου Μέρα!!!!!
Elena it's a good recipe, easy for a cook and delicious!Have a nice day!
ReplyDeleteΕλενα τα λουκανικα τα κανω ψητα στα καρβουνα τα προτιμουν οι αντρες της οικογενειας ετσι ομολογω θα αρεσει σε εμενα.Για αυτο μια ημερα θα τα φτιαξω μονο για μενα.Καλοκαιρινα ζεστα και με πολυ αγαπη ΦΙΛΙΑ.Ποπη
ReplyDeleteΠολύ εύκολα και πολύ νόστιμα θα γίνονται αυτά τα μουσταρδολεμονάτα λουκάνικα και με πατατούλες μαζί είναι ένα πλήρες & τέλειο γεύμα!
ReplyDeleteΕξίσου ωραίο θα είναι φαντάζομαι και με δεντρολίβανο αντί για θυμάρι και ρίγανη.
Καλημέρα :)
Riri μου μπορείς να τα φυλάξεις άνετα στην κατάψυξη.
ReplyDeleteΕγώ επειδή όταν πετυχαίνω καλά λουκάνικα αγοράζω ποσότητες, τα χωρίζω σε μερίδες σε σακουλάκια, και όταν τα χρειαστώ τα βγάζω από την κατάψυξη.
Φιλιά!
Odile is realy very very easy and very tasty too!
ReplyDeleteHave a nice day:)
Ποπάκι μου, ψητά στα κάρβουνα είναι το κάτι άλλο, αυτό είναι ειδικότητα του καλού μου!
ReplyDeleteΤο σημερινό φαγάκι είναι της ευκολίας, όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο και θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι νόστιμο και χορταστικό!
Πολλά καλοκαιρινά φιλιά και από μένα!
Dark Chef και δεντρολίβανο και με ότι μυρωδικό μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγάκι.
ReplyDeleteΕγώ αυτήν την φορά του έβαλα μπόλικο θυμάρι και ριγανίτσα, και μοσχομύρισαν!
Φιλάκια, καλή σου μέρα!
Τέλειο φαγητό, μ'αρέσει πολύυυυ!!!
ReplyDeleteΓλυκά φιλιά
τρέχω να βάλω μπόλικες μπύρες στο ψυγείο κι έρχομαι να ορμήξω σε αυτό το πιάτο, ας το καλό-καλά είχα ξεχάσει τα χωριάτικα λουκάνικα τώρα γιατί μου τα θύμισες;
ReplyDeleteΦιλεναδα ποτε θα το ξαναφτιαξεις, να σου κανουμε μια επισκεψη????
ReplyDeleteΦιλακια πολλα , καλημερα!!!!
Πολύ ωραία ιδέα να κάνεις ένα τέτοιο μεζέ κανονικό φαγάκι! Φαίνεται νοστιμότατο!
ReplyDeleteΤΕΛΕΙΟ ΦΑΓΑΚΙ.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΕΥΤΥΧΩΣ.κατερινα
ReplyDeleteΓεια σου και χαρά σου Ελενάκι με τα ωραία σου μεζαδάκια! Αχ και να είχα λίγο από τα χεράκια σου! Πολλά φιλιά.
ReplyDeleteκάτσε να το τυπώσω της μητρός, γιατί μας έχουνε κάνει δώρο χωριάτικα λουκάνικα που δεν τα τρώμε, μήπως και τα φτιάξει κανα βράδυ που θάχει επισκέψεις, να τα ξεφορτωθούμε !!!
ReplyDeleteμμμμμ.....!!!!!!!!!!!!!!!
ReplyDeleteΜοσχομύρισε το θυμάρι!!Αχ! κι έχω μια πείνα!! Αν έμεινε τίποτα, στείλε το Κρήτη!
ReplyDeleteΠαλι ασχημο φαγακι εφτιαξες Ελενα... κανω πως δεν το βλεπω! :)
ReplyDeleteΠΩΠΩΠΩ τι μου κάνεις τέτοια ώρα!!!!
ReplyDeleteΠάρα πολύ όμορφο και λαχταριστό πιάτο!
ReplyDeleteΠολύ θα ήθελα να είχα μια μεριδούλα.
ReplyDeleteΤα έχω δοκιμάσει αυτά τα λουκάνικα και είναι πεντανόστιμα!!
Φιλιά πολλά
μολις βρηκα τι θα μαγειρεψω αυριο φιλια πολλα
ReplyDeleteτέλειο φαγάκι!
ReplyDeleteφιλεναδίτσα μου ώς συνήθως κάνεις πολύ ωραίους και έξυπνους συνδιασμούς !!!!! φυσικά πρέπει να είναι νοστιμότατα ! φτιάχνεις μια κατσαρολα μεζεδοφαγάκι και ξεμπερδεύεις ! ποοοοολύ καλή πρόταση!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό σ/κ
σε όλους
Τέλειο φαίνεται Έλενά μου! Πρέπει να είναι πεντανόστιμο... πρόλαβα καμμιά μεριδούλα; Καλό Σ/Κ και φιλιά!
ReplyDeleteΦιλιά κι από μένα Αστεράκι!!
ReplyDeleteΓαστεροπλήξ, ξεχνιούνται αυτά τα πράγματα? χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Μετάκι μου πες μου εσύ μέρα, και όλα έτοιμα θα τα χω:)
ReplyDeleteΦιλιά φιλενάδα!
Mia Maria μου κανονικότατο φαγάκι έγινε. και ευτυχώς τους άρεσε πολύ!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Κατερινάκι μου πανεύκολο, δεν λες τίποτα!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ελενάκι μου, κόπιασε, κόπιασε!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Ζουζούνα ναι, πάσαρέ τα στην μητερούλα, αυτη θα βρει τρόπο να τα αξιοποιήσει;-)
ReplyDeleteΕφάκι:))))
ReplyDeleteΧαραυγή, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο όμορφα τους πηγαίνει το θυμάρι!!!
ReplyDeleteΦιλιά!
Δημιουργία χα χα χαα!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Ρενάκι σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Ερμιόνη σε ευχαριστώ πολύ!
ReplyDeleteΚαλώς μας όρισες!
Mari μου νομίζω είναι από τα πιο νόστιμα λουκάνικα, κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, φροντίζω να εφοδιαστώ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαρία δοκίμασέ το το φαγάκι!
ReplyDeleteΦιλιά!
Αarthi σε ευχαριστούμε για την επίσκεψη!
ReplyDeleteΜάγδα μου να σαι καλά, σ' ευχαριστώ!
ReplyDeleteΦιλιά!
Μαράκι μου με κάνεις και κοκκινίζω;-)
ReplyDeleteΦιλιάααααα!!!
Κικίτσα μου και βέβαια πρόλαβες!
ReplyDeleteΦιλάκια!
Τα πιο νόστιμα λουκάνικα τα έχω φάει στην Καρδίτσα!!!!! και στα Τρίκαλα!!!! Εγγυημένη νοστιμιά.
ReplyDeleteΦιλάκια
Manousina μου άστα!
ReplyDeleteΚι εγώ όταν πηγαίνω σ' εκείνα τα μέρη, τα ταράζω!
Ενα σωρό από δαύτα αγοράζω!
Φιλιά!
Tα έχω ξεχάσει στην κατάψυξη σχεδόν 5 μήνες!Είπαμε,είμαι άσχετος κι ήταν δώρο.Τα εμπιστεύομαι;Γενικά,πόσο να τα κρατάμε στην κατάψυξη;
ReplyDeleteΕυχαριστώ!
Ασχετε και ξενύχτη, νομίζω ότι ήρθε πια ο καιρός να τα βγάλεις και να τα μαγειρέψεις χα χα χαα!
ReplyDeleteΑν η κατάψυξη είναι "βαθιά", δυνατή δηλαδή, δεν έχουν πάθει τίποτε, αλλά μην τα αφήσεις και να χρονίσουν ;-)
Καλή βδομάδα!