Monday 3 December 2012

Coffee cake

Δευτέρα σήμερα και τι έχουμε??
Το κέικ της Δευτέρας, σύμφωνα με το παιχνίδι της Νοτούλας, όπου δυο Δευτέρες κάθε μήνα σερβίρουμε σπιτικό κέικ με το καφεδάκι σας!!
Με τον καφέ, σας το χω ξαναπεί, έχω μια σχέση εξάρτησης.
Πίνω……. δεν λέω πόσους καφέδες, μονίμως κυκλοφορώ με μια κούπα καφέ στο χέρι, έχει καταντήσει το σήμα κατατεθέν μου πλέον.
Οποιοδήποτε γλυκό, λικέρ ή παγωτό έχει άρωμα καφέ, με ξετρελαίνει.
Γι αυτό το θέμα coffee cake το χω ψάξει πολύ, κι έχω καταλήξει σε δυο συνταγές πολύ πετυχημένες.
Θα σας δώσω σήμερα την μία και εν καιρώ και την άλλη.
Όποιαν και από τις δύο αν φτιάξετε, θα την λατρέψετε!
Η σημερινή συνταγή είναι το γνωστό coffee cake της Βέφας, με κάποιες αλλαγές που έχω κάνει. Το κεκάκι ίσως σας φανεί λίγο μπελαλίδικο, αλλά πιστέψτε με δεν είναι καθόλου! Μία φορά αν το φτιάξετε, θα το φτιάχνετε συνέχεια, είναι απίστευτα νόστιμο.
Πλούσιο άρωμα καφέ ξεχύνεται στην κάθε μπουκιά, ενώ η αρωματισμένη με καφέ κρέμα στην γέμιση αλλά και στο γλάσο και το καβουρδισμένο αμυγδαλάκι το κάνουν ακαταμάχητο.
Είναι το τέλειο κέικ για να συνοδεύσει ένα ζεστό αρωματικό καφέ.
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
Για το κέικ
240 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
240 γρ. ζάχαρη
75 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
50 ml νερό
60 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
μισό κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
Για το γλάσο
80 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
40 γρ. ζάχαρη
60 ml ζεστό γαλλικό καφέ
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ
2 κρόκους αυγών
1 καψουλάκι βανίλια άρωμα
85 γρ. βούτυρο λιωμένο
115 γρ. ζάχαρη άχνη
Επιπλέον
60 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
Στην πράξη:
Ξεκινάμε καβουρντίζοντας τα αμύγδαλα.
Κόβουμε τα αμύγδαλα σε 2-3 μικρότερα κομμάτια, τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο, και τα καβουρντίζουμε ελαφρά, να αλλάξουν χρώμα (δεν θέλουμε να μας καούν, γιατί θα πικρίζουν)
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, και τα ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το κέικ
Διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ στο νερό και το ρίχνουμε σε βαθύ μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά του κέικ.
Χτυπάμε καλά το μείγμα με μίξερ χειρός, να αφρατέψει.
Το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και το ψήνουμε στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45΄ ή μέχρι το κέικ μας να είναι έτοιμο (ελέγχουμε βυθίζοντας την λάμα ενός μαχαιριού).
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε το γλάσο
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τον γαλλικό καφέ, το γάλα, την ζάχαρη, τον στιγμιαίο καφέ και τους κρόκους. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βάζουμε το κατσαρολάκι πάνω από μεγαλύτερη κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου.
Εδώ θέλει λίγο υπομονή, το γλάσο πρέπει να πήξει σχετικά, γι αυτό μην βαρεθείτε να το ανακατεύετε για ένα δεκάλεπτο.
Βάζουμε το κατσαρολάκι στο ψυγείο για μισή ώρα, να κρυώσει το γλάσο.
Στην συνέχεια σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια.
Προσθέτουμε και το μείγμα του καφέ που έχουμε φυλάξει στο ψυγείο και ανακατεύουμε καλά, να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Συναρμολόγηση
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το κέικ που θα έχει ήδη κρυώσει σε δυο κομμάτια οριζόντια.
Απλώνουμε το μισό γλάσο , πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμυγδαλάκι και ενώνουμε τα δύο κομμάτια.
Καλύπτουμε όλη την εξωτερική επιφάνεια του κέικ με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα καβουρντισμένα μυγδαλάκια.
Φτιάχνουμε έναν ωραίο καφέ, σερβίρουμε στον εαυτό μας ένα μεγάλο κομμάτι, κλείνουμε τα μάτια και απολαμβάνουμε άρωμα και γεύση!
Καλή επιτυχία, να έχετε μιαν όμορφη εβδομάδα!

64 comments:

  1. Δειχνει τοσο υπεροχο και ζηλευτο....
    Να εχεις μια ομορφη μερα και εβδομαδα Ελενακι,φιλια!!!

    ReplyDelete
  2. Καλά, φαίνεται απίστευτο! Η γέμιση και το γλάσο όλα τα λεφτά! Θα ήθελα την τελευταία φωτογραφία (και τα τρία κομμάτια) συνοδεία με τον καφέ μου...

    ReplyDelete
  3. γεια σου Ελενάκι μου με το σούπερ λαχταριστό σου κέικ! μου πέσαν τα σαγόνια πρωί πρωί! συμφωνώ απόλυτα για τον καφέ, ήταν αυτό που στερήθηκα περισσοτερο κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συνεχίζω να το στερούμαι λόγω θηλασμού...αρκούμαι σε έναν ντεκαφεινέ, κλαψ! Λοιπόν, παίρνω 3 κομμάτια για να παρηγορηθώ και σε φιλώ! μουτς!

    ReplyDelete
  4. Δηλώνω κι εγώ εξαρτημένη σ' ότι αφορά τον καφέ! Η μυρωδιά του με τρελαίνει και το κέικ που προτείνεις είναι πραγματικός πειρασμός! Η πρώτη φωτο τα λέει όλα!
    Την καλημέρα και τα φιλιά μου!

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Με το που έβαλα το καφεδάκι μου το πρωινό σήμερα και κάθησα λίγο στο λάπτοπ, βλέπω το πιο ωραίο συνοδευτικό γι΄αυτόν! Αναρωτήθηκα πιο έχει την πιο ωραία, δυνατή γεύση και άρωμα καφέ. Το κέικ σου, με το γλάσο και το αμυγδαλάκι, μέσα στην οθόνη του κομπιούτερ ή ο καφές που έχω μπροστά μου στο τραπέζι;;;!!! Μάλλον το πρώτο!
    Καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ReplyDelete
  7. Καλημέρα, Ελενάκι και καλή εβδομάδα!
    Σε ευχαριστούμε πολύ που άρχισες την εβδομάδα μας γλυκά και αρωματικά, όπως εσύ ξέρεις! Αφράτο και λαχταριστό το κέικ σου, Θέλω και παίρνω κομματάκι, πριν φύγω!

    Πάντως για μια ακόμα φορά συνέπεσαν οι προτιμήσεις μας -coffee cake είχα ετοιμάσει κι εγώ αλλά όχι με αμύγδαλα!!!
    Τι λένε για τα μεγάλα πνεύματα;

    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  8. Πρέπει να είναι πολύ γευστικό και αρωματικό! Πολύ ωραίο! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!:)

    ReplyDelete
  9. Καλή εβδομάδα Ελενάκι!
    Προσωπικά με κέρδισες με αυτή την πρόταση: «αρωματισμένη με καφέ κρέμα στη γέμιση αλλά και στο γλάσο»
    Ο καφές είναι και για μένα στην ίδια θέση με τη σοκολάτα, εθισμός κανονικότατος!
    Πολύ πλούσιο κέικ, κομψό και εντυπωσιακό!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ .ΕΛΕΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ .ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΒΑΛΩ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ .ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ .

    ReplyDelete
  11. Eλενα μου, τέλειο κέικ για να συνοδεύσει ο,τιδήποτε!!
    φιλιά πολλά
    καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  12. Μύρισε αρωματικό καφεδάκι!
    Τι κεκάκι λαχταριστό,σίγουρα θα το λατρέψω,αφού είμαι φανατική του καφέ.
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  13. Έλενα μου καλή εβδομάδα!
    Δεν θα μπορούσε να αρχίσει καλύτερα βέβαια!!Αντικρύζοντας το μυρωδάτο από καφέ κέικ,με τη διπλή,πλούσια στρώση του γλάσου και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα,σκέφτηκα ότι πρόκειται για μία ωραιότατη τούρτα!Με τα άφθονα υλικά,το παχύρευστο γλάσο και τα δυνατά αγαπημένα-μάλλον για όλους-αρώματα,θα γίνει το αγαπημένο μας κέικ!
    Υπέροχη η παρασκευή του και καθόλου δύσκολη τελικά.Τι ωραίος τρόπος να ξεκινά κάποιος τη μέρα του!!!Φιλάκια πολλά,πολλά.

    ReplyDelete
  14. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνω αυτό το κέικ. Είναι πειρασμός!

    ReplyDelete
  15. Yπέροχη συνταγή.
    Δεν έχω φτιάξει ποτέ κάτι παρόμοιο..ούτε έχω φάει!
    Πρέπει να το φτιάξω γιατί έχω περιέργεια για τη γεύση..πιστεύω πως θα μ αρέσει γιατί έχω εμμονή με το καφέ!Κι εγώ πίνω το λιγότερο 2 τη μέρα!
    Καλή βδομάδα κορίτσια και καλό μήνα!

    ReplyDelete
  16. του καφέ κι εγώ ομοίως, μα τέτοιο coffee cake δεν εχω κάνει,αν και καπου κάτι θυμάμαι από το προσκληση για τσάι της Βέφας... το αυγό λίγο με χαλάει στο γλάσο...αν το παραλείψω?

    ReplyDelete
  17. Καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα! Είναι τέλειο!!!! Θέλω να το φάω τώρα!!!
    Να είσαι καλά για την ωραία συνταγή!

    ReplyDelete
  18. Καλή βδομάδα και σε σένα Γωγούλα μου!
    Σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  19. Sundayspoon και τα 3 κομμάτια δικά σου:)
    Το καφεδένιο γλάσο είναι όλα τα λεφτά, από τα ωραιότερα που έχω δοκιμάσει!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  20. Καλώς την μανούλα Πέλα!!!
    Αχ τι να κάνουμε φιλενάδα, τα ζουζουνάκια μας έχουν και κάποιες θυσίες, ευτυχώς οι περισσότερες δεν κρατάνε πολύ!
    Από το κεκάκι κεράσου άφοβα πάντως!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  21. Simonmad μα τι εξάρτηση και αυτή??
    Αν δεν μυρίσω καφέ το πρωί, δεν μου πάει καλά η μέρα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  22. Ειρηνάκι άμα τα συνδυάσεις και τα δύο, καφέ και κεκάκι, δεν σου λέω τίποτα!!
    Η υπέρτατη απόλαυση!!
    Πάω να βάλω να το ξαναφτιάξω χα χα χαα
    Φιλάκια

    ReplyDelete
  23. Ελενάκι μου, ως εξαρτημένη από τον καφέ, περιμένω με ανυπομονησία και το δικό σου κεκάκι, που θα είναι σίγουρα σπέσιαλ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  24. Marion, έλα να σε κεράσουμε!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  25. Εθισμός Ερμιονάκι μου, μεγάλος εθισμός, θλίβομαι για λογαριασμό μας χα χα χααα
    Δοκίμασέ το οπωσδήποτε αυτό το κεκάκι, θα ξετρελαθείς!
    Να φανταστείς έχω πετύχει τους άντρες μου να ... τσακώνονται για το τελευταίο κομμάτι;-)
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  26. Φιλίτσα μου πολύ ενδιαφέρουσα και η πρότασή σου με την σοκολάτα, αν και είμαι βέβαιη ότι αν δοκιμάσεις αυτό το γλάσο, θα το θέλεις μέσα έξω στο κέικ!
    Φιλάκια, καλή σου εβδομάδα!

    ReplyDelete
  27. Σε ευχαριστώ πολύ Μαριλενάκι μου, φιλιά πολλά πολλά!!

    ReplyDelete
  28. Ελενάκι είπαμε, εμείς οι ... θεριακλούδες, δεν ζούμε χωρίς καφέ χα χα χαα
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  29. Φωτεινούλα μου, καθόλου μα καθόλου δύσκολο δεν είναι!
    Ισως λίγο πιο μπελαλίδικο από τα συνηθισμένα κέικς, που πετάς όλα τα υλικά στο μίξερ και ξεμπερδεύεις, αλλά δυσκολία δεν έχει καμια.
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  30. Νοτούλα μου μεγάλος πειρασμός, με το ζόρι κρατιέμαι να μην το ξαναφτιάξω χα χα χαα
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  31. Χρυσούλα μου αυτό το κέικ να το φτιάξεις οπωσδήποτε, θα σε ξετρελάνει!
    Σπάνια ενθουσιάζομαι τόσο πολύ με κέικ, αλλά είναι πραγματικά φοβερό!
    Φιλια, καλό μήνα και καλή εβδομάδα!

    ReplyDelete
  32. Καλό μήνα και σε σένα Σκρουτζάκο μου, εύχομαι ότι το καλύτερο!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  33. Αναστασία μου το αυγό στο γλάσο μην το φοβάσαι καθόλου, έχει παστεριωθεί κανονικά, 10 ολόκληρα λεπτά ζεσταίνεται στο μπεν μαρί
    Εξάλλου κι εγώ αποφεύγω τελείως το ωμό αυγό.
    Φιλάκια, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  34. Ιρμα μου σε ευχαριστώ πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  35. Έλενα φαίνεται καταπληκτικό σα να το μυρίζω!!!Για μένα είναι το απόλυτο κέικ, λατρεύω το άρωμα και τη γεύση του καφέ ιδίως στα γλυκά!Θα το δοκιμάσω σίγουρα, μπράβο, τέλειο!!!!
    Φιλιά πολλά!

    ReplyDelete
  36. Ποιος ειναι ο στιγμιαίος καφές? Ο Ελληνικός?

    ReplyDelete
  37. Eλενάκι μου είναι από τα κέικς που θα λατρέψεις, να το φτιάξεις, θα το ευχαριστηθείς πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  38. Ανώνυμη/ε όχι, δεν είναι ο ελληνικός καφές
    Είναι ο νες καφέ (σε κόκκους ή σε σκόνη)
    Εγραψα στιγμιαίος, γιατί δεν είναι απαραίτητο να είναι νες καφέ, οποιαδήποτε μάρκα στιγμιαίου (maxwell κλπ) κάνει
    Είναι δηλαδή ο καφές που τον διαλύεις σε ζεστό ή κρύο νερό για να τον πιεις.
    Ελπίζω να βοήθησα

    ReplyDelete
  39. Εγω πίνω τον πέμπτο καφέ της ημέρας ... αρα νομίζω ότι μου χρειάζεται ένα κομματάκι απο το υπέροχο κέικ.

    Φιλιά

    ReplyDelete
  40. Τώρα αξιώθηκα να κάτσω.....δεν πιστεύω να το φάγατε όλο????

    ReplyDelete
  41. Πάρα πολύ ωραίο κέικ και προτότυπο,με όλη αυτη τη γεύση του καφέ μπράβο ,πολύ νόστιμο γλυκό ,καλό βράδυ κορίτσια.

    ReplyDelete
  42. Καλή εβδομάδα Ελένη!Πολύ όμορφο καί νόστιμο τό κέικ σου!Μού αρέση πολύ τό γλάσσο πού τού έβαλες!!Καλό βράδυ!Φιλάκια!!

    ReplyDelete
  43. Και μόνο ο πρόλογος σου με έλιωσε. τέλειο το κεκάκι Έλενα, τρελαίνομαι για γενιστά κεκάκια έχω και εγώ ένα αύριο. Εγώ δεν έπινα καφέδες αλλα το έχω ξεκινήσει το σπορ πρόσφατα. Η μυρωδιά του πάντως πάντα μου αρέσει..
    Φιλάκια πολλά!

    ReplyDelete
  44. Εφτασαν εδώ τα αρώματα,παίρνω ένα κομματάκι για αύριο με τον πρωινό καφέ!!!!!!
    Καλό βράδυ!!!!

    ReplyDelete
  45. Πωπωωωωω! Τί άρωμα και τί γεύση!! Παρέα με καφέ... Έλενάκι μου γλυκό ...με σκοτώνεις!!!! Τί σου έκανα βραδιάτικα και μόλις επέστρεψα;;;; Γεια στα χέρια σου!!
    Φιλιά

    ReplyDelete
  46. Υποκλίνομαι!!!!!!!!!!!!!
    Φιλάκια πολλά!!!
    (Α! Το Χριστουγεννιάτικο decor του blog...Α-ΠΙ-ΘΑ-ΝΟ!!!)

    ReplyDelete
  47. Υπερπαραγωγή το κέικ σου Ελενάκι!
    Πραγματικά εκπληκτικό!
    Καλό μήνα:)

    ReplyDelete
  48. Απίθανο το κεικ Έλενα, πως θα γίνει να έχω ένα κομματάκι; θα μου πεις φτιάχτο και καλά θα κάνεις!!έχω τεμπελιάσει τελείως!!
    Φιλιά πολλά

    ReplyDelete
  49. Και εγώ μαζί σου αγαπάω τον καφέ!!!Το κέικ σου ονειρεμένο φαίνεται απίστευτα νόστιμο!!!!Σίγουρα θα το κάνω κάποια στιγμή!!!Μπράβοοοο!!!!!
    Φιλάκια!!!!!!

    ReplyDelete
  50. Κόννα τον 5ο καφέ??
    Του σωματείου είσαι κι εσύ χα χα χαα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  51. Λιλάκι το συγκεκριμμένο το φάγαμε όλο, αλλά ετοιμάζω κι άλλο για σένα!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  52. Νελάκι μου σε ευχαριστούμε πολύ!
    Πολλά φιλάκια!

    ReplyDelete
  53. Dimi μου το γλάσο του είναι πραγματικά φοβερό, με έντονο το άρωμα του καφέ!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  54. Ερη μου αλήθεια δεν έπινες καφέδες??
    Εγώ πάλι δεν ζω χωρίς το άρωμά του!
    Περιμένω και το πεντανόστιμο κεκάκι σου!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  55. Ρενάκι όχι μόνο ένα κομμάτι, πάρε κι άλλο!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  56. Κικίτσα μου, εσύ δικαιούσαι διπλό κομμάτι, τόσο που κουράζεσαι!
    Καλή ξεκούραση,κάτσε να χαλαρώσεις λίγο τώρα!
    Φιλιά!

    ReplyDelete
  57. syrow2js είπαμε να στολιστούμε κι εμείς λιγουλάκι!
    Ευχαριστούμε πολύ πολύ!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  58. Σε ευχαριστώ πολύ Μαράκι μου, και το δικό σου ήταν εξαιρετικό!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  59. Μαρί μου πολύ καλά κάνεις και έχεις τεμπελιάσει, χρειάζεται οπωσδήποτε κι αυτό που και που!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  60. Ελπίδα μου σε ευχαριστώ πολύ!!!!
    Φιλάκια!

    ReplyDelete
  61. Πω πω τι κέικ ειναι αυτο
    εχει και εκπληξη στην μέση!

    ReplyDelete
  62. Μεγάλη αδυναμια η γευση του καφε! Φαινεται υπεροχο!

    ReplyDelete
  63. Καλημέρα και από μένα...Δεν ξέρω αν βλέπεις ακόμα τα μνμ μας αλλά το κέικ το έκανα και ήταν ΤΈΛΕΙΟ!!! Τώρα θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι...Το γλάρο με το βούτυρο δεν μου ενώθηκαν καλά λόγω του ότι και τα δύο είναι κρύα...Τι έκανα λάθος??? Είχε άσπρες κουκιδες το κέικ όταν έριξα το γλάρο από πάνω οι οποίες μάλλον ήταν το βούτυρο... Είμαι καινούρια μαγείρισσα...Δεν ξέρω πολλά!!!

    ReplyDelete
  64. Loukoumadaki καλημέρα και Χρόνια Πολλά!!
    Χτύπησες το βούτυρο κρύο με την άχνη??
    Μα δεν μπορούν να ενωθούν έτσι!!
    Το βούτυρο πρέπει να είναι λιωμένο όταν χτυπηθεί με την άχνη!
    Δικό μου το λάθος που δεν το αναφέρω, υπέθεσα ότι θα ήταν κατανοητό.
    Θα το διορθώσω αμέσως!
    Χαίρομαι που σου άρεσε το κεκάκι!
    Καλές γιορτές σου ευχόμαστε!

    ReplyDelete