Όσοι δεν αγαπούν να τηγανίζουν ψάρια είναι σίγουρο ότι θα λατρέψουν αυτή τη μέθοδο.
Πάμε να δούμε τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα μαριδάκια από τα κεφάλια τους και τα εντόσθια, τα πλένουμε καλά τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατίζουμε.
Τα περνάμε από το αλεύρι και τινάζουμε την περιττή ποσότητα του αλευριού.
Μέχρι στιγμής δηλαδή κάνουμε ότι και όταν θα τα τηγανίζαμε.
Παίρνουμε ένα ταψάκι, το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος, και τοποθετούμε στην σειρά τα ψάρια χωρίς να τα στριμώχνουμε, να έχουν λίγο αέρα μεταξύ τους για να ψηθούν από όλες τις πλευρές.
Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.
Σε 20 λεπτά είναι έτοιμα ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Δεν χρειάζεται να τα γυρίσουμε γιατί ήδη είναι ψημένα από την κάτω πλευρά.
Τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα ή με οτιδήποτε χορταρικό ή γιατί όχι με τις περίφημες πατάτες της Έλενας που θα βρείτε εδώ !!!
Η μέθοδος αυτή δεν αφήνει να φύγουν οι γεύσεις και τα αρώματα των ψαριών και αναδύονται όλα την ώρα που τα απολαμβάνουμε !!!!
Δοκιμάστε τα και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσουν πολύ !!
Και φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και άλλα ψάρια που μέχρι τώρα τηγανίζαμε (γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια κλπ)
Εμείς θα φάμε γοπίτσες με την ίδια μέθοδο, δεν τηγανίζω πια ψάρια εδώ και καιρό....άντε το πολύ πολύ να τηγανίσω καμιά κουτσομουρίτσα!!!!
ReplyDeleteΚαλημέρα με όμορφο μεζεδάκι.Ξέρεις οτι εδώ στη Θεσσαλονίκη το μαριδάκι είναι ..σπάνιο.Εμείς έχουμε το γάβρο.Για μεσημέρι λοιπόν στείλε μια ..τηγανιά γιατί ο άνδρας μου μαγείρεψε πράσα με χοιρινό.
ReplyDeleteΤο δοκίμασα φέτος για να αποφύγω το τηγανισμα κ πέτυχε!!! Δεν το περίμενα, γιατί συνηθίζουμε να το τηγανιζουμε το μαριδακι. Καλημέρα!
ReplyDeleteτι βλεπουν τα ματια μου πρωι πρωι!!! μαριδες δεν βρισκω φυσικα βρισκω αλλα ψαρακια μικρα, και να σου πω την αληθεια εγω τα τηγανιζω!!!
ReplyDeleteκαλη σου ημερα
ειρηνη
Καλημέρα Μαρία μου... αχχχχ τί ωραία!!! Μου θυμίζουν καλοκαίρι, θάλασσα και ουζάκι...
ReplyDeleteΝα είσαι καλά!
Και μένα Μαράκι μου θύμισες θάλασσα και καλοκαιράκι και παραλία και ουζάκι...και...και...και...ααααα επίσης και στο βάθος να ακούγονται τα χθεσινά τραγουδάκια...
ReplyDeleteΆστα με ταξίδεψες πάλι όπως εχτές το βράδι...Φιλάκια...
Σαν να μύρισε καλοκαιράκι! Θα το δοκιμάσωσίγουρα γιατί πάντα νόμιζα πως το μαριδάκι γίνεται μόνο τηγανητό κα το απέφευγα.. Φιλιά..
ReplyDeleteΜαρία ωραία εκδοχή το ψήσιμο, το τηγάνισμα εκτός του ότι το αποφεύγω για πολλούς λόγους διατροφής με εκνευρίζει η "φασαρία " του.
ReplyDeleteΠολλά φιλιά
Μαράκι, το μαριδάκι σου, έγινε σούπερ. Σαν πραγματικό, τηγανητό μαριδάκι, φαίνεται!! Ούτε τηγάνι, ούτε λάδια, νόστιμο και υγειινό! Η συνταγή σου θα δοκιμαστεί άμεσα και όχι μόνο με το συγκεκριμένο ψαράκι! Πολύ βολική, η σημερινή σου πρόταση.
ReplyDeleteΚαλή σου ημέρα.
Ο καλύτερος τρόπος για να μην μυρίσουν τα ρούχα και το σπίτι τηγανόλαδο! Και τα ψαράκια γίνονται πεντανόστιμα! Μιαμ μιαμ!
ReplyDeleteΠριν λίγο μιλούσα με την Elena G για μαριδάκια!!
ReplyDeleteΜεσημέριασε και ακόμα δεν έχω μαγειρέψει τίποτα η ανεπρόκοπη! Μάλλον θα κάνω τις πατάτες!
Καλά που είμαι μόνη μου σήμερα!
Σε ΟΛΑ τα κορίτσια μου φιλιά!!!!
Μαράκι εξαιρετική ιδέα!! και σίγουρα θα την εφαρμοσω, την επόμενη κιόλας φορά που θα έχουμε ψάρια!!
ReplyDeleteφιλιά! :)
Κι εγώ που καθόμουν και τηγάνιζα... Μπράβο Μαρία μου, πολύ καλή ιδέα! Ούτε που το είχα σκεφτεί. Το μαριδάκι μου αρέσει και με τις πατάτες (αυτές τις έχω φτιάξει αρκετές φορές), θα είναι ονειρεμένο το φαγητό αυτό!
ReplyDeleteΚαλό μεσημέρι και καλή όρεξη!
Καλά, τι πιάτο είναι αυτό; Μου αρέσει πάρα πολύ το μαριδάκια αλλά πού να το βρω εδώ! Καταπληκτικός ο τρόπος του ψησίματος, μπράβο!
ReplyDeleteΦιλάκια πολλά.
Τι ωραίο φαγάκι!Μου άρεσε πολύ ο τρόπος ψησίματος και θα το δοκιμάσω σίγουρα!Φιλάκια πολλά!
ReplyDeleteΠολύ ωραία μέθοδος οι ψητές μαρίδες! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!
ReplyDeleteΓεια σου Λιλακι μου με τα ωραια σου τα ψαράκια !!! να δω πότε θα ερθω να απολαυσουμε τις κοτσομουρίτσες σου !!! εγω όμως Λιλάκι μου τις θέλω τηγανιτές! ο Φωτης είναι αυτός που δεν κάνει να τρωει τηγανιτά λόγω χοληστερίνης και γιαυτό το λόγο εδω και 6-7 χρόνια του τα κάνω όλα ψητά. Οταν πηγαίνουμε εξω για ψάρια - ή μάλλον καλύτερα ΟΤΑΝ πηγαίναμε, στην παλιά καλή μας ζωή- ζητούσαμε κοτσομουρες και εκείνος τους έλεγε να διαλεξουν τις πιο μεγάλες για να τις βάλουν στη σχαρα, εγω ετρωγα λοιπόν τηγανιτές και εκείνος ψητές !!!! μέχρι και την γλώσσα αναγκαζομαι να του την ψήσω !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό απόγευμα !!!
αχτιδούλα μου γλυκιά, το εξαίσιο και ολοφρεσκο μαριδάκι μου ήρθε απο τους Φούρνους - συσταδα νησιών απέναντι απο την Ικαρία - και οπως κατάλαβες το τιμήσαμε δεόντως !!! Λοιπόν εγω σου στέλνω μαριδάκι και εσύ μου στέλνεις τηγανιά !!!! χαχαχ!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Ευγενίτσα μου όπως είπα και πιο πάνω εδώ και πολύ πολύ καιρό του τα κάνω όλα ψητά λόγω χοληστερίνης και πιστέψεμε τολμώ να πω ότι είναι πιο νόστιμα στο σύνολο απ'οτι τα τηγανιτά που χάνουν τ'αρωματα και τις γεύσεις !!
ReplyDeleteδοκιμασε το και θα με θυμηθείς!!!
φιλια πολλά πολλά
great μου, δοκιμασε το με ότι ψαράκι θέλεις, εγω εχω φτιάξει με αυτό το τρόπο ότι υπάρχει κατα καιρούς σε ψάρι στο σπίτι μας !!!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα και φιλια πολλά
Αχ Κικιτσα μου τι ωραια να ήταν καλοκαίρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αχ αχ !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά πολλά
Ευάκι μου και συ καλοκαιρόπληκτη ???? χαχαχα !! πω πω ! φαντάζεσαι να είμαστε βραδάκι καλοκαιριού σε παραλία να τρώμε το ψαράκι μας να χαζεύουμε το φεγγάρι και να ακουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και να ..... ακούμε, φτου! να βλέπουμε ήθελα να πω, τα αστέρια !!!!!!!!!!!!χαχαχααχχαχα
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Λουλου μου, όλα δοκιμασέ τα σε ψητό. Αλλωστε σχεδόν όλα τα ψαρια ψήνονται !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά
Ξανθούλα μου γιαυτό εχεις το σώμα που έχεις γιατί προσέχεις την διατροφή σου !! δεν είναι τυχαίο! καλοφάγωτα λοιπόν όταν τα φτιάξεις, γιατί είμαι σιγουρη ότι θα τα φτιάξεις σύντομα!!!!
ReplyDeleteφιλια πολλα πολλά
Ειρηνακι μου, όπως το λες είναι, πολύ βολική πρόταση και όχι μόνο, είναι και πεντανόστιμη πρόταση !!!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα και σε σένα, σε φιλώ πολύ πολύ
sundayspoon, βλέπω ότι αυτή η μέθοδος έχει πολλούς οπαδούς!!Εγώ να σου πω την αλήθεια μου πριν απο το θέμα υγείας του αντρα μου όλα τα μικρά ψαρια τα τηγάνιζα΄, τα τελευταία χρόνια είναι που τα ψήνω και σίγουρα δεν μυρίζει τηγανίλα το σπίτι !!!
ReplyDeleteκαλό απόγευμα !!!
Πολλή ωραία η ιδέα σου Μαρία μου να τα ψήσουμε τα ψαράκια!!!Φαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμα σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!!
ReplyDeleteΜε πολύ χαρά βλέπω πως όλο και περισσότερος κόσμος αποφεύγει το τηγάνισμα, τα ψάρια τα έχω φτιάξει πολλές φορές στον φούρνο και είναι καταπληκτικά, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα τηγανιτά , το αντίθετο μάλιστα!
ReplyDeleteΜπράβο σου που το προτιμάς, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και την οικογένεια σου!
Φιλάκια πολλά!!
Οτι πρέπει γιά νά αποφύγω τό τηγάνισμα καί τίς μυρωδιές!!Πολύ όμορφη συνταγή!!!Φιλιά!!
ReplyDeleteΜαράκι μου έξοχη ιδέα για να αποφεύγουμε το τηγάνι!!!!
ReplyDeleteΗ αλήθεια είναι πως πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε υγεία!!!!
Το μαριδάκι από τα αγαπημένα μου μικρά και τώρα συνειδητοποιώ πως έχω και πολύ καιρό να το φτιάξω!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!
εννοείται ότι αυτή η μέθοδος είναι κλάσης ανώτερη γιατί εκτός από το τηγάνισμα γλυτώνεις και αρκετές μυρωδιές!!! yummy!!!
ReplyDeleteΜαράκι μου εκτός απο τη μυρωδιά γλυτώνουμε και θερμίδες!!!!Υπέροχα, μοσχομύρισε θάλασσα!Η εμφάνισή τους άψογη!!!
ReplyDeleteΦιλιά πολλά!
Νοστιμότατο πιάτο Μαρία μου!
ReplyDeleteΚαλή εβδομάδα να έχετε όλα τα κορίτσια!!!
Φιλιά πολλά!!!
Να που χάρη στον Φώτη μας απολαμβάνουμε ιδέες σαν την σημερινή σου πρόταση Μαράκι μου!!
ReplyDeleteΜ'αρέσει πολύ ο τρόπος που προτείνεις, αν δεν μου έλεγες ότι είναι ψητά ούτε που θα το φανταζόμουνα, σαν τηγανιτά δείχνουν!
Και τηγάνι γλυτώνουμε, και όλα τα αρώματα της θάλασσας κρατάμε στο πιάτο μας, και λιγότερα τεντζερέδια πλένουμε!!
Congrats φιλεναδίτσα μου!
Φιλιά πολλά πολλά!
Ευρηματική πρόταση για έναν αγαπημένο θαλασσινό μεζέ που λίγο ή πολύ όλοι αποφεύγουμε για προφανείς λόγους!!
ReplyDeleteΧωρίς να υστερεί σε γεύση ,μπορούμε επιτέλους να απολαύσουμε το μικρό αγαπημένο ψαρομεζέ,έχοντας καθησυχάσει τους φόβους μας για το πολύ ανθυγιεινό τηγάνισμα!!!Φιλάκια πολλά,πολλά.
Μαρία μου είσαι φοβερη!
ReplyDeleteΑυτός ο τρόπος "τηγανισματος" θα δοκιμαστει άμεσα και είμαι σίγουρη ότι θα καθιερωθεί, όπως καθιερωθηκαν κι οι φοβερες "τηγανιτές" πατατες της Έλενας!
Να είστε καλά κοριτσια να μας λύνετε τα χέρια!
Φιλιά πολλά!
Ψαράκι λατρεμένο!!!
ReplyDeleteΚι εγώ αποφεύγω το τηγάνι.
Πολύ ωραία ιδέα, θα την δοκιμάσω.
Φιλάκιαααα
Μαρία,έτσι μου αρέσουν κι έτσι τα φτιάχνω.Γίνονται τραγανά και πιο υγιεινά!
ReplyDeleteΤο μικρό μαριδάκι μόνο το πλένω,τρώγεται ολόκληρο.
Φιλιά!
Τέλεια, λαχταριστά κι υγιεινά!!Κάθε μέρα τέτοια να έχω Μαρία μου.
ReplyDeleteΦιλιά πολλά.
Ωραίος τρόπος να φτιάξεις ψάρια είναι αυτος,θα τον δοκιμάσω μόλις κάνω ψάρι αλλα με άλλο ψάρι γιατί ενώ λατρευω τα ψάρια η μαρίδα δε μου αρέσει,καλό βραδυ,φιλιά.
ReplyDeleteΨήνουμε πάνω κάτω ή στον αέρα?
ReplyDeleteΣοφάκι όπου θέλεις. Τα εχω ψήσει και στον αέρα, τα έχω ψήσει και πάνω κάτω φωτιά, ακόμα και στο γκρίλ αλλά οχι στην πάνω σχάρα, μία κάτω. Δοκίμασε πάνω κάτω φωτιά την πρώτη φορά και μετά κάνε τους πειραματισμούς σου για να δεις ποιό ψήσιμο σου ταιριάζει γευστικά !!! καλή επιτυχία, φιλιά πολλά και καλό απόγευμα !!!
ReplyDeleteSophie μου, αν και καθυστερημένη στις υπολοιπες απαντήσεις μου, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσεις, σίγουρα θα ενθουσιαστείς !!!
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Sofia Sofeto, σίγουρα είναι ότι καλύτερο για μας και για την οικογενειά μας να προσεχουμε πολύ τους τροπους που μαγειρεύουμε, αν και καμμιά φορα επιτρεπουμε στον εαυτο μας και καμμια παρασπονδία, γιατί πως να το κάνουμε βρε Σοφάκι, η αμαρτία είναι γλυκιά !!!!! χιχιχι!
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Dimi, αφου δεν σου αρέσει το τηγανισμα σίγουρα θα λατρέψεις αυτό το τρόπο !!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
καλό σ/κ
Που είσαι βρε Βασσάκι μου γλυκό ??? #πειδή εγω έχω κι αλλο μαριδάκι στον καταψύκτη, πεσκέσι απο τον ξάδελφο με το καϊκι, πες μου ποτε θα βρεθούμε για μαριδοκαταστάσεις !!!!! χα χα χαχα
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Pela, μαζί σου !!!! εχεις δίκιο τα πάντα γλυτώνεις !!!! χιχιχι!!1
ReplyDeleteφιλια πολλά και καλό σ/κ
Αχ! Ελενάκι μου ! τι είπες τώρα ? μαγική λέξη η ''θάλασσα'' !!! πότε θα γίνει καλοκαιράκι !!!!
ReplyDeleteευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!!
σε φιλώ πολύ πολύ !!!!
καλό σ/κ
Ροδούλα μου γλυκειά !!! εσύ μας εύχεσαι για την αρχή της εβδομάδος και εγώ έτσι όπως τα κατάφερα σου εύχομαι για το τέλος !!! χιχιχι!!!
ReplyDeleteφιλια πολλά πολλά και καλό σαββατοκύριακο !!!!
Ελενακι μου είδες αυτός ο άτιμος ο Φώτης τι μας κάνει ??? χαχαχαα!!! όλα για χάρη του !!!! εγω βεβαια εξακολουθώ και τρώω τις κοτσομουρίτσες μου τηγανιτές !!!! !!!!!!!!χαχαχα!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ πολύ
Φωτεινούλα μου, καλή σου μέρα, ετσι ακριβώς είναι !!! όντως πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας!!! σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ πολύ και καλό σ/κ
Νικάκι μου ότι πεις !!!! χαχαχα!!!
ReplyDeleteνα τα απολαμβάνεις παρεα με τις φοβερες πατατουτες της Ελενας και να μην έχεις τύψεις !!!!!
ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, πάντα γλυκια στο τρόπο σου !!!!!!!!!!!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ !!!
καλό σ/κ
Ρουλάκι αφού αποφεύγεις το τηγάνι, είναι για σένα αυτός ο τρόπος !!!!!
ReplyDeleteβουρ λοιπον στο φούρνο !!!!! χιχιχ
φιλια πολλά και καλό σ/κ
Ελενάκι μου γλυκό, ήμουνα σίγουρη ότι είσαι οπαδός αυτής της μεθόδου, δεν είναι τυχαία η κορμοστασιά σου !!!!!!!
ReplyDeleteΤο μαριδάκι όταν είναι μικρό και εγω μόνο το πλένω, αλλά αυτό ήταν λίγο τσουπωτό, χιχιχι, και ετσι το καθάρισα !!!!!
σε φιλώ πολύ πολύ πολύ πολύ
Νελάκι μου, καλή σου μέρα, κάντο με όποιο ψάρι θέλεις, ταιριάζει σε όλα !!!! εγω το έχω κάνει με όλα αυτά που γίνονται τηγανιτά !!!
ReplyDeleteκαλό σαββατοκύριακο και πολλά πολλά πολλά φιλια !!!
Mari μου, τι γίνεται?? χαθήκαμε τελείως, εμαθα απο την Βιβή ότι περάσατε πολύ ωραία, πρέπει να κανονισουμε να βρεθούμε!!! εχουμε πολύ καιρό να τα πούμε απο κοντά.!!! Πέστο ψέμματα, μακάρι να είχαμε τέτοια κάθε μέρα!!!!
ReplyDeleteσε φιλώ πολύ πολύ
καλό σ/κ Μαράκι !!!!!
Φανταστική ιδέα Μαρία μου να μπουν στο φούρνο.
ReplyDeleteΦαίνονται σαν τηγανισμένα πάντως.
Και γλιτώνουμε τη μυρωδιά από το τηγάνι.
Τελεια ιδέα.
νασαι καλα΄
Φιλιά πολλά :)
Εξαιρετικη προταση! Το εφτιαξα χτες και εγινε χαμος!
ReplyDeleteΑνωνυμε, ευχαριστούμε πολύ για την προτίμηση !!!
ReplyDeleteχαίρομαι πολύ που σας άρεσε, ετσι γλυτώνουμε το τηγάνισμα και τρώμε υγιεινά !!
φιλια πολλά πολλά
Τα προσπάθησα!!κόλλησαν κ σχεδόν κάηκαν..εχασαν δλδ αυτό το μαλακό που έχουν μετά το τηγάνισμα!σίγουρα δεν το προτείνω!!
ReplyDeleteΤόνια, καλό απόγευμα.
ReplyDeleteΣχετικά με την αποτυχία σου όπως λες δεν μπορω να καταλάβω γιατί σου κόλλησαν? μήπως τα είχες βάλει πολυ κολλητά ? μήπως δεν εβαλες χαρτί ψησίματος? ακολουθησες τις οδηγίες ακριβως ? Οσο για τα καμμενα σίγουρα δεν φταίνε τα ψαρακια αλλά ο χρόνος ψησίματος και η θερμοκρασία του φούρνου!!
Εαν μου δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες στο τι έκανες ίσως να μπρορεσω να σε βοηθήσω κάπως.
Οπως βλέπεις πιο πάνω, τα έφτιαξαν και τα προτείνουν με μεγάλη χαρά, ας μην προτρέπουμε λοιπόν αρνητικά τον κόσμο σε κάτι που δεν μας πετυχε. Καλό είναι πρώτα να βλέπουμε γιατι δεν μας πέτυχε και μετά να βγάζουμε συμπεράσματα.
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη ! καλή σαρακοστή !