Friday, 21 November 2014
Κεκάκια με πετιμέζι και ταχίνι
Πανεύκολα, αρωματικά κεκάκια σας ετοιμάσαμε σήμερα!
Βασικά συστατικά τους το πετιμέζι, και αντί για κάποια λιπαρή ουσία το ταχίνι.
Τα αρώματα της κανέλας, του γαρύφαλλου και του μοσχοκάρυδου, συνοδεύουν την υπέροχη γεύση τους σε κάθε μπουκιά!
Τα κεκάκια μας σερβιρίστηκαν με ζάχαρη άχνη και έγιναν η καλύτερη παρέα για τον πρωινό μας καφέ.
Τα παρακάτω υλικά έδωσαν 6 κεκάκια, που όπως καταλαβαίνετε, καταναλώθηκαν πολύ γρήγορα!
Αλλά μιας και είναι τόσο εύκολα εκτός από νόστιμα, η συνταγή θα επαναληφθεί λίαν συντόμως και μάλιστα διπλή!!
Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
1/8 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
1/8 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
50 γρ. ταχίνι
25 γρ. πετιμέζι
60 γρ. καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
50 ml. χλιαρό νερό
Τι κάνουμε:
Σε ένα μαφινοταψάκι των δώδεκα θέσεων βάζουμε έξι χάρτινες θηκούλες για κεκάκια.
Τις λαδώνουμε με λίγο σπορέλαιο ή λιωμένη μαργαρίνη και τις αλευρώνουμε. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι και αφήνουμε το ταψάκι στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, βάζοντας την σχάρα στην μεσαία θέση.
Σε μπολ ή στο μπολ του μίξερ βάζουμε το ταχίνι, την ζάχαρη, το αυγό και το πετιμέζι και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα, για 4 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ.
Προσθέτουμε στο μπολ το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα των αυγών.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπαίκιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά λίγα λίγα μέσα στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ή σπάτουλα. Φροντίζουμε να ενωθούν καλά όλα τα υλικά, σε ένα ενιαίο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα αυτό στις 6 θηκούλες που έχουμε ήδη προετοιμάσει.
Βάζουμε το μαφινοταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε τα κεκάκια για 25-30 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στο ταψάκι και κατόπιν τα τοποθετούμε σε σχάρα μπισκότων για να κρυώσουν εντελώς.
Φυλάσσονται σε κουτί που κλείνει καλά, για να μην στεγνώσουν.
Σερβίρουμε τα κεκάκια πασπαλισμένα με άχνη ζάχαρη.
Αντί της άχνης μπορούμε να τα γαρνίρουμε με ρευστό γλάσο ζάχαρης-λεμονιού που τους ταιριάζει πολύ ωραία.
Καλή επιτυχία!!
Ειρήνη Ε.
Να τα βουτήξω όλα...να μην τα βουτήξω...
ReplyDeleteΝα τα βουτήξω ...να μην τα βουτήξω...
Ας πάρω ένα να το παίξω και κυρία ( ή μάλλον 2 μια που δεν με βλέπει κανείς ακόμα )...
Καλημέρες και πολλά πολλά φιλιά σε όλες σας...♥
Ειρήνη μου δείχνουν υπέροχα τα κεκάκια σου. Πολύ ωραίος ο συνδυασμός με το ταχίνι και το πετιμέζι, μπράβο σου!
ReplyDeleteΘα πάρω ένα για το καφεδάκι μου!
Φιλάκια πολλά!!!
Irene bella ricetta semplice e molto gustosa !
ReplyDeleteBuongiorno ♥☆♥
Φο-βε-ρά!!
ReplyDeleteΠανέμορφα και πεντανόστιμα κεκάκια μας ετοίμασες Ειρήνη μου, όλο αρώματα!!
Βιβή σε είδα, πήρες δύο!!!!
Φιλιά και καλημέρες σε όλους :))
Όμορφη συνταγή
ReplyDeleteΦιλάκια ...
Ταχίνι - πετιμέζι είναι το πρωινό μου τον χειμώνα. Οπότε είμαι είδη ζεστή με αυτή την ανάμιξη! Ανυπομονώ να δοκιμάσω τα κέικ Ειρήνη μου. Καλό απόγευμα^^
ReplyDeleteΠανέμορφα καί μοσχοβολιστά τά κεκάκια σου Ειρήνη μου!!Συνδύασες υπέροχα όλες τίς αγαπημένες γεύσεις!!Αργησα νά έρθω!!Εμεινε κανένα???Κρίμα!!Καλό Σ/Κ!!Καλά νά περάσης!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΠανέμορφα καί μοσχοβολιστά τά κεκάκια σου Ειρήνη μου!!Συνδύασες υπέροχα όλες τίς αγαπημένες γεύσεις!!Αργησα νά έρθω!!Εμεινε κανένα???Κρίμα!!Καλό Σ/Κ!!Καλά νά περάσης!!Φιλάκια!!
ReplyDeleteΜε τόσα αρώματα που έχουν μέσα Ειρήνη, διπλή δόση χρειάζεται να φτιάξουμε γιατί σίγουρα πρέπει να είναι πολύ νόστιμα.
ReplyDeleteΤαχίνι, πετιμέζι και ωραία ζεστά αρώματα!
ReplyDeleteΕξαιρετικά τα κεκάκια σου Ειρήνη, με ελληνικό καφεδάκο θα είναι απίθανα υποψιάζομαι!
Φιλιά!
Νόστιμα, αρωματικά και πολύ υγιεινά!!!
ReplyDeleteΚαταπληκτική ιδέα Ειρήνη μου, να χρησιμοποιήσεις πετιμέζι και ταχίνι!!!!
Φιλιά!
Τέλειος συνδυασμός κοντέσα μου!
ReplyDeleteΕίμαι και κοντά σου κι οι μυρωδιές μπαίνουν και μου σπάνε τη μύτη...
Φιλάκια πολλά!