Thursday, 31 August 2017
Ντακοσαλάτα με τόνο και σάλτσα βασιλικού
Καλημέρα, καλώς σας ξαναβρίσκουμε φίλοι μας!
Παρατεταμένες φέτος οι διακοπές μας, αλλά ειλικρινά τις χρειαζόμασταν!
Κοντά σας και πάλι με πολλές νέες συνταγές.
Και ξεκινάμε με μια πολύ νόστιμη σαλάτα που έφτιαξα πολλές φορές φέτος το καλοκαίρι.
Με έχετε πλέον συνηθίσει να φτιάχνω πολλές διαφορετικές ντακοσαλάτες και ντακομεζεδάκια, μιας και τα τραγανά ντακάκια μπορούν να συνδυαστούν με ένα σωρό υλικά και να δώσουν νοστιμιές που θα απολαύσουμε με την παρεϊτσα μας!
Αυτή την φορά συνδύασα τους ντάκους με τόνο, φρέσκες ντοματούλες, αγγουράκια πίκλες και φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Τα περιέχυσα όλα με μια μυρωδάτη σάλτσα βασιλικού.
Μερικά καρεδάκια φέτας για συμπλήρωμα και έτοιμη η δροσερή σαλατούλα μας!
Θα χρειαστούμε:
2 κριθαροκουλούρες ή 6-7 μικρά ντακάκια
160 γρ. τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο (καθαρό βάρος)
2 μεγάλες και κόκκινες ντομάτες
5-6 αγγουράκια πίκλες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
5 γεμάτες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. φέτα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μπαλσάμικο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
Τι κάνουμε:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι με το λάδι, την ζάχαρη και το μπαλσάμικο.
Προσθέτουμε όσο αλάτι μας αρέσει.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.
Βάζουμε σε σαλατιέρα τον τόνο, τα αγγουράκια και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε την φέτα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Περιχύνουμε με το μείγμα του γιαουρτιού.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τις κριθαροκουλούρες αφού τις βρέξουμε λίγο ώστε να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται.
Τα μικρότερα ντακάκια θέλουν ελάχιστο έως καθόλου βρέξιμο, θα μαλακώσουν από τα υγρά της σαλάτας.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
σαλάτες