Thursday, 22 February 2018

Σουφλέ με αντίδια και ξινομυζήθρα


Αφορμή για να φτιάξω αυτό το πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο σουφλέ, ήταν τα ένα σωρό αντίδια που έφερα πριν λίγες μέρες, επιστρέφοντας από το χωριουδάκι μου.
Μαζί με τα αντίδια με γέμισαν με ένα σωρό – όπως πάντα – καλούδια, να ναι καλά οι αγαπημένοι μου φίλοι και συγγενείς που μένουν εκεί!
Αφού λοιπόν έφτιαξα ένα ωραιότατο φρικασέ και αφού κατέψυξα αρκετά για μελλοντική χρήση, σκέφτηκα πως αλλιώς θα μπορούσα να τα αξιοποιήσω.
Και μιας και είχα και ξινομυζήθρα, είπα να τα συνδυάσω σε ένα νόστιμο σουφλέ.
Το σουφλέ μου είχε κυρίως χορταρικά, αυγά και γάλα, και ελάχιστο αλεύρι, με αποτέλεσμα να γίνει αφράτο αφράτο!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
550 γρ. αντίδια (ζυγισμένα καθαρισμένα)
300 γρ. ξινομυζήθρα
300 γρ. φέτα
50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
300 ml γάλα φρέσκο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι δυόσμος ξερός
1 κουταλάκι μαντζουράνα
1 κουταλάκι βασιλικός
λίγο πιπεράκι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα αντίδια και αφαιρούμε τα σκληρά κοτσανάκια.
Τα πλένουμε πολύ καλά και τα βράζουμε για 20-25 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και αφού κρυώσουν τα στύβουμε καλά, να αφαιρέσουμε όσο πιο πολλά νερά γίνεται.
Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα.
Θρυμματίζουμε την ξινομυζήθρα και χοντροτρίβουμε την φέτα.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά και το γάλα.
Προσθέτουμε στο μπολ τα αντίδια και τα υπόλοιπα υλικά.
Τελευταία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα μέτριο σε μέγεθος πυρέξ ή ταψάκι και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 30-35 λεπτά περίπου (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας.)
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...