Monday 8 November 2010

Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

Οι πιπεριές Φλωρίνης μας έρχονται χρόνια τώρα από την ομώνυμη περιοχή της χώρας μας και συμπληρώνουν γευστικά ευχάριστα το τραπέζι μας.
Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και πιο συγκεκριμένα περιέχουν υπερδιπλάσια ποσότητα βιταμίνης C απ' ότι το πορτοκάλι.
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να τις μαγειρέψει κανείς, εδώ θα δώσουμε τον πιο εύκολο τρόπο για να έχουμε ένα πεντανόστιμο ορεκτικό.

Θα χρειαστούμε :
15-20 πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι ξύδι μπαλσάμικο
προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας
Πάμε να τις φτιάξουμε.
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε.
Τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου και τις αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να αλλάξουν χρώμα (περίπου 20 λεπτά) και μετά τις γυρίζουμε με μια πιρούνα για να ψηθούν το ίδιο και από την άλλη μεριά.
Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σ' ένα μπολ και τις σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε με τους υδρατμούς να μαλακώσει η φλούδα και να ξεκολλάει εύκολα από την σάρκα της πιπεριάς.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και κατόπιν μια - μια τις ξεφλουδίζουμε και τις καθαρίζουμε όσο μπορούμε από τα σπόρια.
Τις βάζουμε σε γυάλινο σκεύος ή σε πλαστικό τάπερ, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα μυρωδικά μας και τα ρίχνουμε από πάνω.
Προσθέτουμε το λάδι μέχρι να τις σκεπάσει καλά και το ξύδι.
Τις αφήνουμε στις άκρη 2 ώρες περίπου για να ανακατευτούν οι γεύσεις και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία.
Vasia B.

14 comments:

Ξανθή said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Αγαπημένος μεζές που έχουμε σχεδόν πάντα στο ψυγείο.

Crazy Tourists said...

Σούπερ! Και αντέχουν καιρό φαντάζομαι...

Τρελοτουρίστρια

Koukoura Eugenia said...

οι Μακεδόνες τις τιμούμε ιδιαιτέρως όλη τη χρονιά

γαστεροπληξ said...

σούπερ σαλατίτσα

SpIrToKoYto said...

αύριο..πρωί πρωί...
τρέχω για πιπεριές...τις είχα ξεχάσει και με ξεσήκωσες...
καλή σου εβδομάδα...-:))

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΩΡΑΙΟΤΑΤΕΣ!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ.

manousina said...

ωραιο μεζεδάκι!!!

Betty's Cuisine said...

Τρελαίνομαι για πιπεριές Φλωρίνης, ειδικά στις σαλάτες τις χρησιμοποιώ πολύ όλο το χρόνο.

Ντρέπομαι βέβαια, αλλά θα το πω... αγοράζω έτοιμες :(

τώρα πιά όμως δεν έχω δικαιολογία, θα φτιάξω τις δικές μου με πρώτη ευκαιρία!
Φιλιά πολλά!

mia maria said...

Πολύ ωραίο μεζεδάκι! Καλή εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ said...

Vasia μου οι πιπερίτσες και το μελιτζανάκι είναι τα αγαπημένα μου τουρσάκια!!!
Και από ότι μου είπε μια ψυχή,που σήμερα έχει πρόβλημα και δεν μπορεί να αφήσει σχόλιο η ίδια, ο καλός της δεν σου άφησε πιπεριά για πιπεριά χα χα χαα!!!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!

Maria B. said...

Καλημέρα, επιτέλους σήμερα μπορώ να μπώ στα σχόλια !!!!!!!!

κατ'αρχάς χρόνια πολλά για τον Μιχάλη, να είναι πολύχρονος και ευτυχισμένος. Καλή πρόοδο !!!

κατα δεύτερον, μπορεί εγώ να μην δοκίμασα τις πιπερίτσες σου (έχω μια άρνηση με τα τουρσιά, τι να κάνουμε !) αλλά ο καλός μου ακόμα θυμάται λέει την ''εξαίσια γεύση'' τους !!!

συγχαρητήρια Βασάκι μου !!!

Vasia b. said...

Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα!
Δεν πρόλαβα χτες να μπω στα σχόλια γιατι γιόρταζε το αγόρι μου και αφού είχε έρθει από Κρήτη του ετοιμάσαμε γιορτούλα!!!

Πράγματι οι πιπεριές φλωρίνης είναι ένα πεντανόστιμο συνοδευτικό για το τραπέζι μας,και λίγο πολύ όλοι το χρησιμοποιούμαι!!!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!!!!

Αlex... said...

Τις εφτιαξα σημερα και τις φαγαμε μαζι με φασολαδα!Πεντανοστιμες!!!Σ'ευχαριστω που μοιραστικες αυτη τη συνταγη μαζι μας!:)

Vasia b. said...

Αλεξ,χαίρομαι που σας άρεσαν!!
Με την φασολάδα δένουν απίστευτα γευστικά!!!
Να έχεις μια όμορφη μέρα!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...