Tuesday, 23 November 2010

Τζατζίκι..... πειραγμένο!

Η συνταγή μου είναι λίγο διαφορετική από την ξακουστή ανά την υφήλιο συνταγή του κλασσικού ελληνικού τζατζικίου!
Είναι όμως εξίσου γευστική και δροσιστική.

Πάμε να το φτιάξουμε……
Χρειαζόμαστε:

300γρ γιαούρτι σακούλας - χύμα από το σ/μ -
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 μεγάλο αγγούρι
1 μικρό καρότο
2 σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερο αν θέλουμε
3 κουταλιές σούπας ξύδι
αλάτι
πιπέρι λευκό
Πως το φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε και τρίβουμε το καρότο στο λεπτό τρίφτη και το αγγούρι στο χοντρό.Τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτό και ρίχνουμε τις 3 κουταλιές το ξίδι καθώς επίσης και αλάτι.
Σ’ αυτή την φάση ρυθμίζουμε το αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρό θέλουμε το τζατζίκι μας. Στην πορεία δεν προσθέτουμε άλλο αλάτι, για να μην βγάλει νερά το γιαούρτι.
Τ’ αφήνουμε λίγο και μετά τα στύβουμε πολύ καλά για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, το αγγούρι και το καρότο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κατά μήκος το σκόρδο, αφαιρούμε την φύτρα που έχει στο κέντρο, το λιώνουμε και το προσθέτουμε στο μπολ.
Ρίχνουμε αρκετό πιπεράκι –και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά και έτοιμο το τζατζικάκι μας !!Την βλέπετε την πιπερίτσα που το στολίζει?? Λίαν συντόμως θα ακολουθήσει συνταγή!!
ΤΙΡ: Την φύτρα του σκόρδου την βγάζουμε, γιατί αυτή ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά του, ιδιαίτερα το κάτω μέρος της. Στην περίπτωση που σας αρέσει αρκετά η μυρωδιά του σκόρδου δεν υπάρχει λόγος να την αφαιρέσετε.
Καλή επιτυχία!
Μέτη

16 comments:

Λίλα said...

Toν χειμώνα το τζατζικάκι το κάνω με σκέτο καρότο....την επόμενη θα δοκιμάσω και την μαγιονέζα!

eleni said...

Μέτη,ωραίο φαίνεται και λίγο σκορδάκι έβαλες-τι καλά!
Το καροτάκι μ΄αρέσει πάνω απ΄όλα,δεν έχω δοκιμάσει.
Φιλιά!

big mama said...

Ωραίο το τζατζικάκι σου, ελαφρύ, όπως μας αρέσει!

Asteri said...

Ένα τζατζικάκι στο 3 παρακαλώωωωωωωωωωω :)))

ΚΑΛΛΙΑ said...

Πειραγμένο ή όχι, το τζατζίκι είναι το αγαπημένο ορεκτικό. Ειδικά αν υπάρχουν και τηγανητές πατατούλες, ακόμη καλύτερα.
Μέτη μου, μπράβο σου. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω και με τον δικό σου τρόπο και θα σου πω.
Φιλιά!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μετάκι μου αν και έχω δει πολλούς να βάζουν καροτάκι στο τζατζίκι (του πάει πολύ), πρώτη φορά ακούω για μαγιονέζα!
Θα το φτιάξω σίγουρα, μου άρεσε η ιδέα!
Εξ άλλου εγώ, όπως λέει και η Μαρία, σε ότι διαφορετικό πρώτη και καλύτερη είμαι μέσα χα χα χα!
Φιλάκια πολλά!

Maria B. said...

Εγω Μετάκι όπως ξέρεις, σ'αγαπάω σ'εκτιμάω, αλλά την μερίδα μου την δίνω στο Λενάκι μας !!!!!

πολύ ωραία η παρουσίασή του !!

σε φιλώ πολύ πολύ

Verónica Marsá said...

OYιιιι, πολύ μου άρεσε η ιδέα, δεν το είχα δεί με καροτο, αλλά έγινε, θα το κάνω και θα σου πω!

Φιλάκια πολλά!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

καλά με τζατζίκι θα μας κεράσετε για τα γενέθλια!!!!!
εγώ πάντως καταφθάνω με ουζάκια, πιστεύω να έχετε και πολλά άλλα μεζεδάκια και γλυκάκι θέεεεεεεελωωωω!!!!

The Dark Chef said...

Και γω ήξερα με σκέτο καρότο, με συνδυασμό καρότου - αγγουριού, δεν είχα ξαναδεί!
Ωραία ιδέα όμως, την κρατάω. :)

"ζαχαρούλα.." said...

πειραγμένο ή όχι, θα το φτιαξω άμεσα......!!!

φιλάκια πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!


αααα και ευχαριστώ!!!

Εφη said...

Κι εγώ το καρότο-αγγούρι το ήξερα, αλλά μαγιονέζα πρώτη φορά ακούω και θα δοκιμαστεί γιατί σίγουρα πρέπει να γίνεται πιο απαλό στη γεύση!
Καλό απόγευμα!

cook said...

το καροτο παει σουπερ στο τζατσικι...το χειμωνα το βαζω αντι για αγγουρι...η μαγιονεζα φανταζομαι αντικαθιστα το ελαιολαδο...

Vita said...

Το κάνω συχνά με καροτάκι.Προσθέτω και λίγο άνιθο και του πηγαίνει.Η ουσιαστική διαφορά είναι στη μαγιονέζα.Την αναμειγνύω με γιαούρτι σε άλλες σαλάτες αλλά δεν είχα σκεφτεί το τζατζίκι

Maria said...

ΑΑΑΑΑΑΑ...ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΙΖΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ...ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ...ΘΑ ΓΙΝΙΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...
ΦΙΛΙΑ!!!

Vasia b. said...

Μπράβο Μετάκι μου αυτό το τζατζίκι είναι ακριβώς στα μέτρα μου!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...