Friday, 6 October 2017

Μπισκοτόγλυκο με νουτέλα και φυστικοβούτυρο


Ένα ξεχωριστό, υπέροχο, λαχταριστό μπισκοτόγλυκο όπου οι διαφορετικές γεύσεις δένουν αρμονικά μεταξύ τους, δίνοντας ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα.
Νουτέλα, φυστικοβούτυρο, δυο διαφορετικές κρέμες και σιρόπι καραμέλας θα κάνουν την κάθε μπουκιά σκέτη απόλαυση!
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας:
-1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 200 γρ. φυστικοβούτυρο
- 180 γρ. νουτέλα
- 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
(και το αντίστοιχο γάλα)
- 1 φάκελο κρέμα για cheesecake
(και το αντίστοιχο γάλα)
- 200 ml κρέμα γάλακτος + 2 κουταλιές ζάχαρη
(εναλλακτικά 1 φάκελο σαντιγί Garni και το αντίστοιχο γάλα)
Για την διακόσμηση
- νιφάδες κουβερτούρας ή τριμμένη σοκολάτα
- σιρόπι καραμέλας
Επιπλέον
1-2 κούπες γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα
Τι κάνουμε:
Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους στρώνουμε μια σειρά μπισκότα, αφού προηγουμένως τα βουτήξουμε 2-3 φορές στο γάλα.
Πάνω από τα μπισκότα μοιράζουμε σε κουταλιές την μισή ποσότητα φυστικοβούτυρου και απλώνουμε απαλά με ένα μαχαιράκι.
Από πάνω μοιράζουμε με τον ίδιο τρόπο την μισή ποσότητα της νουτέλας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση με μπισκότα, τα οποία προηγουμένως έχουμε βουτήξει στο γάλα.
Πάνω από τα μπισκότα απλώνουμε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και κατόπιν την υπόλοιπη νουτέλα, με τον ίδιο τρόπο όπως παραπάνω.
Ετοιμάζουμε την κρέμα για cheesecake σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την απλώνουμε στην επιφάνεια.
Μπορούμε αν προτιμάμε, αντί για κρέμα για cheesecake να χρησιμοποιήσουμε μια δεύτερη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, αλλά η κρέμα για cheesecake ταιριάζει πολύ όμορφα νομίζω.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν φάκελο σαντιγί garni και το αντίστοιχο γάλα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Όταν το σερβίρουμε, περιχύνουμε την επιφάνεια με σιρόπι καραμέλας, που το βρίσκουμε σε όλα σχεδόν τα σούπερ μάρκετς.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...