Monday, 16 October 2017

Tortillas με κιμά


Tortillas γεμιστές με κιμά, μπεσαμέλ, πιπερίτσες και τυριά, ένα φαγάκι που έγινε σούπερ νόστιμο!!
Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ συχνά tortillas, γιατί αρέσουν πολύ στον γιο μου και γιατί μπορώ να τις γεμίσω με ένα σωρό νόστιμα υλικά.
Αφήστε που πλέον έχουμε καθιερώσει τις pizzadillas σχεδόν κάθε βδομάδα.
Αυτή τη φορά βρέθηκα με αρκετές περισσευούμενες tortillas, και είπα να τις κάνω «πιο φαγάκι».
Τους έκανα μια νόστιμη γέμιση με κιμά και μπεσαμέλ, και έγιναν δεκτές από όλους με μεγάλη ευχαρίστηση!
Πάμε να τις φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε (για ένα μεγάλο πυρέξ):
6-8 tortillas (ανάλογα με το μέγεθος)
400 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
2 -3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ. μαργαρίνη
350 ml γάλα
300 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
200 ml κρέμα γάλακτος
150 ml γάλα
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
Στην πράξη:
Κόβουμε το κρεμμύδι σε φετάκια και την πιπεριά σε καρεδάκια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι (με προσοχή γιατί θα μπουν και τα τυριά), πιπέρι και 1,5 φλιτζανάκι νερό.
Χαμηλώνουμε αρκετά την φωτιά, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για μισή ωρίτσα.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε κατόπιν το γάλα και δουλεύουμε δυνατά με σύρμα, μέχρι να πετύχουμε μια λεία κρέμα.
Ενώνουμε την μπεσαμέλ με τον κιμά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Βουτυρώνουμε το μεγάλο μας πυρέξ.
Χωρίζουμε την γέμιση σε 6 ή 8 μέρη και την μοιράζουμε στις tortillas κατά μήκος μιας πλευράς στην κάθε μια. Βάζουμε μπόλικη γέμιση, να γίνουν χορταστικές οι tortillas μας.
Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις τοποθετούμε στο πυρέξ, την μία δίπλα στην άλλη.
Τις περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Σκεπάζουμε καλά το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20-25 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ, πασπαλίζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα και ξαναβάζουμε το πυρέξ στον φούρνο ως να λιώσουν τα τυριά.
Αφού βγάλουμε το πυρέξ από τον φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε και απολαύσουμε ένα υπέροχο φαγάκι!
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...