Monday, 8 January 2018

Γιουβαρλάκια με κρέμα αυγολέμονο


Ποιος δεν έχει δοκιμάσει αυτό το υπέροχο μαμαδίστικο φαγάκι??
Το απόλυτο χουχουλιάρικο, χειμωνιάτικο comfort food, αν κι εγώ το μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι, όπως και τα γεμιστά που τα μαγειρεύω χειμώνα-καλοκαίρι (άσχετο!).
Γιουβαρλάκια δεν σας μαγειρεύουμε πρώτη φορά, δείτε και τις συνταγές της Μαρίας μας για γιουβαρλάκια πάσης φύσεως, λευκά, κοκκινιστά, με κρέμα, με αυγολέμονο, απ’ όλα μας έχει μαγειρέψει!!!
Σήμερα θα σας δώσω και την δική μου συνταγή, για να έχετε ποικιλία στις επιλογές σας ;-)
Για τα γιουβαρλάκια μου χρησιμοποιώ πάντα ανάμεικτο κιμά, χοιρινό και μοσχαρίσιο. Ο χοιρινός θα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα.
Αυγό δεν βάζω, βάζω όμως μπόλικο άνηθο (δεν μπορώ να φανταστώ γιουβαρλάκια χωρίς να «ακούγεται» ο άνηθος) και πάντα, αλλά πάντα βάζω εστραγκόν, που γενικά δίνει υπέροχο άρωμα σε όλα τα φαγάκια με αυγολέμονο.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για τα γιουβαρλάκια
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
¼ κιλού κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι
140 γρ. ρύζι καρολίνα
μισό φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 γεμάτο κουταλάκι εστραγκόν
αλάτι – πιπέρι
Επιπλέον
μισή κούπα ελαιόλαδο
1 κύβο βοδινού (προαιρετικά)
2 κουταλάκια κορν φλάουρ
2 ζουμερά λεμόνια
2 αυγά
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το χτυπάμε στο μούλτι, ώστε να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια, αλλά να μην λιώσει. Η αν προτιμάμε το κόβουμε εμείς σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε στρογγυλά γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει λίγο τα γιουβαρλάκια όταν θα τα ρίξουμε στην κατσαρόλα.
Αφού πάρει μια βράση το νερό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τον κύβο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
Όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα, τα αυγοκόβουμε με τον τρόπο που περιγράφει η Μαρία εδώ.
Κατόπιν ρίχνουμε σε ένα χωριστό μπολ 2 κουτάλες από το ζουμί του φαγητού, προσθέτουμε 2 κουταλάκια κορν φλάουρ και χτυπάμε καλά με το σύρμα να ενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα ζουμί από το φαγητό και ξαναχτυπάμε.
Αδειάζουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια πασπαλισμένα με φρέσκο πιπεράκι και συνοδεύουμε με φέτα και φρέσκο ψωμάκι.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...