Thursday 16 May 2019

Τάρτα φράουλα


Η εποχή της φράουλας – το χω ξαναπεί – είναι η καλύτερή μου!
Γιατί μπορώ να ετοιμάσω ένα σωρό λιχουδιές με τις αγαπημένες φραουλίτσες.
Λικέρ, μαρμελάδες, κέικς, cheesecakes, σορμπέ, παγωτά, strawberry lemonade, μπάρες και ένα σωρό άλλες νοστιμιές!
Να σας θυμίσω ότι σ’ αυτήν και σ’ αυτήν την ανάρτησή μας, μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις φραουλονοστιμιές μας, να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε, είναι όλες πεντανόστιμες!!
Για σήμερα όμως σας έχω μια πολύ δροσερή, πολύ ελαφριά και πολύ πολύ νόστιμη τάρτα, γεμάτη με φρέσκες φράουλες.
Την ετοιμάζουμε πολύ εύκολα, χωρίς να κουραστούμε καθόλου, και την απολαμβάνουμε δροσερή δροσερή, πάντα σε μεγάλα κομμάτια!
Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Τα υλικά μας:
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
Για την κρέμα:
300 γρ. φράουλες
2 φακέλους ζελέ φράουλα (100 γρ. έκαστος)
2 φακέλους σαντιγί Garni (100 γρ. έκαστος)
το αντίστοιχο για την σαντιγί γάλα
Για την διακόσμηση
flakes σοκολάτας ή τριμμένη σοκολάτα ή σαντιγί και φράουλες ή ότι άλλο μας αρέσει
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την βάση
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα, ανακατεύοντας καλά τα 2 υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα 
Εδώ θέλω να τονίσω, ότι θα πρέπει να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες σχετικά με τα υγρά που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή, ώστε να «δέσει» σωστά η κρέμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 2 garni με το αντίστοιχο γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία και τα χτυπάμε καλά σε σφικτή σαντιγί.
Σε χωριστό μπολ βάζουμε το περιεχόμενο των 2 φακέλων ζελέ φράουλα. Προσθέτουμε 400 ml καυτό νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί πολύ καλά η σκόνη των ζελέ. Κατόπιν προσθέτουμε 100 ml (μόνο) κρύο νερό. Ανακατεύουμε και πάλι.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει λίγο, αλλά χωρίς να πήξει.
Κατόπιν ενώνουμε το περιεχόμενο των 2 μπολ και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με το σύρμα.
Αδειάζουμε προσεκτικά το νέο μείγμα στην φόρμα, πάνω από την βάση των μπισκότων.
Κόβουμε τις φράουλες σε φετάκια και τις βυθίζουμε απαλά στο μείγμα της κρέμας, μοιράζοντάς τες ισομερώς.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με flakes σοκολάτας, ή τριμμένη σοκολάτα αν θέλουμε.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει και να «δέσει» καλά η φραουλένια κρέμα.
Κατόπιν η τάρτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...