Η σημερινή συνταγή είναι από την φίλη μου την Αγγελικούλα, που μένει στην Ελβετία και μου λείπει πολύ!!!!
Ένα πιάτο τόσο εντυπωσιακό, όσο και νόστιμο!
Πάμε να δούμε πως το φτιάχνει!
Για μια φόρμα του κέικ με χωρητικότητα περίπου 2 ½ λίτρα χρειαζόμαστε:
½ - 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο (σε πακέτο)
2 περίπου κουταλιές σιμιγδάλι
250 γρ ζυμαρικού με τρύπα (π.χ. μακαρονάκι κοφτό)
2 κούπες αρακά κατεψυγμένο
1 ½ κούπα κυβάκια κόκκινης πιπεριάς (1-2 πιπεριές)
1 κούπα κυβάκια καρότου (2-3 μέτρια καρότα)
120 γρ ζαμπόν σε κυβάκια
120 γρ τυρί κίτρινο γλυκό (π.χ. έμμενταλ)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κούπα γάλα
4 αβγά
1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 ½ κουταλάκι αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλείφουμε με το χέρι το κρύο στερεό βούτυρο στη φόρμα ώστε να πάει παντού. «Ψιχαλίζουμε» σιμιγδάλι και στριφογυρίζουμε τη φόρμα έτσι, ώστε να καλυφθεί καλά όλη η εσωτερική της επιφάνεια (δεν ξεχνάμε τον κώνο στη μέση!).
Αδειάζουμε όσο σιμιγδάλι δεν έχει κολλήσει.Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο να περιμένει (για να σφίξει και να μην παρασυρθεί η επίστρωση από το μίγμα των υλικών όταν θα τα βάλουμε στη φόρμα).
Βάζουμε τον αρακά σε κατσαρόλα με αρκετό ελαφρά αλατισμένο νερό.
Ανάβουμε το μάτι και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τους κύβους του καρότου. Βράζουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζυμαρικό. Ανακατεύουμε.
Σε 4 λεπτά κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε (κρατήστε τους χρόνους!). Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα.
Τρίβουμε το τυρί, κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό (και τα κοτσάνια πάντα) και τα προσθέτουμε στο μίγμα ζυμαρικού-αρακά-καρότου μαζί με το ζαμπόν.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στη φόρμα.
«Στρώνουμε» (λειαίνουμε) την επιφάνεια με ένα κουτάλι πιέζοντας ελαφρά.
Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς, χαμηλά, για 30 λεπτά.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 20 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσει κάπως και ξεφορμάρουμε.
Σερβίρουμε με φυλλώδη σαλάταΣημειώσεις:
Οι αναλογίες των λαχανικών μπορεί ν΄ αλλάξουν, όπως και η ταυτότητά τους –π.χ. δεν θα πήγαινε άσχημα και καλαμπόκι ή μανιτάρια ή φασολάκια κομμένα - αρκεί ο συνολικός όγκος τους να μην ξεπεράσει τις 4 ½ κούπες.
Αν το τυρί σας είναι πιο αλμυρό από το έμμενταλ, προσέξτε το αλάτι.
Μια κούπα είναι 240 ml
Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!
Αγγελική
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
28 comments:
Kαταπληκτική συνταγή, θα είναι υπέροχο και στα γιορτινά τραπέζια!
Πολύ ωραια ιδεα για τραπεζια, τωρα που πλησιαζουν και τα χριστουγεννα!
Φαίνεται υπέροχο! Θα το δοκιμάσω μέσα στην εβδομάδα!
Πολύ πρωτότυπο!! και σιγουρα νόστιμο!!Καλή σας εβδομάδα .
Ελενάκι,πρωτότυπη,μα και νόστιμη η σημερινή πρόταση!
Προσωπικά όλες αυτές οι γεύσεις μου αρέσουν πολύ.
Φιλιά!
Τι ωραία πρόταση για τις γιορτές που μας έρχονται.
Πολύ πρωτότυπη και πιστεύω και νόστιμη συνταγή
ΠΟΛΥ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ, ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!!
Πάρα πολύ ωραία συνταγή και πανέμορφη εμφάνιση.
Φιλιάαααααα
Καλή εβδομάδα
Εγώ το έχω δοκιμάσει εδώ και χρόνια!!! Είναι φανταστικό!!! Έχω κάνει και παραλλαγές, ανάλογα με τι περιείχε το ντουλάπι μου κάθε φορά.
Τέλειο Έλενα...
Elena, mou aresai poli to photo apo ta makaraonia..apo mesa....poli omofro kai nostimo!
αν βρεθεί ένας να μη του αρέσει και να μη τρώει αυτό το πιάτο στείλε μου επιστολή...
σ'ολους τους χριστουγεννιάτικους μπουφέδες το βλέπω..
φιλιά καλοβδομαδιάτικα...-:))
γαργαλιστικο!
υπέροχη ιδέα Λενιώ μου για μπουφέ ή τραπέζια γιορτινά! γεια στα χέρια της Αγγελικούλας μας!!!!!!!
ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκε μαζί μας αυτή την νοστιμιά !!
φιλια πολλά και καλή βδομάδα!!!
Έτσι που το βλέπω είναι ένα ποίημα! Σκέψου να το δοκιμάσω τι έχει να γίνει.
Φαίνεται πραγματικά εξαιρετικό αλλά παρακαλώ λύστε μου μια απορία:
Τα αυγά που τα χτυπάς με το γάλα στο τέλος δεν τα προσθέτεις στο όλο μίγμα παρά μόνον τα προσθέτεις στη φόρμα πάνω από το μίγμα; Ευχαριστώ.
πωπω χρωματα!ακρως χριστουγεννιατικο πιατο!πολυ ωραιο!
Λατρεύω τα ζυμαρικά...θα με ρωτήσετε βέβαια, και ποιος δε τα λατρεύει...και η συνταγή μου φαίνεται υπέροχη. θα τη δοκιμάσω, για να ξεφύγουμε και από τις τετριμμένες συνταγές ζυμαρικών.
Πολύ ωραία συνταγή και πολύ ευπαρουσίαστη. Για τα γιορτινά τραπέζια ότι πρέπει!
Υπέροχη συνταγή για μπουφέδες και τραπέζια γιορτινά.Αν η γεύση είναι όπως την εμφάνιση παίρνει άριστα!
Πω!! πω!! τέλειο, καταγράφεται για το επόμενο τραπέζι!!
Καλό σας βράδυ.
Φαίνεται υπέροχο και ότι πρέπει για τα γιορτινά μας τραπεζώματα!!!
Γεια στα χέρια της Αγγελικής για την πρωτότυπη αυτή συνταγή της!!
Πολλά φιλιά!!!
kalhsperoudia-kalhmeroudia kopelouda mou!!!molis thn eftiaksa h molis to keformarsa!!!einai koukli!!!elpizw aurio pou tha paw stis files mou meta apo para polu kairo...!na to apolausoune!!!skopeuw prin to serbrw na to garnirw me mikres rozetes elafrias magionezas kai me laxanika pou krathsa apo prin!!kai merika asterakia apo piperies fl.
geia sta xeria sou Elena mou panta agaphmenh!!!filia apo kardias gia sena kai thn Aggelikoula..!exw akoma to bazaki me elaxisto piperi san anamnhstiko!!nastai panta kala!!!oles kardoules mou!!!
apo kardias kleiw!!!apo thn krua Ollandia!!!
Ομολογώ ότι μιας και το έχω δοκιμάσει από τα χεράκια της Αγγελικούλας, είναι τόσο νόστιμο όσο και εμφανίσιμο, αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε.
Πραγματικά τώρα τις γιορτές, είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο!
Nickι τα αυγά με το γάλα τα προσθέτεις πάνω από τα υλικά στην φόρμα.
Καλή επιτυχία άν το φτιάξεις!!
Κλειούλα μου αγαπημένη, το φτιαξες κιόλας???
Είμαι σίγουρη ότι θα χαρεί πολύ η Αγγελικούλα μας:))
Μου λείπεις κι εσύ πάρα πολύ, σε φιλώ πολύ πολύ!
Έλενα έχω μια απορία, τώρα που το ξανασκέφτομαι: μήπως αντί για άνθος αραβοσίτου που είναι για γλυκιές κρέμες εννοεί η Αγγελική corn flour που είναι για σάλτες;
Καλημέρα κορίτσια.
Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια και καλή επιτυχία αν το φτιάξετε.
Helengr : Ναι! Corn flour εννοώ.
Αγγελικούλα πάω να το διορθώσω!
Φιλιά!
Eλενα ευχαριστώ πολύ! Θα το φτιάξω και θα σας πω πώς έγινε.
Post a Comment