Friday, 14 July 2017

Λουκανικόπιτες κρουασάν


Πανεύκολες και πεντανόστιμες λουκανικόπιτες, που ετοιμάζονται πατ κιουτ (που θα λεγε και η Βιβή)!!!
Ένα υπέροχο σνακ, πρωινό, κολατσιό, …. όπως θέλετε πείτε το!
Το παίρνουμε στο γραφείο, στο πικ νικ, στην παραλία και απολαμβάνουμε μια νοστιμιά που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
2 συσκευασίες κρουασάν της Pillsbury
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
6 φέτες τυρί του τοστ
3 γεμάτες κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλάκια μουστάρδα
1 αυγό χτυπημένο
λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Τι κάνουμε:
Κάθε συσκευασία κρουασάν περιέχει 6 τριγωνικά κρουασάν.
Εμείς θα τα αφήσουμε ενωμένα ανά δύο όπως φαίνεται παρακάτω.

Βράζουμε για 5 λεπτά τα λουκάνικα.
Σε ένα μπολάκι ενώνουμε την κέτσαπ με την μουστάρδα.
Αλείφουμε την επιφάνεια κάθε τετράγωνου ζύμης με λίγο από το μείγμα μουστάρδας-κέτσαπ.
Από πάνω τοποθετούμε μια φέτα τυρί του τοστ και πάνω από αυτό ένα λουκάνικο, όπως φαίνεται στην φωτό.
Γυρίζουμε λίγο προς τα μέσα τα 2 άκρα.

Κατόπιν καλύπτουμε την γέμιση κλείνοντας τα 2 άλλα άκρα της ζύμης και δίνοντας σχήμα κυλινδρικό.

Τοποθετούμε τις λουκανικόπιτες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου.
Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, ως να ροδίσει πάνω κάτω η ζύμη (γενικά δεν θέλει πολλή ώρα).
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...