Friday, 21 July 2017

Μεζεδάκι με βανίλιες και σαλάμι αέρος


Έχετε παρατηρήσει πόσο όμορφα συνδυάζονται πολλές φορές κάποια φρούτα με αλλαντικά και τυριά??
Πολλοί από εσάς πιστεύω θα έχει τύχει να δοκιμάσετε καρπούζι με φέτα (το λατρεύω) ή αχλάδι με τυρί (το λατρεύω επίσης).
Αν λοιπόν είστε από αυτούς που αγαπάτε τέτοιου είδους συνδυασμούς, θα λατρέψετε το σημερινό πιάτο-μεζέ.
Και θα το απολαύσετε με ένα ποτήρι κρασί κάποιο βραδάκι, συζητώντας χαλαρά με φίλους.
Πάμε να το ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
5-6 βανίλιες (φρούτα)
10-12 φέτες σαλάμι αέρος
50 γρ. παρμεζάνα
κρέμα μπαλσάμικο
κριτσινάκια ή μικρά ντακάκια
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τις βανίλιες και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τις κόβουμε σε φέτες.
Κόβουμε την κάθε φέτα από το σαλάμι σε 3-4 λωρίδες.
Τρίβουμε την παρμεζάνα στο χοντρό του τρίφτη.
Σε μια πιατέλα βάζουμε περιμετρικά τα φετάκια από τις βανίλιες, εναλλάξ με τις λωρίδες από το σαλάμι.
Πασπαλίζουμε με τις φλοίδες παρμεζάνας και περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικο.
Εγώ έβαλα την κρέμα μπαλσάμικο της Brava με άρωμα πορτοκάλι και λεμόνι, ταίριαξε πολύ όμορφα.
Στο κέντρο της πιατέλας τοποθετούμε μερικά κριτσινάκια.
Η μικρά ντακάκια τα οποία έχουμε βρέξει πολύ λίγο.
Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσια την πιατέλα μας, μπορούμε να προσθέσουμε και μικρά τσαμπάκια σταφύλι.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...