Monday, 27 November 2017
Τηγανιά με άρωμα Ανατολής
Κάρυ, κύμινο, Garam Masala, μπούκοβο, Tikka Masala και σκορδάκι, δίνουν τα αρώματά τους και την πικάντικη γεύση τους, σ’ αυτήν την υπέροχη τηγανιά που μοσχοβολάει Ανατολή!
Δεν είναι μια «λευκή» τηγανιά, αλλά μια τηγανιά που μαγειρεύεται σε κόκκινη σάλτσα, είτε με φρέσκιες ντοματούλες είτε με κονσέρβας.
Κανονικά η τηγανιά αυτή γίνεται με αρνάκι, κομμένο σε μικρές μπουκίτσες, αλλά εγώ συνήθως την φτιάχνω με κυβάκια χοιρινού γιατί αρέσει περισσότερο στους δικούς μου.
Πάμε να μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό τηγανιά (χοιρινή ή αρνίσια)
2 γεμάτες κουταλιές κάρυ
2 κουταλάκια κύμινο
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι Garam Masala
1 κοφτό κουταλάκι Tikka Masala (προαιρετικά)
χυμό ενός lime (ή λεμονιού)
Για την σάλτσα
4-5 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
200 ml γάλα καρύδας
1 κουταλιά κάρυ
2 μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 χούφτα σταφίδες ξανθές
1 φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι
Στην πράξη:
Φροντίζουμε η τηγανιά μας να είναι κομμένη σε μικρά κυβάκια.
Βάζουμε τα κυβάκια σε βαθύ μπολ. Τα πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Από το κάρυ χρησιμοποιούμε την 1 κουταλιά, θα προσθέσουμε την άλλη αργότερα.
Τα περιχύνουμε με τον χυμό του lime ή του λεμονιού. Ανακατεύουμε και πάλι.
Σε απλωτή αντοκολλητική κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας με τα μπαχαρικά, να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Προσθέτουμε το κονκασέ (ή τις ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες) και το γάλα καρύδας.
Πασπαλίζουμε με την 1 επιπλέον κουταλιά κάρυ και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπαστή την κατσαρόλα για μία με μιάμιση ώρα, ως να μαλακώσει το κρέας μας όσο θέλουμε.
Μισή ώρα αφότου κλείσαμε την κατσαρόλα, προσθέτουμε τις σταφίδες, το καλαμπόκι και τα κυβάκια του μήλου.
Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νεράκι.
Το φαγητό αυτό ταιριάζει πολύ όμορφα με ένα ρύζι με κάρυ.
Εμείς το συνοδεύσαμε με το ρυζάκι από αυτήν την συνταγή, στο οποίο αυτή τη φορά πρόσθεσα και σταφίδες και καλαμπόκι.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
κρεατικά-κιμάδες