Thursday, 1 March 2018

Ραβιόλια με μανιτάρια και μπέικον


Πόσα διαφορετικά πιάτα μπορούν να δώσουν τα αγαπημένα μας ζυμαρικά??
Φαντασία να χουμε, και μπορούμε να απολαύσουμε ένα σωρό διαφορετικές γεύσεις, η μια πιο νόστιμη από την άλλη.
Αυτήν την φορά συνδύασα ραβιόλια γεμιστά με τυρί, με μπέικον, φρέσκα μανιτάρια, σάλτσα βασιλικού και καπνιστή γαλοπούλα.
Και πάνω απ’ όλα μια πλούσια στρώση μοτσαρέλας, που έλιωσε και κάλυψε νόστιμα όλα τα υλικά!
Πιάτο «πλούσιο», χορταστικό και απίστευτα γευστικό!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
500 γρ. ραβιόλια (όχι φρέσκα)
10 φέτες μπέικον
250 γρ. άσπρα μανιτάρια (φρέσκα)
150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα (κομμάτι, όχι φέτες)
200 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά
1 βάζο έτοιμη σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
270 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Στην πράξη:
Βράζουμε τα ραβιόλια και τα στραγγίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Φροντίζουμε να βράσουν αλ ντέντε, μην μας λιώσουν.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια.
Κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια.
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τις φέτες του μπέικον.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το μπέικον, ως να μαλακώσουν αρκετά (για 6-8 λεπτά περίπου). Φροντίζουμε να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά κατά την διάρκεια του σοταρίσματος.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το περιεχόμενο του τηγανιού, την σάλτσα ντομάτας, την γαλοπούλα και τα τριμμένα κίτρινα τυριά.
Προσθέτουμε και τα ραβιόλια και ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο μεγάλο μας πυρέξ.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνεια την τριμμένη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 170 βαθμούς, ως να λιώσουν τα τυριά (δεν θέλει πολλή ώρα).
Απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...