Thursday 15 March 2018

Linguini με "μενταγιόν" πεσκανδρίτσας


Η πεσκανδρίτσα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ψάρι.
Όσο άσχημη είναι η όψη της, τόσο νόστιμη είναι η γεύση της.
Έχει ελάχιστα κόκαλα, δεν έχει λέπια και η συνοχή του σώματος της θυμίζει αστακό.
Μπορούμε να την μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους, εγώ σήμερα την μαγείρεψα με κόκκινη σάλτσα, κονιάκ και σαφράν και απολαύσαμε ένα πραγματικά υπέροχο φαγάκι!
Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε και παρέα!

Υλικά για 3-4 μερίδες:
1 πακέτο linguini ή σπαγγέτι
1 κιλό πεσκανδρίτσα (ζυγισμένη όπως την αγοράζουμε - με το κεφάλι)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό και λίγο φρέσκο, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 σφηνάκι κονιάκ
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 κλωστίτσες κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
αλάτι, πιπέρι
Τι κάνουμε:
Ζητάμε από τον ψαρά μας να καθαρίσει την πεσκανδρίτσα και να κόψει το σώμα της σε ροδέλες. Κρατάμε το κεφάλι για να φτιάξουμε σούπα.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο
Προσθέτουμε τον πελτέ και τα ρολά της πεσκανδρίτσας.
Ανακατεύουμε απαλά με μια ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το κονιάκ.
Ανακατεύουμε πάλι λίγο και κατόπιν προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τον κρόκο Κοζάνης.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ως να δέσει η σάλτσα (περίπου 15-20 λεπτά).
Ελέγχουμε και παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε, διορθώνουμε στο αλάτι και έτοιμη η πεσκανδρίτσα μας!
Βράζουμε τα linguini σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε.
Σερβίρουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο μια μερίδα linguini, τοποθετούμε από πάνω λίγα μενταγιόν ψαριού, ρίχνουμε σαλτσούλα τριγύρω, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και voila.
Aν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας μας.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...