Monday, 5 March 2018
Snickers cheesecake
Γνωστή η …. τρέλα μου με τα cheesecakes!!!
Μόλις βρεθώ με ένα δυο κουτιά μασκαρπόνε στα χέρια μου, αρχίζω να σκέφτομαι ποιο διαφορετικό cheesecake θα μπορούσα να φτιάξω.
Αυτή τη φορά εκτός από το μασκαρπόνε, βρέθηκα και με αρκετές σοκολάτες snickers.
Snickers cheesecake λοιπόν προέκυψε, το οποίο μας ενθουσίασε καθώς μέσα στην πλούσια κρέμα του κρύβονταν ξηροί καρποί, καραμέλα και σοκολάτα και έκαναν την κάθε κουταλιά απολαυστική!!!!
Ετοιμάζεται πανεύκολα, χωρίς ψήσιμο και πιστέψτε με ….. είναι ένα κέρασμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση!!
Αντί για snickers μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιαν άλλη σοκολάτα θέλετε, π.χ twix, bounty κλπ, ανάλογα με την γεύση που προτιμάτε.
Πάμε να ετοιμάσουμε το cheesecake μας!
Τα υλικά μας:
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
Για την κρέμα
250 γρ.μασκαρπόνε
400 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
3 σοκολάτες snickers
1 φάκελο (10 γρ.) ζελατίνη σε σκόνη
Για την επικάλυψη
2 σοκολάτες snickers
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την βάση.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βιτάμ και το ενώνουμε με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα απαλά, να ενσωματωθεί στην σαντιγί.
Κατόπιν προσθέτουμε το μασκαρπόνε και το γιαούρτι και χτυπάμε απαλά, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε στην άκρη 2-3 λεπτά να πήξει.
Κατόπιν την ζεσταίνουμε για μισό μόνο λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων ή την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ως να διαυγάσει.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε 3 σοκολάτες σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κρέμα. Ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε την κρέμα στην φόρμα, πάνω από την βάση των μπισκότων.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Κατόπιν κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις 2 υπόλοιπες σοκολάτες και τις σκορπίζουμε στην επιφάνεια του γλυκού.
Αφήνουμε το cheesecake στο ψυγείο ως να κρυώσει καλά, πριν το σερβίρουμε και το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γλυκά