Saturday 7 July 2018

Κρέπες με κοτόπουλο


Ένα απίστευτα νόστιμο μεζεδάκι, που εμείς πολλές φορές το απολαμβάνουμε και ως κυρίως γεύμα, γιατί οι κρέπες αυτές εκτός από νόστιμες, είναι και πολύ πολύ χορταστικές!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμες κρέπες αν μας έχουν πιάσει οι τεμπελιές μας, μια χαρά είναι και προσωπικά τις έχω βολευτεί πολύ. Τις βρίσκω στα ψυγεία των περισσοτέρων σούπερ μάρκετς, και απλά τις ξεπαγώνω και τις γεμίζω.
Αν πάλι μας έχουν πιάσει οι προκοπές μας, ετοιμάζουμε με τα χεράκια μας τις κρέπες, μια πολύ νόστιμη και πετυχημένη συνταγή είναι αυτή.
Εξάλλου αυτό που τις κάνει ξεχωριστές, είναι η πλούσια, κρεμώδης γέμισή τους, που κάνει την κάθε μπουκιά απολαυστική!
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
10 κρέπες
500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κούπες μανιτάρια σε φετάκια
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια)
200 γρ. τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
100 ml κρέμα γάλακτος
λίγο αλάτι
Στην πράξη:
Βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσει λίγο .
Κόβουμε τις πιπεριές σε καρεδάκια και τα κρεμμυδάκια σε φετάκια.
Σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια, για 6-7 λεπτά.
Φροντίζουμε σε αυτό το διάστημα να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν αρκετά και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο μπολ με το κοτόπουλο.
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλατίζουμε με προσοχή. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια κρέπα.
Απλώνουμε κατά μήκος της μιας πλευράς της 1-2 κουταλιές γέμιση, διπλώνουμε προς τα μέσα το πάνω και κάτω άκρο, και τυλίγουμε την κρέπα ώστε να σχηματιστεί φάκελος.
Τηγανίζουμε τις κρέπες σε κάποιο ελαφρύ λάδι, ίσα να αποκτήσουν χρώμα, να λιώσουν τα τυριά στο εσωτερικό τους και να γίνουν ελαφρά τραγανές εξωτερικά. Δεν χρειάζονται πολύ ώρα τηγάνισμα.
Δεν στριμώχνουμε τις κρέπες στο τηγάνι, λίγες λίγες θα τις τηγανίσουμε, φροντίζοντας να τις γυρίσουμε 2-3 φορές με απλωτή σπάτουλα.
Όταν είναι έτοιμες, τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Αφού κρυώσουν λίγο, είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...