Wednesday 5 September 2018

Τυρότουρτα


Καλημέρα φίλοι μας!
Παρατεταμένες οι διακοπές μας φέτος, αλλά πιστέψτε μας ….. τις είχαμε ανάγκη!
Είμαστε όμως όλες εδώ, για να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας τις συνταγές μας, μαγειρεμένες πάντα από καρδιάς!

Για σήμερα λοιπόν μια λαχταριστή τυρότουρτα, με πλούσια κρεμώδη γέμιση τυριών, αλλά και μια αφράτη ζύμη να την περιβάλει.
Μην διστάσετε να την προσφέρετε σε οποιαδήποτε γιορτινή περίσταση, αλλά και να την απολαύσετε στο καθημερινό σας τραπέζι μαζί με τους αγαπημένους σας.
Πάμε να την ετοιμάσουμε!

Θα χρειαστούμε:
Για την ζύμη
560 γρ. αλεύρι
40 γρ. μαγιά νωπή
200 γρ. γιαούρτι
200 ml ηλιέλαιο
200 ml χλιαρό νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
Για την γέμιση
300 γρ. ανθότυρο
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια)
120 γρ. τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
6 τριγωνάκια la vache qui rit
1 αυγό χτυπημένο
Επιπλέον
1 αυγό και 1 γεμάτη κουταλιά γιαούρτι
λίγο σουσάμι
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Σε ένα μπολ, διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ηλιέλαιο και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ως να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά και εύπλαστη. Την αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα τυριά.
Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε και πάλι.
Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη, το ένα μέρος να είναι λίγο περισσότερο από το άλλο.
Στρώνουμε το μεγαλύτερο μέρος στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα , την οποία έχουμε φροντίσει προηγουμένως να λαδώσουμε.
Από πάνω αδειάζουμε την γέμιση των τυριών, ισιώνοντας όσο μπορούμε την επιφάνεια με ένα μαχαίρι ή κουτάλι.
Χωρίζουμε την υπόλοιπη ζύμη σε φυλλαράκια και καλύπτουμε με αυτά την τυρένια γέμιση.
Φροντίζουμε να ενώνονται τα φυλλαράκια μεταξύ τους, και να μην υπάρχουν κενά.
Χτυπάμε ένα αυγό με μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι, και με το μείγμα αυτό αλείφουμε την επιφάνεια της πάνω ζύμης.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με σουσάμι.
Βάζουμε την φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο, και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 160-180 βαθμούς (ψήσιμο ανάλογα με τον φούρνο μας).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η τυρότουρτα και μετά ανοίγουμε το κούμπωμα και αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι.
Έτοιμη να την απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...