Thursday 13 September 2018

Η τούρτα του τρία


Πριν λίγο καιρό, η φίλη μας η Ticiana, μας έστειλε ένα ωραίο γλυκάκι, πολύ αφράτο και αρωματικό.
Το λέει "τούρτα του τρία".
Η Ticiana, κατάγεται από την περιοχή Friuli, της Β. Ιταλίας και το γλυκό αυτό, το φτιάχνουν συχνά, από ότι μας είπε.
Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα κέικ με ρικότα, εδώ χρησιμοποίησε ανθότυρο, με άρωμα λεμονιού και κομματάκια σοκολάτας.
Ήταν ακόμα ζεστό όταν το δοκιμάσαμε, μιας και η φίλη μας, μας το έστειλε μόλις το έβγαλε από τον φούρνο. Ιδιαιτέρως αφράτο με πολύ ωραία υφή.
Στο σπίτι μας εκείνη την ημέρα, βρίσκονταν και μερικοί φίλοι της κόρης μου και καταλαβαίνετε τι έγινε!! Εννοείται ότι ζήτησα την συνταγή και το έφτιαξα και εγώ.
Σας προτείνω να το δοκιμάσετε και εσείς, μιας και είναι πανεύκολο και θα αρέσει σε όλη την οικογένεια!

Τα υλικά μας:
300 γρ. ανθότυρο
300 γρ. ζάχαρη απλή
3 αυγά
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
3 κουταλάκια γεμάτα μπαίκιν πάουντερ
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο αγελάδος
3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
3 κουταλιές ψηφίδες σοκολάτας κουβερτούρα
5 κουταλιές χλιαρό γάλα (περίπου)
3 μασουράκια άρωμα βανίλιας
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
ελάχιστο αλάτι
Τι κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπάικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε τον πυθμένα ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 22εκ. Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί με την ίδια διάμετρο και το τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι.
Βουτυρώνουμε και την λαδόκολλα και τα πλαϊνά του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ταψάκι. Τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο δύο τρία κομμάτια χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε εκεί το ανθότυρο και το κόβουμε σε κομματάκια. Ρίχνουμε από επάνω την ζάχαρη. Αφήνουμε μια ώρα στην άκρη να βγάλει το ανθότυρο ένα μέρος από τα υγρά του.
Βάζουμε σε βαθύ μπολ το ανθότυρο με την ζάχαρη και τα δουλεύουμε δύο τρία λεπτά με το χτυπητήρι των αυγών. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε ως να επιτύχουμε ένα μείγμα χωρίς κόμπους ανθότυρου.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το λιωμένο βούτυρο, κατόπιν το γάλα, τον χυμό λεμονιού και το άρωμα βανίλιας.
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού στο μείγμα του ανθότυρου. Αφού ενοποιηθούν σε ζύμη όπως του κέικ, αδειάζουμε την ζύμη αυτή μέσα στο ταψάκι που έχουμε προετοιμάσει.
Σκορπίζουμε επάνω στην επιφάνεια του, τις ψηφίδες της σοκολάτας κουβερτούρα, πιέζοντάς τες με ένα κουτάλι να βουλιάξουν ελαφρά στο μείγμα.
Ψήνουμε στους 175 βαθ. Κελσίου, για 55 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας. Ο φούρνος θα πρέπει να είναι προθερμασμένος.
Είναι έτοιμο, όταν βυθίσουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ, και αυτό βγει καθαρό.
Αφήνουμε την τούρτα του τρία να κρυώσει και κατόπιν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...