Sunday 24 June 2018

Παγωτό Black Forest


…. ή αλλιώς το παγωτό της τεμπέλας.
Γιατί τόσο νόστιμο και τόσο τεμπέλικο παγωτό, δεν θα έχετε ξαναφτιάξει!
Εγώ είμαι δηλωμένη τεμπέλα, αλλά εσείς μπορείτε να προχωρήσετε την τεμπελιά ακόμα παραπάνω και να φτιάξετε ακόμα πιο τεμπέλικο παγωτάκι από το δικό μου!
Πάμε να σας πω, πως θα το πετύχετε!

Τι μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε τις λέξεις «black forest»??
Ένα σοκολατένιο παντεσπάνι, σάλτσα βύσσινο και σοκολάτα.
ΟΚ…… αυτά θα έχει και το παγωτάκι μας.
Το σοκολατένιο παντεσπάνι αντικατέστησα με μίνι σοκολατένια κεκάκια της 7days, πολύ οικονομικά, αν θυμάμαι καλά στοίχιζαν κάτι λιγότερο από 1 ευρώ τα 5 κομμάτια.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σοκολατένια swiss rolls, ή ακόμα και κέικ που σας περίσσεψε, ακόμα κι αν δεν είναι σοκολατένιο.
Σάλτσα βύσσινο (το τονίζω, σάλτσα και όχι κομπόστα βύσσινο), βρίσκουμε σε αρκετά μεγάλα σούπερ μάρκετς. Εγώ έχω βολευτεί αυτήν που θα σας δείξω, και την δείχνω χωρίς καμιά επιθυμία διαφήμισης, σ’ αυτό το blog δεν διαφημίζουμε τίποτα, απλά για να διευκολύνω όσους φίλους θελήσουν να φτιάξουν το παγωτάκι.

Στην θέση της σοκολάτας χρησιμοποίησα σιρόπι σοκολάτας.
Σιρόπι σοκολάτας βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετς, για να περιχύσουμε τα παγωτάκια μας. Εγώ έβαλα ένα σπιτικό σιρόπι σοκολάτας, που την συνταγή του θα μοιραστώ σύντομα μαζί σας.
Και τέλος το παγωτό!
Οποιοδήποτε παγωτό βανίλιας μας κάνει.
Θέλετε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας συνταγή? Θέλετε να ετοιμάσετε το γνωστό εύκολο παγωτάκι? Θέλετε να πάρετε έτοιμο παγωτό βανίλια?? Κι αυτό βολεύει!
Εγώ ετοίμασα το γνωστό αγαπημένο μου παγωτό vanilla ice cream, γιατί προφανώς δεν ήταν η μέρα της μεγάλης μου τεμπελιάς, άλλη φορά υπόσχομαι να είμαι περισσότερο τεμπέλα :P :P :P
Πάμε λοιπόν να ετοιμάσουμε ένα λαχταριστό παγωτάκι!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό παγωτό βανίλια
1 κονσέρβα (430 γρ.) σάλτσα βύσσινο
90-100 γρ. κέικ σοκολάτας
1 φλιτζάνι σιρόπι σοκολάτας
Στην πράξη:
Αφήνουμε το παγωτό να μαλακώσει αρκετά ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε.
Προσθέτουμε στο παγωτό την σάλτσα βύσσινο και ανακατεύουμε.
Και όταν λέμε ανακατεύουμε, ανακατεύουμε πολύ καλά. Με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε η σάλτσα να ενσωματωθεί στο παγωτό και τα βυσσινάκια να μην μείνουν στον πάτο.
Κόβουμε το κέικ σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο παγωτό, ανακατεύοντας και πάλι.
Τελευταίο προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας, ανακατεύοντας πολύ καλά για τελευταία φορά.
Στο στάδιο αυτό μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και τριμμένη σοκολάτα ή flakes σοκολάτας ή λιωμένη κουβερτούρα, για έξτρα σοκολατένια γεύση.
Αδειάζουμε το μείγμα σε πλαστικό ή μεταλλικό δοχείο παγωτού, και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Όταν το σερβίρουμε, περιχύνουμε αν θέλουμε με έξτρα σιρόπι σοκολάτας. Οι άντρες μου δεν θέλουν έξτρα σιρόπι, θεωρούν ότι το παγωτό περιέχει όλα όσα χρειάζεται ένα αξιοπρεπές παγωτό black forest, περί ορέξεως ……
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...