Tuesday 20 January 2009

Σοκολατόπιτα πολύ .... σοκολατένια!!

Αυτή τη σοκολατόπιτα φτιάξτε την μόνο αν σας αρέσει πολύ, αλλά πάρα πολύ η σοκολάτα. Είναι τόσο …. σοκολατένια, που σε κάθε μπουκιά πλημμυρίζει το στόμα σας σοκολάτα.
Αν λοιπόν είστε λάτρεις της σοκολάτας, αυτή είναι η ιδανική συνταγή για εσάς.
Όσοι φίλοι την έφτιαξαν, μπορούν να σας βεβαιώσουν γι αυτό.
Δοκιμάστε την και δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου.
Χρειαζόμαστε:
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι (όχι γεμάτο)
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
Και για το γλάσο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
Ας την φτιάξουμε:
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το βούτυρο, που το έχουμε κόψει σε κομματάκια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε στο μίγμα τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Τελευταία προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφικτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Αδειάζουμε το μίγμα σε όχι πολύ μεγάλο πυρέξ ή σε ταψάκι χωρίς τρύπα στη μέση και ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε μέτριο φούρνο.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Όταν βγει το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε στην επιφάνειά του το γλάσο.
Απολαμβάνουμε απίστευτη σοκολάτα!
Tips:
1)Ο χρόνος ψησίματος δεν πρέπει να ξεπεράσει τα 15-17 λεπτά. Η σοκολατόπιτα δεν γίνεται σαν κέικ. Είναι υγρή σαν brownies.
2)Ψήστε την σε μεσαίο και όχι πολύ μεγάλο πυρέξ όπως αναφέρω, για να μην σας απλώσει και βγει πολύ λεπτή.
3)Μια φίλη που την έφτιαξε, αντικατέστησε το αλεύρι με τριμμένο φουντούκι. Μου είπε πως της έγινε πάρα πολύ καλή και έτσι. Εσείς αποφασίζετε.
Καλή επιτυχία.

59 comments:

πουαντερι said...

Αυτο τωρα ειναι ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ!!!!
Εγω τι φταίω που κανω διαιτα(για πρωτη φορα στην ζωη μου);
αν και με τα γλυκα δεν εχω προβλημα αλλά εδω τωρα δεν το αντέχω...

Anonymous said...

Έλενα ζωγράφισες..ωραία ιδέα για γλυκό!Και το ντεκόρ σου πάντα άψογο..Θα εκτελεστεί συντόμως..Όλγα

Maria B. said...

Σλούρπ ! σλούρπ !! ωρε μάνα μου !!!! (που λέγανε και στις ελληνικές ταινίες).

Απόλαυση !!!!!!!!!!!!
οπως λέει και η Ολγα τέλειο το ντεκόρ σου.

Μπράβο φιλεναδίτσα.

eleni said...

Έλενα..πού είναι η αποχή από τα γλυκά!Μα είναι δυνατόν να απέχεις όταν έχεις μπροστά σου τέτοιο πειρασμό!
Πολύ νόστιμη θα είναι-η σοκολάτα αδυναμία μου,τρώω την κουβερτούρα αντί σοκολάτας,άσε που τελευταίες μελέτες έδειξαν πως μικρή ποσότητα μοιρασμένη στη διάρκεια της ημέρας βοηθά το μεταβολισμό,πέρα από τις ωφέλειες για την καρδιά-μιλάμε πάντα για πικρή σοκολάτα.
Φιλιά!

dhmhtra said...

καλημέρα ...και καταπληκτική η ιδέα της σοκολατόπιτα!

Anonymous said...

Ελενα την περίμενα πως και πως την σοκολατόπιτά σου, γιατί είναι η αγαπημένη μας από τότε που την είχες δώσει και δεν είχα προλάβει να σημειώσω τα υλικά, την έβλεπα πάντα μέσα από το blog.
Ειμαι πανευτυχής που την ξαναβρίσκω.
Θέλω να πω σε όλους ότι αυτή η σοκολατόπιτα είναι το κάτι άλλο. Οποτε την φτιάχνω εξαφανίζεται στο πι και φι. Πραγματικά η απόλαυση της σοκολάτας.

Anonymous said...

Υπέροχη σοκολατόπιτα!!!Κόλαση!!!Την έφτιαξα αμέσως μόλις την είχατε βάλει σε ένα άλλο blog συνταγών παλιότερα και όλοι τρελάθηκαν!Λέω να δοκιμάσω αυτή τη φορά την εκδοχή με το φουντούκι αντί για αλεύρι.Η αναλογία θα είναι η ίδια;ίδια ποσότητα φουντουκιού με αυτή του αλευριού;Χίλια ευχαριστούμε για τις πεντανόστιμες συνταγές που μας χαρίζετε!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πουαντερίτσα μου συγγνώωωωμηηηη!!!
Υπόσχομαι μόλις τελειώσεις με τις δίαιτες να σου φτιάξω ένα ταψί σοκολατόπιτα, μόνο για σένα, για να το ... γιορτάσουμε:))

ΕΛΕΝΑ said...

Ολγάκι σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, "εκτέλεσέ" την και δεν θα απογοητευθείς:))

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου, όχι για μένα ... για την φουκαριάρα την μάνα μου δηλαδή χα χα χααααα
Μα πως έχει κολλήσει σ' όλο τον κόσμο αυτή η φράση, βαρέθηκα να την ακούω αυτές τις μέρες;-)
Φιλιάααα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Εlenaki,
ορίστε, για τον μεταβολισμό σας φροντίζω εγώ, είδες που ... άδικα με κατηγορείς??
Είπαμε, αποχή από γλυκά, αλλά μην σας δημιουργήσω και στερητικό σύνδρομο:P
Φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Δήμητρα, με το υπέροχο βιβλίο σου, καλώς όρισες:))
Η μανιταρόπιτά σου τέλεια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ιουλία μου καλώς όρισες:)
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η σοκολατόπιτα, τώρα πλέον μπορείς να την έχεις όποτε θελήσεις.

Επίσης θέλω να πω σε όλους τους φίλους, ότι επειδή καταλαβαίνω ότι η απόσυρση 300 περίπου συνταγών από το προηγούμενο blog που συμμετείχα, πιθανόν να έχει δημιουργήσει κάποια προβλήματα, για οποιαδήποτε συνταγή ενδιαφέρονται, ας μου στέλνουν μέιλ στο μέιλ του blog και θα τους την στέλνω, ακόμα κι αν δεν την έχω αναρτήσει στις Συνταγές Της Καρδιάς.

ΕΛΕΝΑ said...

Mυρτώ με το πανέμορφο όνομα, καλώς όρισες επίσης:)
Σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σου υποσχόμαστε πάντα κεράσματα καρδιάς.
Δεν την έχω φτιάξει με φουντούκι και δεν ξέρω να σου πω σίγουρα την ποσότητα. Υποθέτω ότι η ίδια πρέπει να είναι, τώρα αν μπει λίγο φουντούκι παραπάνω δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Μαριλένα said...

καλέ έχω ολα τα υλικά! μεχρι και φουντουκι τριμμενο :))
λίγα αυγα μου λειπουν μονο.
μηπως μπορω να βάλω τέσσερα;

φιλιά πολλά :))

ΕΛΕΝΑ said...

Mαριλενάκι μου θα έλεγα να μην βάλεις λιγότερα αυγουλάκια.
Αυτά είναι που φουσκώνουν την πίτα, όπως βλέπεις έχει ελάχιστο αλεύρι.
Ματς μουτς:))

Anonymous said...

Kόλαση σκέτη και εύκολη απ' ότι βλέπω.
Αχ γιατί όλα τα ωραία να είναι και απαγορευτικά ? κλαψ !
Καλά το ντεκόρ σου Έλενα είναι όλα τα λεφτά. Κόλλησα με τη φωτο σου.
sgr

Anonymous said...

Δεν θα πω πολλά, δυο λεξεις μόνο:
Απλά υποκλίνομαι!

Anonymous said...

Kι εγώ την έχω φτιάξει την σοκολατόπιτά σου Ελενα όταν την είχες βάλει πιο παλιά.
Είναι το γλυκό που φτιάχνω πια σε όλα μου τα τραπέζια και μάλιστα σε διπλάσια δόση, γιατί γίνεται ανάρπαστη. Κανείς δεν αρκείται μόνο σε ένα κομμάτι.
Συγχαρητήρια για την τέλεια συνταγή.
Αναστασία

BIKY said...

Καλά το αγαπημένο της κόρης μου.Φαγητό δεν τρώει και οπώς έχεις δει το κάνω διαφόρα σχέδια για να την κάνω να φάει.Αμα όμως δει κανένα γλυκό πέφτει με τα μούτρα ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΑΤΟ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΛΕΝΑ said...

Λιζάκι μου ζαχαρένιο
άστα να πάνε!! Ολα τα ωραία είναι και απαγορευτικά, αλλά εμείς δεεενν πτοούμαστε.
Φιλιά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Aναστασία
Χαίρομαι πολύ που τόσο πολλές την φτιάξατε και το κυριώτερο που την ευχαριστηθήκατε και σας άρεσε:)
Eνα κομμάτι πραγματικά δεν φτάνει (δυστυχώς);-)

ΕΛΕΝΑ said...

Αγγελικούλα μου
δυο λέξεις κι από μένα:
Ματς μουτς!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Βικάκι
Μόνο κόλπα δεν θα σου κάνει το Κατερινάκι με αυτή τη σοκολατόπιτα.
Μας προέκυψε γλυκατζού κι αυτή, ε??
Φιλιά!!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Την βλέπω και λοιώνω..θα την αντιγράψω για να την κάνω στους γαμπρούς μου που και οι δύο τρελλαίνονται για σοκολάτα. Μακάρι να έτρωγα ένα κομματάκι , μα αποφεύγω εντελώς τα πολύ γλυκά, όχι οτι δεν τα θέλω.Μια κουταλίτσα πάντως όταν το κάνω θα τη φάω.

ILive2LoveMe said...

Εγώ εγώωω πίσινα από σοκολάτα να είχα να είμουν μέσα! Θα τη φτιάξω σίγουρα. Και με την ευκαιρία να πω, πως έφτιαξα τα κριτσίνια και γίναν Τ Ε Λ Ε Ι Α! Πάρα μα παρά πολύ μας άρεσε η γεύση αυτή. Βέβαια κάποιοι μου είπαν να μην έβαζα ίσως το φρέσκο κρεμυδάκι, αλλά σε όλους άρεσαν. Να είστε καλά για τις πεντανόστιμες συνταγές!
Καλό απόγευμα, φιλιά.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΠΩ!!ΠΩ ΤΕΛΕΙΟ.ΘΑ ΠΑΧΥΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ;

Anonymous said...

Eeelenaaakiiiiiii!!!
ti romantiko serbirisma einai auto paidi mou!!!ti sokolatenio glukaki einai auto ksanthh mou kardia!!!!
filakiaaaa!!!

marian said...

Καλά εσείς δεν υποσχεθήκατε αλμυρά για λίγο καιρό;;;
Επίτηδες το κάνετε, το ξέρω!!!
Ξέρετε ότι είμαι γλυκατζού,γι΄αυτό!!!Είναι που είπα η γυναίκα να γίνω λίγο εγκρατής!!
Αυτό το γλυκό είναι κόλαση!!!!!!!!!!
Είναι μούρλια, τρέλλλλααααα!!!!!
Για πρώτη φορά έφτιαξα σοκολατόπιτα φέτος την πρωτοχρονιά(δυστυχώς από άλλο site γιατί εσάς δεν σας ήξερα ακόμη!! σνιφ!σνιφ!)και έγινε τρέλα!
Είναι παρόμοια η συνταγή!Αλλά έχει και φουντούκι και αλεύρι.
(Λες και εκείνη να την πήραν απο σας?μοιάζει αρκετά! τα υλικά είναι σχεδόν ίδια!!)
τέλος πάντων η δικιά σας θα γίνεται σίγουρα καλύτερα. Είμαι σίγουρη γι΄αυτό!!!!!
Το σερβίρισμα δε όλα τα λεφτά!!Μπράβο Έλενα!!!(έχεις αδυναμία στο γαλάζιο ή μου φαίνεται;)

Κορίτσια, αν συνεχίσουμε έτσι ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ 400κιλά!!!!!!!!!
φιλιά πολλά!!!

lila said...

Τι τέλεια εμφάνιση!Σο-κόλαση πραγματικά.
Έχω κανει μία παρόμοια του Παρλιάρου,με φουντούκι αντί για αλεύρι,αλλά θα δοκιμαστεί και η δική σου,όχι τίποτα άλλο για να συγκρίνουμε!
Φιλάκια

Olga said...

ΠΕΘΑΙΝΩΩΩΩΩ για σοκολατόπιτα! Αυριο πάω να πάρω υλικά να την φτιάξω...μιαμ...μιαμ!!!

Δημιουργία said...

Γεια σου Ελενα με τα αμαρτωλα γλυκα σου!Κολαση βρε κοριτσι μου.

ΕΛΕΝΑ said...

Αχτίδα μου, δοκίμασε έστω μια μικρή μπουκίτσα αν την φτιάξεις, αξίζει τον κόπο:)

ΕΛΕΝΑ said...

ILivetoLoveMe
Πολύ μου άρεσε η πισίνα με τη σοκολάτα!!
Χαίρομαι που σας άρεσαν τα κριτσινάκια. Εβαλες το κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο??
Φιλιά!!

ΕΛΕΝΑ said...

Σκρουτζάκο μου
Οχι βρε, δεν θα παχύνουμε είπαμε.
Αφού είπε η Eleni ότι βοηθάμε τον μεταβολισμό μας τρώγοντας σοκολάτα και το τεκμηρίωσε και ... ιατρικά:PPP

ΕΛΕΝΑ said...

Κλειούλι μου:))))
Είδες τι ρομαντικό σερβίρισμα?? Διότι εκτός των λοιπών προσόντων μου, είμαι ΚΑΙ ρομαντική χα χα χα
Φιλιά πολλάααα!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Marian!!!
Οπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μου, συνταγές μας πολλές κυκλοφορούν σε διάφορα sites. Κάποιες τις παίρνουμε είδηση, κάποιες άλλες όχι, είναι και κουραστικό να ψάχνεις συνέχεια για copy paste και στο τέλος να τα ακούς και από πάνω.
Την σοκολατόπιτα την είχα αναρτήσει πριν περίπου 1,5 χρόνο σε άλλο blog. Τώρα αν ... έβγαλε φτερά?? Τι να σου πω??

Πραγματικά έχω αδυναμία στο γαλάζιο, είναι το χρώμα μου, άσε που από μικρή γαλάζια μου φορούσε η μανουλίτσα μου που ήθελε γιόκα αλλά της προέκυψα εγώ, που δεν μ' αλλάζει τώρα λέει με τίποτα:))

400 κιλά είπαμε δεν θα γίνουμε, γιατί έχουμε καλό μεταβολισμό λόγω της σοκολάτας που καταναλώνουμε;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Lilaaaaa, αν είναι να με συγκρίνεις με τον Παρλιάρο .... έχω χάσει από χέρι!! Ο Παρλιάρος είναι η αδυναμία μου. Εχετε δοκιμάσει το κέικ λεμόνι του?? Είναι μοναδικό!! Θα βάλω την συνταγή του κάποια στιγμή, το ωραιότερο λεμονάτο κέικ που έχω δοκιμάσει:))

ΕΛΕΝΑ said...

Ολγάκι, φτιάξτην και δεν θα χάσεις.
Σο-κόλαση λέμε;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Δημιουργία μου, από τις πολύ γλυκές αμαρτίες είναι, μια στο τόσο ας αμαρτάνουμε κι εμείς;-)
Φιλάκια, καλό βράδυ!

BIKY said...

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΕΛΕΝΑ
ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ BLOG ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕς ΣΟΥ DEN ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ


tsxd είπε...
ΓΙΑΜΙ ΓΙΑΜΙ!!!ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!ΕΧΩ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΣΙΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΚΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ!!!
ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ!!!ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΡΩΤΑ!!!ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ


ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

ΕΛΕΝΑ said...

tsxd καλώς όρισες:))
Να σου ζήσει το μπεμπάκι σου πρώτα απ' όλα!!
Χαρά μας να έρχεσαι να σε κερνάμε από καρδιάς, αφού μας ενώνει η ίδια αγάπη για την μαγειρική:)

Anonymous said...

Ελενα την έφτιαξα.
Δεν είναι απλά υπέροχη, είναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!
Ξετρελάθηκαν όλοι στο σπίτι, την εξαφανίσανε και μου την ξαναζητάνε. Μάλλον θα την ξαναφτιάξω σήμερα.
Σε ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή.
Κατερίνα

kiki said...

Μας βασανίζετε εμάς της δίαιτας...

ΕΛΕΝΑ said...

Κατερίνα μου να είσαι καλά, καλοφάγωτη και η ... δεύτερη:))
Αλήθεια, ποια Κατερίνα?? Δεν φαντάζομαι το Κατερινάκι, η αδελφή της κουμπαρούλας μου??

Κικίτσα άστα, υποφέρω κι εγώ μαζί;-)

Crazy Tourists said...

Αυτά είναι!!! Σκέτος πειρασμός!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πειρασμός - σεισμός!! χα χα χα
Φιλιάαααα!!

Anonymous said...

pragmatika fantastikh!!! se olous arese!!! kai to kalokairi me pagwto vanillia 8a einai sketh kolash!!
euxaristoume

ΕΛΕΝΑ said...

Χαίρομαι πολύ που την ευχαριστηθήκατε, νομίζω το ιδανικό γλυκάκι για τους λάτρεις της σοκολάτας:))

NRG said...

Ωραίο γλυκό και φανταστικό σερβίρισμα!!! Τελικά οι φίλοι της σοκολάτας είμαστε πολλοί περισσότεροι από όσο φανταζόμουν.

ΕΛΕΝΑ said...

Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε, ε... μια λατρεία στην σοκολάτα την έχουμε!!!!
Προσπάθησα να αφήσω σχόλιο στο blog σου, αλλά με εμποδίζει η λεκτική επαλήθευση!
Την χρειάζεσαι??
Δεν προσφέρει τίποτα νομίζω!

Anonymous said...

Οποτε την φτιαχνω πως γινεται να εξαφανιζεται δεν μπορω να καταλαβω...

Εκανα καποιες μικροαλλαγες...
Αντι για κρυσταλλικη ζαχαρη εβαλα μαυρη ζαχαρη, γινεται πολυ πιο νοστιμη λογω των φυσικων αρωματων που εχει η μαυρη ζαχαρη.

Στο γλασο αντικατεστησα 50γρ. κουβερτουρα με 50γρ κουβερτουρα με αρωμα καραμελας...

Την εστειλα στη δουλεια του αντρα μου να κερασει μου γυρισε αδειο το πυρεξ...

Ευχαριστω
Μαρια

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρία το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ χα χα χαα!!
Οποτε την φτιάχνω δεν καταλαβαίνω για πότε εξαφανίζεται!!
Ενδιαφέρουσες οι αλλαγές σου, ειδικά η δεύτερη!!

Anonymous said...

μολις εφτιαξα αυτη τη σοκολατοπιτα αλλα θελω να ρωτησω το εξης. εχει ηδη κρυωσει αλλα απο μεσα κουνιεται...ειναι φυσιολογικο? μηπως δεν ψηθηκε καλα ή θα σφιξει στην πορεια?

ΕΛΕΝΑ said...

Aνώνυμε/η συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.
Η όλη επιτυχία αυτής της σοκαλατόπιτας είναι να μείνει όσο το δυνατόν πιο ρευστή.
Στην πορεία θα σφίξει λίγο... δυστυχώς, όσο κρυώνει τόσο πιο πολύ σταθεροποιείται!
Καλοφάγωτη!

Νίκη said...

Έλενά μου τη δοκίμασα, και , παρόλο που δεν έχω ξαναφτιάξει αυτό το γλυκό, έγινε θεϊκή!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Νίκη μου σε ευχαριστώ πολύ που διάλεξες την σοκολατόπιτά μας να φτιάξεις για τα γενέθλιά σου!
Χαίρομαι πολύ που την ευχαριστηθήκατε!
Χιλιόχρονη σου εύχομαι και από εδώ!
Φιλιά!

Anonymous said...

Μια ερώτηση και απο μένα που είμαι αρχάρια αλλά προσπαθώ πολύ να μάθω κάποια πράγματα.
Έφτιαξα τη σοκολατόπιτα σήμερα, ακολούθησα τη συνταγή κατα γράμμα, και στα 15 λεπτά που την έβγαλα ήταν τελείως υγρή. Τόσο που χυνόταν απο το ταψάκι... Την έψησα τελικά συνολικά 30 λεπτά, και είναι ακόμα μέσα υγρή... Θα περιμένω να κρυώσει μήπως δέσει και μπορέσω να την κόψω, αλλά επειδή την έχω τρυπήσει με μαχαίρι στο κέντρο βλέπω οτι δεν είναι έτοιμη ακόμα. Τι έκανα λάθος??

Ευχαριστώ πολύ πολύ!!

Βίκυ

ΕΛΕΝΑ said...

Βίκυ καλησπέρα!
Η σοκολατόπιτα αυτή, είναι υγρή, το αναφέρω και στην συνταγή.
Δεν γίνεται σαν κέικ, γίνεται σαν brownies.
Το ψήσιμο είναι πάντα σχετικό με τον φούρνο μας, σε κάποιους φούρνους χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο το γλυκό μας, σε κάποιους άλλους λιγότερο.
Μην επιχειρήσεις να την κόψεις ζεστή, όσο μένει σφίγγει, παραμένοντας όμως "ζουμερή".
Τσέκαρε μια φορά ακόμη τα υλικά σου, μήπως παρέλειψες τίποτα.
Εβαλες το αλεύρι που αναφέρω??
Στον δικό μου φούρνο, στους 180 βαθμούς, πάνω από 15 λεπτά δεν θέλει ψήσιμο.
Και αφού βγει από τον φούρνο και κρυώσει λίγο, κόβεται μια χαρά σε κομμάτια, όπως βλέπεις και στην φωτό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...