Sunday 25 January 2009

Μια συνταγή καρδιάς

Αγαπημένοι μας φίλοι,
Σήμερα σερβίρουμε μια συνταγή διαφορετική από όσες σας έχουμε συνηθίσει.
Μια συνταγή αγάπης. Μια συνταγή καρδιάς.
Είμαστε σίγουρες, πως όποιον από εσάς ρωτήσουμε : «Πες μου τι πιο πολύτιμο έχεις στον κόσμο?», όλοι θα απαντήσετε με μια φωνή «Τα παιδιά μου!!!»
Τα παιδιά μας, οι θησαυροί μας, τόσο μοναδικά και πολύτιμα όσο είμαστε κι εμείς οι ίδιοι για τους γονείς μας. Όλες οι λαχτάρες και τα όνειρά μας, συγκεντρωμένα στα προσωπάκια τους. Δεν έχει σημασία πόσων χρονών είναι. Για μας αντιπροσωπεύουν όλους τους θησαυρούς της γης.
Για έναν τέτοιον θησαυρούλη θέλουμε να σας μιλήσουμε σήμερα. Ο θησαυρούλης αυτός, είναι ο γιόκας μιας μαμάς από την Κομοτηνή. Μιας φίλης blogger, που με απεριόριστη αγάπη, υπομονή και δύναμη ψυχής, στάθηκε δίπλα στον θησαυρό της που υποφέρει από πόνους εδώ και καιρό. Και που ευτυχώς πριν λίγο καιρό βγήκε από το νοσοκομείο, επέστρεψε στην θαλπωρή του σπιτιού του, πάντα βέβαια με παρακολούθηση.
Ένα αγοράκι γεμάτο πείσμα για ζωή, που δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τα καταφέρει και θα βγει νικητής, γεμίζοντας μας όλους απέραντη χαρά.
Η φίλη blogger βρίσκεται ΕΔΩ, κι εδώ θέλουμε να μαγειρέψουμε και να της σερβίρουμε την συνταγή της αγάπης που θα ετοιμάσουμε. Να μοιραστούμε μαζί της τις αγωνίες της, αλλά και τις χαρές της, τα δάκρυα αλλά και τα χαμόγελά της.
Είμαστε σίγουρες ότι θα την αγκαλιάσετε με την ίδια αγάπη που αγκαλιάσατε κι εμάς, και καθόλου μα καθόλου δεν θα παρεξηγηθούμε αν η αγκαλιά σας είναι ακόμα μεγαλύτερη γι αυτήν την μανούλα από την Κομοτηνή.
Πάρτε λοιπόν τις κουτάλες σας και πάμε.
Θα χρειαστούμε
αγάπη
χαμόγελο
αισιοδοξία
τρυφερότητα
έναν καλό λόγο
μια μεγάλη αγκαλιά
και ... μια ζεστή καρδιά
Εκτέλεση
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, τόσο μεγάλη όσο είναι η καρδούλα σας.
Καλή επιτυχία!!Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ πολύ, μιαν άλλη γλυκιά μανούλα, την Βίκυ, που χάρη σ’ αυτήν ανακαλύψαμε την μαμά από την Κομοτηνή και την βάλαμε στην καρδιά μας.
Βικάκι να είσαι πάντα καλά!!

24 comments:

marian said...

Η σημερινή συνταγή σας νομίζω η καλύτερη συνταγή του κόσμου!!!
Τα υλικά μοναδικά,και η εκτέλεση μάλλον εύκολη...μόνο που καμμιά φορά η ρουτίνα της ζωής μας κάνει και ... την ξεχνάμε!!!
Να ξέρατε τι μου θυμίσατε τώρα... πόσα χρόνια πίσω με πήγατε!!!
Ας είναι όμως, όπως λέμε πάντα "τέλος καλό,όλα καλά"

Πολλά πολλά φιλιά και καλό βραδάκι!!
Καλή βδομάδα σε όλους μας!!!:))

Δημιουργία said...

Η ωραιοτερη συνταγη που εχετε δημοσιευσει!

Μαριλένα said...

κάθε μερα χρησιμοποιούμε τα υλικά, καθε μερα μαγειρεύουμε αυτή τη συνταγή κι ολες μας οι ευχές στη μαμα απ' την Κομοτηνή και στο παιδάκι της.
όλες μας οι ευχες κι οι προσευχές μας, τα παιδια όλου του κοσμου, τα παιδια μας, να ειναι παντα, μα παντα, μα παντα Καλά!

Maria B. said...

τι να πω σ'αυτήν την μανούλα και το παιδάκι που υποφέρει, που να βρω λόγια να τους παρηγορήσω? φαίνεται όμως οτι αυτή η μανούλα έχει πολύ κουράγιο και αστείρευτη αγάπη στο μωράκι της και θα τα καταφέρει, θα βγουν τελικά νικητές απο τις δοκιμασίες. Οπως λεει και η Ελενα όλη η αγάπη μας - οι ευχες μας και οι προσευχές μας είναι μεσα απο την καρδιά μας για σας.

Βίκυ σ'ευχαριστούμε που μας έβαλες στον κοσμο αυτης της ξεχωριστής μανουλας.

BIKY said...

Eλενα είσαι καταπληκτική!!!
ΤΕΛΕΙΑ η συνταγή σου
φιλάκια πολλαααααααααα!

ILive2LoveMe said...

Διάβασα κι αυτή τη συνταγή σας :) όπως και τις υπόλοιπες. Είστε κάτι μαγείρισες εσείς! Θα επισκεφτώ σίγουρα το συγκεκριμμένο μπλογκ, το έκανα ήδη, απλά δεν άφησα σχόλιο ακόμη.
Καλή εβδομάδα κορίτσια και πολλά φιλιά!

Unknown said...

με συγκινήσατε πολύ τόσο με την αναρτηση κυριως όμως με την περιπετεια της μαμάς απο την κομοτηνή...μπήκα και διαβασα ακριβώς και της ευχηθηκα όπως θα πω σε σας εδώ ότι οι πράξεις σας αυτές μένουν και στιγματίζουν θετικά προς όλους μας την εννοια της ζωής....μπράβο σας τα θερμά μου συγχαρητηρια ο θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο....
μπράβο

mamastinkomotini said...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΔΩΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ. ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΡΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ "ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" -ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΝΙΩΘΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ- ΕΙΝΑΙ ... ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ.
(ΟΙ ΗΜ/ΝΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΕΙΜΕΝΟΥ)
ΩΣΤΟΣΟ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. ΠΗΓΑΙΝΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΟ ΜΕ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΑ, ΑΛΛΑ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕ ΝΟΣΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΛΗΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΙΘΑΝΗΣ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ. ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.
ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, ΑΠΟ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ (ΩΣ ΓΟΝΙΟΥ).
ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΝΑ ΛΕΕΙ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΏ Ή ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΓΏ.-

Anonymous said...

Mαμα στην Κομοτηνή όλα θα πάνε καλά.Ευχομαι με όλη την δύναμη της ψυχής μου να ειναι καλά το μωρό σου και η οικογένεια σου και να αφήσετε τις ώρες τις αγωνίας και του πόνου πισω σας.

Dorothy said...

Αυτή είναι "Συνταγή της καρδιάς" όνομα και πράγμα! Και απ' όλα τα υλικά που χρειάζονται,οσο μεγάλη ποσότητα και να καταναλώσουμε, ποτέ δεν είναι αρκετή :)

ΕΛΕΝΑ said...

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!!
Ημουν σίγουρη ότι η αγκαλιά σας είναι πολύ μεγάλη, ώστε να χωρέσει και την μανούλα από την Κομοτηνή.
Και όπως λέει η Μαριλένα, μακάρι όλα τα παιδιά του κόσμου να είναι πάντα καλά και ποτέ να μην υποφέρουν. Γιατί τότε οι γονείς υποφέρουν όχι διπλά, αλλά ... χιλιαπλά.

Θα αφήσουμε το ποστ όλη τη μέρα σήμερα, και από αύριο θα είμαστε πάλι εδώ με τα μαγειρέματά μας, πάντα μέσα από την καρδιά μας καλοί μας φίλοι:))

eleni said...

Υπέροχη συνταγή,με υλικά που δείχνουν τη φλογερή επιθυμία για αγάπη και μια μεγάλη αγκαλιά για τη μαμά από την Κομοτηνή.
Επισκέφτηκα το blog,μήνυμα δεν άφησα,προς στιγμή ένιωσα αμήχανα.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Ελενάκι μου να μην νοιώθεις καθόλου αμήχανα.
Την περιμένει την αγκαλίτσα σου, όπως και όλων μας.
Είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος πραγματικά!

ΑΧΤΙΔΑ said...

Μπήκα και της έγραψα, μπράβο κορίτσι μου , ναμας επισημαίνεις κάτι τέτοια.Ο άνθρωπος στις δύσκολες ώρες χρειάζεται φίλους

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS said...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.

lila said...

Δεν θα σας πω το αυτονόητο,είναι αξίεπαινο αυτό που κάνετε.
Το θέμα όμως είναι αλλού,είναι στην μάνα που θα ζει με την αγωνία για τους επόμενους μήνες και στο αγγελούδι που του φέρθηκε σκληρά η ζωή πριν την ξεκινήσει καλά-καλά.
Καλή δύναμη στην μάνα και στην υπόλοιπη οικογένεια.
Μια μεγάλη αγκαλιά και θετκή σκέψη και ενέργεια για το παιδί.
Να είστε καλά,πραγματικά καλά.

Alkmini said...

Την αντεγραψα τη συνταγη και λεω αν οχι καθε μερα, οποτε μπορω να την φτιαχνω.

@μαμα απο την Κομοτηνη

Κουραγιο και μια μεγαλη αγκαλια.
Αλλη μια Ηρωιδα με Η κεφαλαιο.

καλο σας βραδυ.

kiki said...

Πετυχημένη συνταγή, σε ολες τις παραλλαγές της. Μαμά από την Κομοτηνή, εύχομαι να έχεις δύναμη για να αντιμετωπιζεις τις δυσκολίες κι εσύ και όλες μας!

Anonymous said...

Einai h kalhterh!!!suntagh agaphs pou diabasa,h skeftka pote!!!
einai mia suntagh pou oloi mas prepei na thn maghreuoume kai na thn serbiroume...se kathe peristash
!!!to kserw oti exeis megalh kardia pou agapa Ellena mou!!!
!!!mamastinkomotini!!!!apo kargias sou euxomai to kalhtero gia to mpoumpouki sou!!mia glukia agkalitsa apo mena sto truferoudi sou!!!H Panagia einai mazi sas!!!

Phivos Nicolaides said...

Πάντα καλοδεχούμενες τέτοιες συνταγές!

Anonymous said...

Κάπου είχα γράψει σχόλια αλλά μάλλον δεν τα αποθήκευσα και χάθηκαν.
Κι από μένα μια μεγάλη αγκαλιά για την μαμά από Κομοτηνή. Νομίζω ότι βρήκε πολλούς φίλους να την αγκαλιάσουν αρκεί να το ζητήσει. Κουράγιο μανούλα γλυκιά.
Κορίτσια συγχαρητήρια για την υπέροχη, ανθρώπινη συνταγή σας. Είναι η καλύτερη που έχετε αναρτήσει μέχρι σήμερα.
Πολλά φιλιά sgr.

Anonymous said...

Εύχομαι τα καλύτερα.
Καλή δύναμη σε όλους.
smp

Olga said...

Η λέξη Κομοτηνή,[είμαι απο Ξάνθη]
με έκανε και μπήκα στην παρέα σας.Και βρέθηκα στην πιο γλυκειά και τρυφερή συνταγή!΄Πραγματικά,το να συναντάς,τόση τρυφερότητα και αγάπη στις μέρες μας,είναι ΘΕΙΟ δώρο!Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ για το αίσιο τέλος της {περιπέτειας} του παιδιού!!

mamastinkomotini said...

Μου εξαντλήσατε τις λέξεις. Να πω ξανά ευχαριστώ; είναι τόσο λίγο.
Μια αγκαλιά που μεγαλώνει είναι το δώρο που μου κάνατε για τη γνωριμία μας.
Εγώ σας υπόσχομαι καλά νέα και μια αγκαλιά στην Κομοτηνή.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...