Tuesday 27 January 2009

Κολοκυθοκεφτέδες

Ξανά στα μαγειρέματά μας με ένα απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο μεζεδάκι.
Υλικά για 20 κομμάτια:
3 αυγά
¼ φέτα
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
τρία – τέσσερα κλαράκια μαϊντανό
ένα μέτριο κρεμμύδι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε μέσα σε μια λεκανίτσα τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι, χρησιμοποιούμε τον τρίφτη στις χοντρές τρύπες.
Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι και την ρίχνουμε και αυτή στην λεκανίτσα, προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι το πιπέρι και τέλος το αλεύρι.
Τα ανακατεύουμε για λίγο ώσπου να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, μια κουταλιά της σούπας = ένας κολοκυθοκεφτές.
Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές και μετά ........... τους τσακίζουμε!!!!
Καλή επιτυχία.

29 comments:

BIKY said...

Φυσικά και θα ειμαι η πρωτη που θα δοκιμασει ( οπτικα μονο ) γιατι εσεις βαλθήκατε τα 20 κιλα που πηρα στην εγκυμοσύνη και τα έχασα με τοσο κόπο νατα πάρω εις διπλουν
χα χα χα

καλημέρα

Anonymous said...

Νιάμ,νιάμ...Όλγα

Anonymous said...

Παιρνω ένα για το ουζάκι μου και φεύγω γιατί θα πάρω και δεύτερο και τρίτο και πάει λεγοντας!
Αγαπημένο μεζεδάκι ο κολοκυθοκεφτές και οι παραλλαγές του χιλιάδες.
Στους δικού μου δεν βάζω φέτα και μαιντανό αλλα δυόσμο και βάζω και πολύ κρεμμύδι και συνοδεύω με γιαούρτι.
Μου αρέσουν πολύ με φέτα αλλα την τελευταία φορά που τους έκανα έτσι έγινα λύσσα αλλά και διαλύθηκαν στο τηγάνι ίσως γιατί έβαλα πάρα πολύ ,δεν ξέρω.
Μαλλον χρειάζεται να μου κάνεις ιδιαίτερα στους κολοκυοκεφτέδες!

ΕΛΕΝΑ said...

Μπονζούρ, μπονζούρ κόρες όμορφες:))
Κι εγώ να πω ότι δυόσμο βάζω στους κολοκυθοκεφτέδες, αλλά βάζω και μαϊντανό.
Φέτα βάζω πάντα Αγγελικούλα, αλλά ελάχιστο έως καθόλου αλάτι, για να μην γίνουν πολύ αλμυροί όπως λες.
Μαράκι βλέπω ότι βάζεις αρκετό αλάτι εσύ μαζί με την φέτα. Δεν σου γίνονται αλμυρούτσικοι?
Στο σχήμα τους έχεις πετύχει τέλεια!!Παίρνω ένα σκαμνάκι και κάθομαι δίπλα στην Αγγελική μασουλώντας ένα κολοκυθοκεφτέ (για να διαπιστώσω και την γεύση),για να μας κάνεις ιδιαίτερα.

Βίκυ άσε τις σαχλαμάρες και πάρε έναν κολοκυθοκεφτέ.
Δεν ξέρεις ότι επέστρεψαν στην μόδα οι καμπύλες??

Crazy Tourists said...

Κολοκυθοτηγανήτες!!!! Σούπερ!!

Τρελοτουρίστρια

Peter M said...

Kalo kai then exei baking soda mesa!

Sintoma, oli tha famai kolokithkeftedes!

eleni said...

Μαρία,εσύ και η Έλενα μας ξεσηκώνεις κάθε φορά με τις νοστιμότατες συνταγές σας!Τους τσακίζουμε,δε θα πει τίποτα,τηγανίζουμε και τρώμε την προηγούμενη τηγανιά!
Είναι...τρέλα!Μόνο που τους φτιάχνω όταν τα κολοκυθάκια είναι στην εποχή τους.Άραγε το μείγμα μπορώ να το κρατήσω στον καταψύκτη;
Ασ δοκιμάσω από τους δικούς σου για την ώρα!
Φιλιά!

Anonymous said...

Ελενη κάτσε να σε πω!
Το καλοκαίρι συνήθως αγοράζω μεγάλες ποσότητες , βγαζει και καμποσα ο κήπος στο νησί και τα τριβω στον τρίφτη, τα στραγγίζω καλά και τα φυλάω σε σακουλάκια.
Ετσι έχω πάντα κολοκύθι για κολοκυθοκεφτέδες, πίτες κλπ.

eleni said...

Αγγελική,ευχαριστώ!
Πάντα βάζω λαχανικά στον καταψύκτη,να τα χρησιμοποιώ εκτός της εποχής τους.Για τα κολοκυθάκια μόλις τώρα μου ήρθε η ιδέα-φέτος δε θα ξεφύγουν,άλλωστε σε όλους αρέσουν και οι κεφτέδες και η πίτα.

Anonymous said...

Γεια στα χέρια σας. Κολοκυθοκεφτέδες σούπερ. Ετσι, για να συνεισφέρω σε γνώσεις (!!!!! και καλά) εκεί από όπου κατάγομαι (για να μην αναρωτιέστε, Κωνσταντινούπολη), λέγονται μουσβέρια.
Σοφία

Anonymous said...

Ωραία συνταγή,καιεγώ βάζω δυόσμο θα δοκιμασω και με την φέτα.
Αγγελική δεν είμουν σίγουρη οτι μπορώ να βάλω κολοκυθάκια στην κατάψυξη,αφού το δοκίμασες θα το εφαρμόσω.
smp

ΕΛΕΝΑ said...

Παιδιά ο δυόσμος τους πηγαίνει πολύ είναι η αλήθεια.
Φωτεινούλα με φέτα γίνονται σούπερ!!

Σοφία καλώς την!!
Δεν έχω ξανακούσει τη λέξη μουσβέρια, καλά έκανες και μας το έμαθες:))
Ιδια τους φτιάχνουν και στην Κωνσταντινούπολη??

Maria B. said...

Γειά σας και απο εμένα, συγνωμη που άργησα να σας ''δω'' αλλά έτρεχα απο το πρωϊ με τον γιό μου στην στρατολογία - του ήρθε χαρτί κατάταξης για 10/02/09 να παρουσιασθεί στο ναυτικό και πήγαμε να παρει αναβολή λόγω σπουδών.

Λοιπον, η Αγγελικούλα εχει δίκιο και εγώ έχω κρατήσει στην κατάψυξη τριμμένο κολοκυθάκι και ήτανε μια χαρά, αρκεί να το βάλετε απλωμένο στο σακουλάκι και όχι σαν μια μπάλα, για να ξεπαγώσει γρήγορα και να μην προλάβει να κάνει ζουμιά. Με την ποσότητα αλατιού που γράφω δεν μου βγαίνουν αλμυρά, τώρα τι να σας πω..

Κατα τ'αλλα ότι και να βάλετε μέσα απο μυρωδικά, τους πηγαίνει. Είναι μια εύκολη, πεντανόστιμη και γρήγορη λύση.

Αχ! να είχαμε κανα-δυό τώρα τι ωραία που θα ήταν!!!!!

Μαριλένα said...

τρελλαινομαστε οικογενειακως: για κολοκυθοκεφτέδες, ρεβυθοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες
μεχρι και το ρυζι που περισσεύει και δεν τρωγεται την επομενη μερα κανω ..κεφτέδες!

:))

Maria B. said...

Σοφάκι, μουσβέρια ??? ούτε εγω την είχα ακούσει αυτήν την λέξη, είδες τι μαθαίνουμε εδω ??

ΜάμαΒίκυ, εσύ μόνο να κοιτάς ! μην αφήσεις την δίαιτά σου για τίποτα! έκανες τόσο κόπο και τα κατάφερες, να πάει χαμένος ? οχι βέβαια.

Ολγάκι και εσύ βλέπω
''κολοκυθοκεφτεδοπληκτη΄΄??? χιχι!

Αγγελικούλα περιμένω να έρθεις για ιδιαίτερα. Πες της τα Ελενάκι μου για τις καμπύλες για να σταματήσει να κάνει δίαιτα. Ελα Αγγελικούλα πάρε χωρίς τύψεις!!!

Ελενάκι μήπως βάζεις λιγότερο αλεύρι και περισσότερο φέτα και γίνονται πιο αλμυροί??

Maria B. said...

Τρελοτουρίστρια, μαζί σου εγώ SUPER!!

Peter, δοκιμασε τους είναι πολύ νόστιμοι με αυτόν τον τρόπο, βάλε και δυόσμο που λένε τα κορίτσια.

Eleni, στην κατάψυξη δεν θα βάλεις όλοκληρο το μίγμα γιατί μετά θα σου βγάλει πολλά ζουμιά, μόνο το κολοκύθι να καταψύξεις.

Marilena, πολύ ωραίο αυτό που είπες - ότι μένει το κάνεις κεφτέδες !!!!!! χιχιχιχιχι!!!

smp, δοκίμασε να το καταψύξεις και δεν θα χάσεις.

Anonymous said...

Ιδια συνταγή και η πολίτικη με περισσότερο κρεμμύδι μόνο, προσθήκη δυόσμου και χωρίς αλάτι. Αντικαθιστώντας το κολοκύθι με ελάχιστα βρασμένο καρότο τριμμένο έχουμε και καροτομουσβέρια όπως έλεγε η γιαγιά μου.
Σοφία

Anonymous said...

Γεια στα χεράκια σου Μαρία. Φαίνονται πολύ καλοί. Και για 20 κομμάτια μια χαρά...! Θα ήθελα να κάνω μια παρουσίαση του blog σε ένα από τα επόμενα I Cook Greek. (Δεν ξέρω αν είδατε το αφιέρωμα στο προηγούμενο, πήγε καλά, είχε φοβερή ανταπόκριση, οπότε το συνεχίζουμε). Θέλετε να κανονίσουμε μία συνέντευξη από κοντά ή online; Να μιλήσουμε για blog, συνταγές και καρδιοχτύπια; Τι λέτε; Περιμένω απάντησή σας εδώ ή στο email μου.

Thanks!
Adam.

ΕΛΕΝΑ said...

Adam γεια σου:))
Πολύ ευχαρίστως να συζητήσουμε ότι θέλεις.
Αν θέλεις στείλε το μέιλ σου στο μέιλ του blog μας (βρίσκεται στην δεξιά στήλη του blog) ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε μαζί σου.
Σε ευχαριστούμε!
Καλό απόγευμα:)

Maria Tzirita said...

Από τους πιο αγαπημένους μου μεζέδες, στην ταβέρνα τους παραγγέλνω πάντα! Τώρα λοιπόν θα τους φτιάχνω μόνη μου, ευχαριστώ Μαράκι! Φιλιά σε σένα και τη φιλενάδα μου!

faraona said...

Yami yami!!!
Ενα απο τα 10 πολυαγαπημενα μου φαγητα!

φιλια πολλα

faraona said...

Yami yami!!!
Ενα απο τα 10 πολυαγαπημενα μου φαγητα!

φιλια πολλα

marian said...

Γεια σας και από μένα!!
Ευτυχώς η μικρή μου η κόρη διαβάζει και δεν τους είδε, αλλιώς ήταν ικανή να με ξεσηκώσει να τους κάνω "εδώ και τώρα"!!!
Από μικρή τους τρελαίνεται και μάλιστα,δεν μπορούσε να του πει καλά και τους έλεγε "κολο..κεφτέδες"!!!!!!
Μπράβο Μαράκι πολύ ωραία συνταγή γεια στα χέρια σου!!!
Και πολύ καλή ιδέα για την κατάψυξη, δεν το είχα σκεφτεί ούτε και ΄γω!Το επόμενο καλοκαίρι θα φροντίσουμε να εφοδιαστούμε!!!

Πολλά φιλιά και στις δυο σας!!!:))

"ζαχαρούλα.." said...

πέσαμε στα αγαπημένα μου.. και μετά από τόση αφαγία.. ότι πρέπει είναι!!!

σας φιλώ...... γλυκά!!

ILive2LoveMe said...

Εγώ γενικώς δεν είμαι και τοσο φαν σε λαχανικά, όχι πως δεν μου αρέσουν ... απλά δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή ίσως. Όμως βρε κορίτσια, εδώ με τις φωτογραφίες και με τις τόσο απλές και βατές συνταγές θέλω να τα δοκιμάσω! Όπως θα κάνω και με τους κολοκυθοκεφτέδες σας! Να πάρω από τη γιαγιά μου μια συνταγή για γλυκιά κολοκυθόπιτα που λατρεύω!
Φιλιά!

Anonymous said...

ax!!na parw kai egw mia kareklitsa!!koritsia kante mia mikrh thesoula kai gia mena!!!(as einai kai ligo megalh)!agapw tous kolokuthokeftedes!!an einai kai pikantikoi!e,kala!!!alla lew polla kai den aplwsa akoma to xeri mou!!!
mmmmm!!!geia sta xeria sou Maraki mas!!!

Anonymous said...

Πολύ νόστιμο μεζεδάκι. Επίσης, είναι παραδοσιακή σπεσιαλιτέ της Ερμιόνης (μπορεί και σε πολλά άλλα μέρη βέβαια) και όλα τα εστιατόρια εκεί το σερβίρουν, με μικρές παραλλαγές.
Marian και η δική μου κόρη τρελλαίνεται και εκείνη μικρή τους έλεγε "κολοκεφτέδες"!!!

Maria B. said...

αχ! όλα τα καλά τα κοριτσάκια μου είναι μαζεμένα και περιμένουν την σειρά τους !!! περιμένετε καλέ λίγο την σειρά σας θα τηγανίσω και αλλους ''κολοκεφτέδες'' αλλα τους πρωτους θα τους δώσω στην κόρη της Μαριαν και την κόρη της Ειρήνουλας.

Μαράκι μου όταν θα τους φτιάξεις και θα τους απολαμβανεις θα με θυμάσαι!!!

Φαραώνα και ζαχαρούλα, είδατε που έχουμε τα ιδια γούστα?

καλέ LoveMe θέλουμε και εμεις την συνταγή της γιαγιας για την κολοκυθοπιτα.!! πλεαζζζζζζ

Κλειουλα μου καθε φορά που μας γραφεις γεμίζει το μπλογκ απο την γλυκά σου!! σου εχω πει ότι ειμαι πολύ τυχερή που σ'εχω γνωρίσει απο κοντά. Παρε κουκλιτσα μου όσους θέλεις !! αλήθεια εκει στην Ολλανδία έχετε κολοκύθια ? φτιάχνεις εκει τετοιες λιχουδιές???

Anonymous said...

Maraki mou!!!kai kolokuthia exoume!kai lixoudiarika pragmata ftiaxnoume!!oso gia oreksh!!e,kala!
filakia!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...