Friday, 10 April 2009

Κοκορέτσι στη σούβλα


Η Μαρία κι ο Δημήτρης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:
Κατά γενική ομολογία συγγενών και φίλων φτιάχνουν το καλύτερο κοκορέτσι!!
Κάθε Πάσχα όλοι τους περιμένουν πως και πως, γιατί κοκορέτσι χωρίς Μαρία και Δημήτρη δεν γίνεται!!
Η Μαρία είναι η δικιά μας Μαρία Β., γνωστή σε όλους σας για την νοικοκυροσύνη της, τα αφράτα τσουρέκια που φτιάχνει, τα πανάκριβα σερβίτσια της, και όλα τα γνωστά υπόλοιπα προσόντα της.
Ο Δημήτρης είναι ο καλός μου, γνωστός σε κάποιους από εσάς αλλά γνωστός κυρίως για το περίφημο κοκορέτσι που φτιάχνει όπως προανέφερα.
Τώρα, γιατί και οι δύο γνωστοί και μη εξαιρετέοι αντί να καθίσουν να γράψουν αυτό το ποστ, το ανέθεσαν σε μένα, θα σας γελάσω!
Η οποία εγώ, ούτε κοκορέτσι τρώω, ούτε θέλω να φάω όσο κι αν βλέπω τους γύρω μου να το δοκιμάζουν με … αλαλαγμούς υπέρτατης ευχαρίστησης, και το κυριότερο … ούτε ξέρω να το φτιάχνω φυσικά!!
Μου παρέδωσαν λοιπόν και οι δυο τις σημειώσεις τους και καθάρισαν!!!
Τουλάχιστον θα είναι στη διάθεσή σας, για τυχόν απορίες (ελπίζω δηλαδή!)Για ένα σπέσιαλ λοιπόν κοκορέτσι, χρειαζόμαστε:
1 συκωταριά αρνίσια
1 ή 2 αντεριές
1 μπόλια
Αλάτι – πιπέρι- ρίγανη
Πως το φτιάχνουμε:
Ξεκινάμε με πολύ καλό πλύσιμο των εντέρων.
Εδώ οι δύο … σπεσιαλίστες, ακολουθούν διαφορετική διαδικασία.
Η Μαρία κόβει τα έντερα με ένα ψαλιδάκι κατά μήκος για να ανοίξει το στρογγυλό και να γίνει επίπεδο. Έτσι θεωρεί ότι πλένονται και καθαρίζονται πιο εύκολα. Τα πλένει πολλά-πολλά νερά μέχρι να βγει το νερό κάτασπρο, τα βάζει να σουρώσουν και τα ραντίζει με λίγο ξύδι.
Ο Δημήτρης τα βουτάει πρώτα σε μια λεκάνη με νερό για να ξεμπερδευτούν. Χρησιμοποιεί μόνο τα μεγάλα και μακριά, τα μικρά όχι.
Ένα ένα, το ανοίγει από την μια μεριά και το βάζει κάτω από τη βρύση, όπου το νερό το φουσκώνει κι έτσι όλες οι ακαθαρσίες βγαίνουν από την άλλη άκρη. Επαναλαμβάνει μια δυο φορές ακόμα, μέχρι να είναι σίγουρος ότι καθαρίσανε πολύ καλά.Αφού πλυθούν τα έντερα, κόβουμε τη συκωταριά σε κομμάτια κατάλληλα για κοκορέτσι (όχι πολύ μικρά δηλαδή)
Παίρνουμε την σούβλα, σημαδεύουμε σε πιο σημείο της σούβλας θέλουμε να αρχίζει και να τελειώνει το κοκορέτσι. Εάν θέλουμε να αρχίσουμε το κοκορέτσι από την άκρη της σούβλας πρέπει να υπολογίσουμε και το κενό που χρειάζεται για να ακουμπήσει η σούβλα , στην αρχή αλλά και στο τέλος της ψησταριάς
Περνάμε στην σούβλα εναλλάξ, πνευμόνι, γλυκάδι, συκώτι, γλυκάδι, σπλήνα, γλυκάδι, καρδιά, γλυκάδι, μέχρι να γεμίσει η σούβλα μας.
Μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη σε όλη την επιφάνεια..
Τυλίγουμε όλο το περιεχόμενο της σούβλας με την μπόλια (για να μείνει μέσα το αλατοπίπερο) και στερεώνουμε τις άκρες της μπόλιας μεταξύ τους με οδοντογλυφίδες.
Κατόπιν αρχίζουμε να τυλίγουμε τα έντερα γύρω από τα εντόσθια, ώστε να τα καλύψουμε τελείως.
Ρίχνουμε από πάνω ξανά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες με τις οποίες είχαμε στερεώσει την μπόλια.
Τυλίγουμε όλη τη σούβλα με λαδόκολλα και την δένουμε με σχοινί ή σύρμα.
Την βάζουμε όρθια σε μία λεκάνη και την αφήνουμε όλη νύχτα για να στραγγίξει.
Όπως καταλάβατε η διαδικασία αυτή γίνεται από την προηγούμενη μέρα του ψησίματος.
Για να ψηθεί σωστά το κοκορέτσι, θέλει γρήγορο γύρισμα της σούβλας στην αρχή και όταν αρχίσει να "αφρίζει" πιο αργό γύρισμα.

Συμβουλές Μαρίας:
Καλό είναι όταν ετοιμάζουμε το κοκορέτσι να φοράμε ρούχα που δεν μας ενδιαφέρει αν θα λερωθούν, γιατί θα υπάρχουν σίγουρα ατυχήματα.
Εάν η προετοιμασία και το τύλιγμα γίνει στην κουζίνα και όχι έξω στον κήπο θα πρέπει να στρώσουμε και κάποιο νάιλον στο πάτωμα για να μην το λερώσουμε.
Κάθε φορά που τελειώνουμε το δίπλωμα κάθε έντερου δεν το δένουμε με το επόμενο αλλά το στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα και όταν πατήσει το άλλο επάνω και συγκρατηθεί, βγάζουμε την οδοντογλυφίδα που είχαμε. Στο τέλος την άκρη την δένουμε ανάμεσα στα αλλά.
Οι οδοντογλυφίδες που χρησιμοποιούμε καλό είναι να είναι χοντρές και μακριές για να μην χαθούν μέσα στην συκωταριά και μας παιδέψουν μέχρι να τις βρούμε. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά και καλαμάκια από σουβλάκια.
Στην περίπτωση που δεν έχετε μπόλια δεν πειράζει, συνεχίζετε στο επόμενο στάδιο.
Εάν πλύνετε τα εντεράκια στην βρύση και δεν τα κόψετε κατά μήκος βάλτε στην μια άκρη ένα καλαμάκι (που πίνουμε τον φραπέ) μισό μέσα στο έντερο και μισό έξω και το βάζουμε κάτω από την βρύση, έτσι θα μπαίνει πιο εύκολα το νερό μέσα.
Για το σερβίρισμα : βάζουμε σ ένα πιάτο αρκετό αλάτι λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη και το τοποθετούμε δίπλα στο κομμένο κοκορέτσι για να ρίξει όποιος θέλει από πάνω.
Καλό ψήσιμο!!!!

49 comments:

αντωνης said...

Το μονο που δεν ξερω ειναι το πλυσιμο των εντερων, το οποιο αναλαμβανει ο πατερας.
Σε ολα τα υπολοιπα, συμεμτεχω ενεργα. Ακομα πιο ενεργα συμμετεχω οταν ψηθει χαχαχαχα

Η τελευταια φωτο ειναι απο την ψησταρια στο χωριο;;;

Καλημερα!!!

Anonymous said...

Τι είναι τούτο πρωί πρωί ? Ακόμα και με τον καφέ θα έτρωγα μεζεδάκι.
Νομίζω πως πρέπει να δοκιμάσω αυτό το κοκορέτσι, για να σας πω τη γνώμη μου. Παρακαλώ φροντίστε γι' αυτό, χιχιιχι.
Όσο για μένα δεν έχω ιδέα πως γίνεται, μόνο να το τρώω ξέρω.
Η συνταγή πάντως είναι λεπτομερέστατη και απ' ότι βλέπω δείχνει σουπερ το κοκορετσάκι σας.
Αν έφτιαχνα σπίτι κοκορέτσι να είστε σίγουροι ότι τη δική σας συνταγή θα έκανα.
Και του χρόνου παιδιά. Καλωφάγωτο και πάντα τέτοια !

Υ.Γ.1 Εγώ που δεν έχω σούβλα, στο φούρνο θα μπορούσα να το ψήσω ?
Υ.Γ.2 Τέλεια η ψησταριά σας, τη ζήλεψα.
Y.Γ.3 Ο Μιχάλης όχι δεν το τρώει....
sgr

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ said...

τι να σας πω πρωι πρωι, εγω αγκαλια με τον καφε και με μεσημεριανο στο γραφειο γιαουρτακι με χαμηλα λιπαρα , κι εσεις με κολαζατε.
τα εντερα κι εγω οπως ο Δημητρης τα καθαριζω και μετα βαζω και ξυδι μεσα τους .καλημερα

dhmhtra said...

Η Ανάσταση του Κυρίου ας γεμίσει τις καρδιές μας με αγάπη και ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.
Φιλιά Δήμητρα

Anonymous said...

Ηθελα απλα να συμπαρασταθω στην Ελενα!Ειχαν δεν ειχαν συγγραφεα σε εκαναν παντως και οι δυο αγαπημενοι σου!Φυσικα δεν το τρωω ουτε και εγω!Εχω να πω ομως για τα τραπεζια και τα σερβιτσια της εταιρης blogger τα καλυτερα!Εκει να δειτε χλιδη και πολυτελεια!Δεν μπορω να αναρτησω την εν λογω φωτογραφια για σας πεισω,ομως θα με βοηθησει η Ελενα να αποδειξω τα λεγομενα μου!!!!Τα παλατια του Μπακινγχαμ θα την προσλαμβαναν αμεσως!

Φιλακια και ενταξει φαινεται τελειο!!!!!Εγω θα κανω το τραπεζι στην Ελενα με παραδοσιακα ψημενες μπριζολες!!
Kisses
Alma Libre

Xara said...

Απαπα τι κοκορέτσι υπέροχο είναι αυτό?Πώς να νηστέψει κανείς με αυτές τις φωτο?Και του χρόνου παιδιά να είστε καλά!

ΕΛΕΝΑ said...

Αντώνη μου η τελευταία φωτό είναι από το χωριό, την αναγνώρισες!!
Η πρώτη από το εξοχικό της Μαρίας.
Και οι δυο από το περσινό Πάσχα.
Τουλάχιστον εσύ συμμετέχεις ενεργά στο κοκορέτσι, εγώ απλά ... κοιτάω τους υπόλοιπους να το καταβροχθίζουν χα χα χα!!
Φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Λιζάκι για τεχνικές λεπτομέρειες ψησίματος, θα περιμένεις τους ειδικούς (μα που εξαφανίστηκε η Μαρία σήμερα??)
Εγώ θα πάρω τον Μιχαλάκη, που κοντεύουμε πια με κοκορέτσια, μαγειρίτσες να γίνουμε ... ένα πράγμα, και θα σας κοιτάμε από απόσταση:)

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Ασπα μου:)
Φτιάχνεις κι εσύ κοκορέτσι?? Καλά το κατάλαβα??
Αρχίζω και νοιώθω ανεπρόκοπη:PPP

Olga said...

Κορίτσια, ΕΛΕΟΣ!!Διερχώμαστε περίοδο νηστείας!!Μας ξελιγώσατε!!Ευτυχώς, κοντεύουμε...Φιλιά...

αντωνης said...

Σιγα που δεν θα το αναγνωριζα!!!

Φιλια!
:)

ΕΛΕΝΑ said...

Δήμητρά μου μακάρι!!
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχουμε:)

ΕΛΕΝΑ said...

Alma Libre μου έλα να ψήσουμε εμείς την μπριζολίτσα μας, αλλά όχι εκεί που ψήνουν τα κοκορέτσια, μην ... μολυνθεί χα χα χα!!
Να επιβεβαιώσω κι εγώ την χλίδα της rich and famous,τα παλάτια του Μπάκιγχαμ, του Μπαχρέιν, του Μονακό και δεν ξέρω ποια άλλα ωχριούν μπροστά της;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Χαρούλα μου να σαι καλά, σε ευχαριστούν και οι .. δυο τους για τα καλά σου λόγια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ολγάκι μου κοντεύουμε για Πάσχα, υπομονή!!
Απ' ότι κατάλαβα είσαι fan του κοκορετσιού κι εσύ:)
Φιλάκια!!

Maria B. said...

Εδω είμαι και 'γω !!!!!!!!!!!
συγνωμη που αργησα κυρία Ελενα αλλα δεν γινοταν διαφορετικά. Το τι γέλιο έκανα που αναγκάστηκες να μιλήσεις εσύ για το κοκορετσι, δεν λέγεται. Πως δεν επιστράτευσες τον Δημήτρη μας ????

Λοιπον διαβάσω με ησυχία τα σχόλια και επανερχομαι σε λίγο γιατι γίνεται ενας πανικός στο γραφείο σήμερα.

ΕΛΕΝΑ said...

Αντώνη μου πρέπει να κανονίσετε ένα Πάσχα να μας έλθετε!!
Μοναδικό το Πάσχα στο Λεωνίδιο, θα βάλω αύριο σχετικό ποστ!
Πολλά φιλιά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Aαααα, εμφανίστηκες κοκόνα μου??
Είδες προσπάθειες που καταβάλλω να μιλήσω για ένα τόσο αγαπημένο μου φαγητό, ε?? χα χα χαα!!
Κάνε την δουλειά σου με την ησυχία σου, όπως βλέπεις τα ... καταφέρνω:PPP

αντωνης said...

Θα γινει σιγουρα Ελενα καποια στιγμη, μοναδικα ειναι τα μερη εκει ετσι κι αλλιως!

:)

eleni said...

Έλενα τι σε βάλανε να γράψεις,κορίτσι μου!Έρχομαι για συμπαράσταση,όλοι θα τρώνε,εμείς θα κοιτάμε.Πάντως ομολογώ ότι έγραψες κυριολεκτικά και μεταφορικά-πολύ αναλυτικές οδηγίες!
Φιλιά!

Rena said...

Χρυσοχέρηδες και οι δυο τους. Μπράβο παιδιά. Σούπερ το κοκορέτσι και σούπερ και το κόλπο με το κόψιμο των εντέρων. Θα δοκιμαστεί φέτος γιατί δε λέει να περνάμε όλη μέρα πλένοντας εντερακια και αναποδογυρίζοντας τα. :)

ΕΛΕΝΑ said...

Αντώνη, σας περιμένω:))
(και τους τρεις!!)

ΕΛΕΝΑ said...

Elenaki μου, είδες πως θυσιάζομαι??
Ασε που δεν καταλάβαινα και τι μου έλεγαν και οι δυο τους χα χα χαααα!!
Αυτό ας πούμε το "όταν αφρίζει το κοκορέτσι" στο ψήσιμο, όλοι το καταλάβατε?? Εγώ ακόμα προσπαθώ:PPP

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι μου φτιάχνεις κι εσύ κοκορέτσι??
Ορίστε, ανακαλύψαμε και άλλη εξπερ του είδους:))
Καλή επιτυχία λοιπόν!!

Maria B. said...

Να μαι πάλι πίσω !!!!!!!!!!!!!!
Ελενάκι μου γλυκό σ'ευχαριστώ παααάρα πολύ που απαντούσες στους φίλους μας. Τιιιι? δεν άκουσα είπατε ότι το εκανα εξεπίτηδες και δεν ήμουν εδώ?? οχι καλέ ! ποιος σας το είπε! γιατι να θελω να χώσω το Ελενάκι μας ? κοροϊδεψε ποτέ εμένα ? κοροϊδεψε ποτέ την χλίδα μου ? γιατι λοιπον να την χώσω ? (τ'ακους εσύ Αλμα λιμπρε μου ?)
!!!!!!!!!!!!!!

Λοιπον σουγγαριτσα μου, μπορείς να το κανεις και στον φούρνο του σπιτιού σου, παρε μια μικρή σουβλίτσα, περασε τα οπως είπαμε, τύλιξε τα εντεράκια και βαλτο σε ενα ταψί με σχάρα. Ψήνεις όπως το κρέας αρκει να το γυρίζεις καθε τέταρτο απο το κάθε πλαι, το έχω φτιάξει ετσι και ήταν περίφημο !
δοκιμασέ το και θα με θυμηθείς !!


@ Δημήτρη !!!! που είσαι παιδί μου !!! αφήσαμε και οι δυό σήμερα το Ελενάκι μας να βγάλει το φίδι απο την τρύπα! είναι δυνατόν ????


παιδιά και του χρόνου καλοφάγωτα να είναι τα καλούδια του τραπεζιού μας !!!!!

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Dorothy said...

Αχ, πως και πως το περιμένω το κοκορετσάκι :) Το φτιάχνει ο μπαμπάς μου και εννοείται ότι το εξαφανίζουμε πριν καλά καλά βγεί από τη σούβλα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Απαπα....με κολάσατε...
Ο ΜΕΖΕΣ μου.....
:-)))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

marian said...

Πω!πω!πω!!!!!!!Μας κολάσατε μέρες που είναι!!!!!
Τέλειο σε λέω!Τέλειο!!!
Να το τρως βεβαίως βεβαίως!!!!Όχι να το φτιάχνεις!!!!
Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να το φτιάξεις!!!Γι αυτό και θα δώσω διπλά συγχαρητήρια στο Μαράκι μας, αλλά και στον αντρούλη σου Ελενάκι μου!!!
Μπράβο και στους δυο σας!!!
Εντεράκια πάντως καθαρίζω και γω οπως εμαθα από την μανούλα μου!!
Ο τρόπος ο δικός μου Ελενάκι μου μοιάζει πιο πολύ με αυτόν του αντρούλη σου,αλλά εγώ ξέρεις πως τα καθαρίζω από την ανάποδη;;;;
Τα ... γυρίζω παρακαλώ ένα ένα με ένα ξυλαράκι!!!
Αστα να πάνε μεγάλο βάσανο!!!!
Τέλος πάντων ευτυχώς είναι μια φορά το χρόνο και έτσι δεν το κάνουμε θέμα!!!!!
Τώρα Ελενάκι μου αν σε παρηγορεί αυτό που θα σου πω , εγώ δεν τρώω αρνί και κατσίκι καθόλου, και γω μπριζολίτσες θα φάω την Κυριακή του Πάσχα!!
Για να καταλάβεις τι ανάποδο πλάσμα είμαι τρώω κοκορέτσι,μαγειρίτσα και δεν θέλω ούτε να μυρίσω αρνί!!!!!!!Κρίνε εσύ τώρα!!!

Λοιπόν να είστε καλά κοπελάρες μου και καλό Πάσχα να έχουμε, όπου κι αν πάμε ότι κι αν ... φάμε τελικά!!!

φιλάκια πολλά πολλά !!!
καλό απόγευμα!!!
Υ.Γ απο σήμερα κάθομαι και θα σας είμαι πρωινή πρωινή και γω!!!!:)
Σημερα έστρωσα τραπεζομάντηλο για το φαϊ και όχι σεντόνι!!!!:))

ΕΛΕΝΑ said...

Mαρία, επίτηδες το κάνατε κι εσύ και ο καλός μου και με αφήσατε μόνη μου να σερβίρω κοκορέτσι!!
Ευτυχώς οι καλεσμένοι μας είναι βολικοί και δεν με κουράσανε καθόλου.
Είμαι κι εγώ προκομμένη βέβαια και όλους πρόλαβα και τους περιποιήθηκα:PPP
Σύντομα θα σκεφτώ ένα φαγητό που δεν σου αρέσει (σκορδαλιά π.χ) και θα σε βάλω να αναρτήσεις ποστ;-)

ΕΛΕΝΑ said...

Dorothy μου εύχομαι και φέτος να το απολαύσετε από τα χεράκια του πατερούλη:))

ΕΛΕΝΑ said...

Γλαρένια μου, ο μεζές σου σίγουρα, δεν σου τον παίρνω με τίποτε, μην ανησυχείς χα χα χα!!
Φιλιά πολλά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Marian μου, ξεκούραση από σήμερα, έτσι??
Αυτά είναι τα καλά του επαγγέλματος!!
Εγώ πάλι και αρνάκι και κατσικάκι τρώω, δεν έχω πρόβλημα με αυτά. Με έντερα και σπλάχνα έχω πρόβλημα, αυτά δεν τρώω.
Το μαρτύριό μου δε, είναι να τα καθαρίσω ή να τα κόψω (που το έχω κάνει ΚΑΙ αυτό!!)
Επίσης δεν τρώω πατσά.
Σε κάποιο blog, δεν θυμάμαι ποιο, νομίζω της Ασπας, διάβασα μια μαγειρίτσα που είχε τα πάντα μέσα -έντερα, σπλάχνα και πατσά. Εκεί και τελείωσα!!!! Αν τα Ες Ες ήθελαν να με κάνουν να ομολογήσω, αυτό το πιάτο έπρεπε να μου δώσουν να φάω χα χα χα!!
Μετά από αυτό το σεντόνι, ελπίζω να σε έπεισα ότι ΔΕΝ δοκιμάζω τέτοια φαγητά;-)
Φιλιά πολλάαααα!!!

Maria B. said...

το τι γκαντεμια έπεσε σήμερα δεν λέγετε! αρκει να σας πω ότι είμαι ακόμη στο γραφείο !!!

το κοκορέτσι με μαρανε σήμερα !!!!!!

eirini said...

Έλενα, περιττό να σου πω τί περιμένω περισσότερο το Πάσχα! Το κοκορέτσι φυσικά!!!!!!!!!!
Το κοκορέτσι το λατρεύω! Η κολλητή μου έχει κρεοπωλείο και αγοράζω κοκορέτσι από εκεί όλο το χρόνο! Δεν περιμένω μόνο τις γιορτές! Το καθαρίζει και το φτιάχνει η ίδια και έτσι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Όσοι έχουν φάει λένε ότι είναι το καλύτερο!
Πω πω... και μόνο που το σκέφτομαι τρελλαίνομαι!

Φιλιά πολλά πολλά!!!!!!!

kleiw said...

ax!ti kala!san zwgrafia einai to kokoretsi!!!
tha ftiaksw prwta o Theos an to kouragio mou to epitrepsei!!den exw ulh alla to ftiaxnw stis megales soubles gia soublakia kai to pshnwsto tapsi tou fournoy mou afou tou balw epanw mia sxara pou exw gia ola mou ta pshsimata!!akoma kai to kreas polles fores to pshnw sthn sxara kai mesa sto tapsi bazw tis patates mou!alfontas to kata diasthmata me lemonolado!!!
oso afora ta entera exw mia ksylinh belona tou plekshmatos ths mamas mou kai eksakolouthw san kai ekeinh na ta gyrizw kai na ta plenw polu kala kai apo tis duo meries!!!elpizw na kataferw giati 3xronia twra den exw ftiaksei!!
ante mia bdomadoula exoume akomh!!
filia apo kardis!!!

kleiw said...

oups!!!to ulh einai aulh!!!

Phivos Nicolaides said...

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και καλή βρώση και πόση. ΤΟ κοκορέτσι πάντως είναι από τους πρωταγωνιστές του Πασχαλινού τραπεζιού!

kiki said...

Εγώ θα πάρω μεζέ κι εσύ Ελενα θα με κοιτάς! Χαχα! Άψογο μεζεδάκι!

ΕΛΕΝΑ said...

Aχ βρε Μαράκι μου, τι ταλαιπωρία κι αυτή που τράβηξες??
Καλή ξεκούραση το Σαββατοκ΄ριακο τουλάχιστον:)

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρηνάκι μου, όλο το χρόνοοοοο????
Μα τι ... βίτσιο κι αυτό?? χα χα χαα!!!
Μωρέ κι ο αντρούλης μου κανένα πρόβλημα δεν έχει για όλον τον χρόνο, εγώ δεν αντέχω ούτε να το βλέπω!!
Καλό μας Πάσχα, σε λίγες μέρες θα το απολαύσεις λοιπόν!!
Φιλιά:)

ΕΛΕΝΑ said...

Kλειούλα μου με το καλό να το φτιάξεις φέτος και να το ευχαριστηθούν όλοι από τα χεράκια σου!!!
Θα είσαι Ολλανδία το Πάσχα??
Ενα Πάσχα θυμάμαι που ήμουν Ολλανδία, φάγαμε στο ελληνικό εστιατόριο και είχε γίνει ο χαμός!!! Ο ιδιοκτήτης ο Βάϊος, είχε χαρεί τόσο πολύ που είδε Ελληνες, που τι αυγά τσουγκρίσαμε (και οι Ολλανδοί μας κοίταζαν με γουρλωμένα μάτια) τι ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια χορέψαμε .... τέλεια είχαμε περάσει!!! Είχαμε ξεσηκώσει όλο το μαγαζί!!!
Εύχομαι να περάσεις κι εσύ τέλεια φέτος!!
Σε φιλώ από καρδιάς:)))

ΕΛΕΝΑ said...

Φοίβο μου, εγώ πάλι σαν .... κομπάρσο το βλέπω χα χα χα!!
Καλό σου Σαββατοκύριακο:)

ΕΛΕΝΑ said...

Kικίτσα ,θα το φάς αυτό το ....πράγμα???
Οχι μόνο μεζέ!! Πάρε όλη τη σούβλα αν την θες;-)

cook said...

χαχ Ελενα!...ουτε κι εγω το βαζω στο στομα μου!!...σιχαινομαι το συκωτι...

Unknown said...

χιλιά ευχαριστώ...εγω το ταράζω και μουγκρίζω κιόλας....μμμμ..
μου λύσαται κάποιες απορίες..
σας ευχαριστώ

Peter M said...

Ahhh Pasxa is just days away and our family will make some Kokoretsi again this year.

In the meantime...Kali Anastasi!

Nena said...

Μετά από καθάρισμα μια καλή μια ανάποδη 7 κιλών εντεράκια, ορκίστηκα (σχεδόν) πως δεν θα το ματακάνω.
Το άθρθο-ανταπόκριση καταπληκτικό. Θα το δείξω στη συντοπίτισσα σου φιλενάδα μου να χαρεί.
Και του χρόνου!

Anonymous said...

Αν δεν το γυρίσεις το έντερο μέσα-έξω δεν καθαρίζει καλά, γι' αυτό ήταν και τόσο νόστιμο και είναι πιό εύκολο, δοκίμασε του χρόνου.

Maria B. said...

φίλε ανώνυμε, Χρόνια σου πολλά.
διαβάζοντας το σχόλιο σου δεν κατάλαβαμε ποιά είναι η μέθοδος που μας προτείνεις να δοκιμάσουμε του χρόνου!!
μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο και έγινε κάτι λάθος???
περιμένουμε νέα σου !!!

πολλά φιλιά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...