Thursday, 28 August 2014

Καγιανάς με καπνιστό χοιρινό


Και ποιος δεν ξέρει αυτήν την νόστιμη καλοκαιρινή ομελέτα!
Με λίγα και απλά υλικά, έχουμε σε ελάχιστο χρόνο ένα λαχταριστό πιάτο που με μια νόστιμη σαλατούλα και μια κρύα μπυρίτσα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό βραδινό μας.
Στην σημερινή συνταγή το εμπλούτισα και με καπνιστό χοιρινό, που του πηγαίνει πολύ.
Κάποιες φορές προσθέτω στον καγιανά μου και σύγκλινο, επίσης ταιριάζει νόστιμα.
Εξάλλου στον καγιανά μπορούμε να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη να προσθέσουμε ένα σωρό υλικά, είναι μια ομελέτα που επιδέχεται πολλές προσθήκες.
Μα και σκέτο να τον απολαύσουμε, πάλι μια νοστιμιά θα είναι!

Τα υλικά μας:
6 αυγά
2 μπριζόλες καπνιστές χοιρινές
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες
μισή κούπα πουμαρό
2 κουταλιές κέτσαπ
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι – πιπέρι
Στην πράξη:
Τηγανίζουμε τις καπνιστές μπριζόλες σε κάποιο ελαφρύ λάδι. Ελάχιστο χρόνο θέλουν τηγάνισμα, ίσα να πάρουν χρώμα.
Τις ακουμπάμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Κατόπιν τις κόβουμε σε κυβάκια.
Χτυπάμε καλά στο μούλτι το κρεμμύδι και τις ντομάτες από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει την φλούδα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το πουμαρό, την κέτσαπ, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι τα κυβάκια του καπνιστού χοιρινού και τα αυγά καλά χτυπημένα.
Δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, να απορροφηθούν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Ο καγιανάς μας είναι έτοιμος να τον απολαύσουμε!!
Καλή επιτυχία!

14 comments:

Tante Kiki said...

Καλημέρα Έλενα!
Ο καγιανάς είναι ένα πιάτο καλοκαιρινό που το λατρεύω μεταξύ των άλλων και γιατί έχει πράγματι άπειρες παραλλαγές! Ο δικός σου με την καπνιστή μπριζόλα πρέπει να έγινε νοστιμότατος!!!
Φιλάκια!

Anonymous said...

Κι εγώ τα φτιάχνω συχνά στραπατσάδα τα αυγά, μάλιστα βάζω και πιπεριές πολλές φορές.
Εφη

Maria B. said...

Λενάκι μου χτύπησες φλέβα !!!!!!!!!!!!!!!
Λατρεύουμε ντομάτες με αυγά και με όοοοτι άλλο θέλεις, πόσο μάλλον με καπνιστό κρέας !!!!!!!!!

παίρνω μεγααάλη μερίδα και την κρύβω για το μεσημέρι !!! χιχιχι


φιλια σε όλους !!

DIMI said...

Καλημέρα Ελενά μου!!Πώ πώ,λατρεμένο πιάτο!!!Καί μέ τό καπνιστό κρέας τό απογείωσες!!!Θά τό δοκιμάσω!!!Φιλάκια!!

mookies said...

Ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά πιάτα της οικογένειας! Με καπνιστό χοιρινό δεν το έχω ξαναδεί, αποκτά ενδιαφέρον θα τους πείσω να το δοκιμάσουμε!
Φιλιά

Stella Christomoglou said...

Ο καγιανάς είναι το τέλειο καλοκαιρινό φαγητό και μαζί με το καπνιστό χοιρινό θα είναι ακόμα καλύτερο!!! Θα το δοκιμάσω σύντομα!!
Φιλάκια

Γιαγιά Αντιγόνη said...

Ωραιότατη πρόταση για το αυριανό μας!!

Mary said...

Ελενάκι μου το φτιάχνω κάθε δεύτερη εβδομάδα περίπου με τυράκι αλλά εσύ το εκτίναξες κυριολεκτικά!!!

Φιλάκια πολλά ζουζουνάκι μου!

Χρύσα said...

Αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή, και η παραλλαγή με τη μπριζόλα πολύ ιδιαίτερη!

Μαρία Έλενα said...

Όμορφη συνταγή
Φιλάκια ...

Ariadni St. said...

Ωραία παραλλαγη!
Καλό μας ξημέρωμα

Cinemagnifique Marion said...

Πάρα πολύ ωραία συνταγή!!! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω!:)

- spoonstories- said...

Τι ατέλειωτα νόστιμα φαγητά που υπάρχουν! Καλοκαιρινό πιάτο που μετά από μια κουραστική μέρα στη θάλασσα πέφτεις με τα μούτρα!

Athanasios farazis said...

Πολυ ωραίο και εγω θα προσέθετα και λιγο λευκό τυρί στο τέλος απο πάνω..Μανούρι ή τριμμένη φέτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...