Thursday, 19 April 2018

Τηγανιά με καρότα και μπέικον


Μια ακόμη τηγανιά, από τις πολλές που έχω φτιάξει κατά καιρούς.
Αυτή τη φορά με μπέικον, καρότα και μπόλικο σκορδάκι, υλικά που της δίνουν ιδιαίτερη νοστιμιά έτσι ώστε να απολαύσουμε ένα εξαιρετικό πιάτο.
Συνοδεύσαμε την τηγανιά μας με πατατούλες τηγανιτές, αλλά και οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό προτιμάτε, πάλι το ίδιο όμορφα θα ταιριάξει.
Πάμε να μαγειρέψουμε!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό τηγανιά χοιρινή (σε μικρά κυβάκια)
4 σκελίδες σκόρδο
3 μεγάλα καρότα
10 φέτες μπέικον
1 κουταλιά ρίγανη
400 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σκόνη σκόρδου
2 χούφτες τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
αλάτι-πιπέρι
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε φετάκια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον ώστε να φύγει το πολύ λίπος. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο την τηγανιά και το σκόρδο κομμένο σε φετάκια.
Πασπαλίζουμε με την ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε 1-2 κούπες νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για μιαν ώρα.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα καρότα και το μπέικον και μαγειρεύουμε για άλλη μισή ώρα.
Ελέγχουμε κατά διαστήματα αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο νερό, το ζητούμενο είναι να μείνει το φαγάκι μας χωρίς πολλά υγρά.
Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση.
Κατόπιν πασπαλίζουμε με την σκόνη σκόρδου, προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύουμε, και το φαγάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...