Friday, 13 April 2018
Τούρτα με ανανά, φράουλες και μπισκότα oreo
Το γλυκό που σερβίρισα στο γιορτινό πασχαλινό τραπέζι φέτος, ήταν μια εντυπωσιακή, δροσερή τούρτα σοκολάτα στολισμένη με ανανά, φράουλες και μπισκότα oreo.
Εύκολη στην ετοιμασία της, καθώς το παντεσπάνι σοκολάτας ψήθηκε από την προηγούμενη ημέρα.
Συνέθεσα την τούρτα το πρωί της ημέρας που την προσέφερα και την άφησα μερικές ώρες στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Λίγο πριν σερβίρω την τούρτα, την στόλισα με φετούλες ανανά, κατακόκκινες φράουλες και μπισκότα oreo.
Νομίζω ότι όλοι οι καλεσμένοι μου την ευχαριστήθηκαν!
Πάμε να την φτιάξουμε και παρέα!
Τα υλικά μας:
1 δόση παντεσπάνι σοκολάτας από εδώ
750 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τύπου Φιλαδέλφεια
300 γρ. ζάχαρη απλή
1 κουταλιά υγρή βανίλια ή 1 μασουράκι άρωμα βανίλια
10 γρ. φύλλα ζελατίνης
4 κουταλιές χυμό ανανά από κονσέρβα
1 πακέτο μπισκότα oreo
φράουλες
1 κονσέρβα ανανά
Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη ημέρα θα ετοιμάσουμε το παντεσπάνι σοκολάτα.
Θα το αφήσουμε να κρυώσει εντελώς και θα το τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη.
Θα το αφήσουμε στην άκρη ως να το χρειαστούμε.
Το πρωί της επόμενης ημέρας θα συνθέσουμε την τούρτα.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα φύλλα της ζελατίνης να μουσκέψουν σε λίγο νερό. Κατόπιν τα στύβουμε καλά να φύγει το νερό.
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε 4 κουταλιές χυμό ανανά και τον ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε στον χυμό την μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη ως να το χρειαστούμε.
Σε βαθύ μπολ ή στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το τυρί μασκαρπόνε ή το τύπου Φιλαδέλφεια. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια. Χτυπάμε 2-3 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτουμε τον χυμό με την διαλυμένη ζελατίνη.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα ως να αφρατέψει καλά και να γίνει σαν σταθερή μους.
Κόβουμε προσεκτικά το παντεσπάνι οριζόντια χωρίζοντας το έτσι σε δύο δίσκους.
Σε πιατέλα σερβιρίσματος θα τοποθετήσουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι. Θα το βρέξουμε με λίγο από τον χυμό της κονσέρβας ανανά.
Καλύπτουμε το παντεσπάνι με την μισή κρέμα που ετοιμάσαμε.
Τοποθετούμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο-παντεσπάνι. Τον βρέχουμε και αυτόν ελαφρά με χυμό της κονσέρβας ανανά.
Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με μύτη αστέρι. Στολίζουμε την κορυφή και τα πλάγια της τούρτας με ροζέτες από την κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
Πριν σερβίρουμε το γλυκό μας τελειώνουμε το στόλισμά του με τις φέτες ανανά, τα μπισκότα όρεο και με φράουλες.
Μπορούμε να στολίσουμε την τούρτα όπως φαίνεται στις φωτογραφίες ή όπως αλλιώς προτιμάμε.
Καλή επιτυχία, καλό σας Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.