Sunday, 22 April 2018

Ταρτάκια με τυριά και ντοματίνια


Εύκολο το σημερινό μας μεζεδάκι, είναι νομίζω από αυτά που αν τα δοκιμάσει κανείς μια φορά θα θέλει να τα τρώει συνέχεια!
Για όποια καθημερινή αλλά και για γιορτινή περίσταση επιθυμούμε να το παρουσιάσουμε συνοδευτικά, αυτή η συνταγή θα μας βολέψει.
Θα χρησιμοποιήσουμε έτοιμα, στρογγυλά σφολιατάκια ως βάσεις για τα ταρτάκια.
Τυράκι φέτα που το αγαπούν οι περισσότεροι μαζί με ανθότυρο και αρωματικά βότανα, αποτελούν την αφράτη τους γέμιση.
Τα ταρτάκια μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή και χλιαρά.
Πάμε να δούμε την συνταγή!

Θα χρειαστούμε:
10 στρογγυλά σφολιατίνια
Για την γέμιση
130 γρ. φέτα
130 γρ. ανθότυρο
2 μέτρια αυγά
ξερό δυόσμο
ρίγανη
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
πιπέρι
10 μικρά στρογγυλά ντοματίνια
Τι κάνουμε:
Βουτυρώνουμε πολύ καλά δέκα θηκούλες από ένα ταψάκι για κεκάκια των δώδεκα θέσεων.
Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα και το ανθότυρο. Τα λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι.
Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι χτυπάμε καλά τα δύο μέτρια αυγά και κατόπιν τα ρίχνουμε στα τυριά.
Προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης το πιπέρι, την ρίγανη, τον ξερό δυόσμο και δύο κουταλιές γάλα εβαπορέ. Το πιθανότερο είναι ότι η γέμισή μας δεν θα χρειαστεί αλάτι καθώς η φέτα συνήθως περιέχει αρκετό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά.
Μοιράζουμε την γέμιση στα ταρτάκια.
Στο κέντρο σε κάθε ταρτάκι τοποθετούμε από ένα μικρό τοματάκι. Πατάμε ελαφρά το ντοματάκι να μισοβυθιστεί στην γέμιση.
Αλλιώς μπορούμε να κόψουμε το κάθε ντοματακι στα δύο και να τα τοποθετήσουμε ανά δύο σε κάθε ταρτάκι.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βάζουμε τα ταρτάκια στον φούρνο και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Καλή επιτυχία, καλή σας εβδομάδα!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...