Wednesday 9 May 2018

Λικέρ μούσμουλο


Βγήκαν τα μούσμουλα κι εγώ βρήκα ευκαιρία να φτιάξω ένα υπέροχο λικεράκι.
Το λικεράκι αυτό γίνεται από τα κουκούτσια των καρπών της μουσμουλιάς, έχει φίνα γεύση άρωμα πικραμύγδαλου.
Θέλει τον χρόνο του για να γίνει, είναι όμως πανεύκολο και πιστέψτε με ….. αξίζει τον κόπο!
Πάμε να το φτιάξουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
40 κουκούτσια από μούσμουλα
750 ml βότκα
Για το σιρόπι
750 ml νερό εμφιαλωμένο
450 γρ. ζάχαρη
Τι κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα κουκούτσια, τα σκουπίζουμε και τα βάζουμε για λίγη ώρα στον φούρνο για να ξεραθεί λίγο η φλούδα τους.
Τα καθαρίζουμε όσο μπορούμε από την φλούδα.
Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε σ’ ένα γυάλινο βάζο μαζί με την βότκα.
Φυλάμε το βάζο σε σκιερό μέρος, για 2-3 μήνες.
Φροντίζουμε κατά διαστήματα να ανακινούμε το βάζο.
Όταν περάσει ο αναφερόμενος χρόνος, σουρώνουμε το περιεχόμενο του βάζου πολύ καλά και κατόπιν το βάζουμε σε ένα καθαρό γυάλινο μπουκάλι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 4 λεπτά όλα τα υλικά του (ο χρόνος μετράει από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
Το αφήνουμε να κρυώσει ΕΝΤΕΛΩΣ.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρύο σιρόπι στο μπουκάλι με το ποτό.
Κουνάμε ελαφρά το μπουκάλι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Το αφήνουμε στην άκρη για λίγες μέρες, ώστε να δέσουν τα υλικά.
Κατόπιν είναι έτοιμο να απολαύσουμε την φίνα γεύση του και το υπέροχο άρωμά του!
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...