Thursday, 24 May 2018
Πιπερόπιτα σουφλέ
Μπορεί να μοιάζει με πίτα, αλλά δεν είναι.
Είναι ένα πεντανόστιμο, αφράτο σουφλέ με πολύχρωμες πιπερίτσες, Φιλαδέλφεια, μανιτάρια και κίτρινα γλυκά τυριά.
Σε όποιο τραπέζι και να το παρουσιάσετε, θα αφήσει μόνο θετικές εντυπώσεις με την νοστιμιά του!
Πάμε να το ετοιμάσουμε και παρέα!
Θα χρειαστούμε:
6 φύλλα κρούστας
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (ή όποιο χρώμα προτιμάτε)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
200 γρ. τυρί κρέμα (π.χ Φιλαδέλφεια)
220 γρ. τριμμένα κίτρινα γλυκά τυριά
3 αυγά
200 ml γάλα
300 ml κρέμα γάλακτος
Στην πράξη:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια σε φετάκια.
Κόβουμε τις πιπεριές λωρίδες και μετά σε καρέ.
Βάζουμε σε απλωτό αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά. Φροντίζουμε να χαμηλώσουμε λίγο την φωτιά, ώστε να μαλακώσουν και να γυαλίσουν χωρίς να μας καούν.
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Ανακατεύουμε ώστε να λιώσει το τυρί, όσο είναι ακόμα ζεστό το περιεχόμενο του τηγανιού.
Κατόπιν προσθέτουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά και 100 ml από την συνολική ποσότητα της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Κομματιάζουμε με τα χέρια μας 2 φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε στην βάση του πυρέξ.
Από πάνω απλώνουμε την μισή ποσότητα της γέμισης.
Πάνω από αυτήν απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας, επίσης κομματιασμένα.
Πάνω από τα φύλλα αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με τα 2 τελευταία φύλλα, κομμένα επίσης με τα χέρια μας σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, το γάλα και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό όλα τα υλικά στο πυρέξ.
Αφήνουμε λίγο το πυρέξ στην άκρη, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά υλικά.
Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, ως να ροδίσει η επιφάνεια.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
πίτες-τάρτες