Wednesday, 4 April 2018
Cheesecake πραλίνα
Είναι το γλυκό που θα σερβίρω φέτος στο πασχαλινό τραπέζι.
Αφορμή για να το φτιάξω την πρώτη φορά, ήταν μια κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα που ανακάλυψα στο σούπερ μάρκετ.
Την συνδύασα με το αγαπημένο μου μασκαρπόνε και με κουβερτούρα πραλίνα και προέκυψε ένα σούπερ λαχταριστό cheesecake.
Η κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα κυκλοφορεί σε πολλά σούπερ μάρκετς, αν όμως δεν την βρείτε, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα, και να απολαύσετε ένα σούπερ σοκολατένιο cheesecake.
Πάμε να το φτιάξουμε!
Τα υλικά μας:
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestives
110 γρ. βιτάμ
Για την κρέμα
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής πραλίνα
το αντίστοιχο για την κρέμα γάλα
250 γρ. μασκαρπόνε
1 φάκελο ζελατίνη σε σκόνη (10 γρ.)
Επιπλέον
400 ml κρέμα γάλακτος
170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
Στην πράξη:
Ετοιμάζουμε την βάση:
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βιτάμ και το ενώνουμε με τα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα στην βάση μιας φόρμας με κούμπωμα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα:
Φτιάχνουμε την κρέμα πραλίνας με το αντίστοιχο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε καλά με το σύρμα ή με μίξερ χειρός, να ενωθούν τα υλικά.
Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε στην άκρη 2-3 λεπτά να πήξει.
Κατόπιν την ζεσταίνουμε για μισό μόνο λεπτό στον φούρνο μικροκυμάτων ή την ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ως να διαυγάσει.
Προσθέτουμε την ζελατίνη στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου, στην φόρμα.
Κατόπιν, ξεχωρίζουμε 60-70 γρ. από την κουβερτούρα πραλίνας, και την κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
Την υπόλοιπη κουβερτούρα την θρυμματίζουμε στο μούλτι και την αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο, για μισή ώρα.
Κατόπιν χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί, και την απλώνουμε στην επιφάνεια του γλυκού, στην φόρμα.
Από πάνω σκορπίζουμε την κουβερτούρα που θρυμματίσαμε στο μούλτι.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, ως την ώρα που θα το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!
Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Labels:
γλυκά