Wednesday 3 October 2018

Λικέρ framboises


Λικέρ framboises, απλά καταπληκτικό!!!
Το λικέρ αυτό το έχουμε λατρέψει οικογενειακώς αλλά και όσοι φίλοι το έχουν δοκιμάσει. Το έχω φτιάξει δύο φορές ως τώρα και ετοιμάζομαι για την τρίτη φορά καθώς το λικεράκι μέσα στην φιάλη μειώνεται με γοργούς ρυθμούς.
Εκτός από ωραίο άρωμα και γεύση, έχει εκπληκτικό χρώμα και διαύγεια. Τόσο που θεωρώ ότι οι φωτογραφίες το αδικούν!! Θα νόμιζε κανείς ότι έχει προστεθεί τεχνητό χρώμα, αλλά πιστέψτε με, το χρώμα στο λικέρ το έδωσαν τα φρουτάκια!!
Και σας έχω το καλύτερο: Το λικέρ το έφτιαξα με κατεψυγμένα framboises και όχι με φρέσκα! Κάτι που όσοι φτιάχνουν σπιτικά λικέρ ίσως θεωρήσουν απίθανο, κατεψυγμένα φρούτα να μπορούν να δώσουν ένα τόσο αρωματικό και τόσο γευστικό αποτέλεσμα.
Αποφάσισα να πειραματιστώ με κατεψυγμένα framboises γιατί δεν μπορούσα να βρω φρέσκα. Το πείραμα πέτυχε και το λικέρ έγινε εξαιρετικό.
Ασφαλώς μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκα φρουτάκια!
Όμως όλα όσα σας περιέγραψα παραπάνω μπορείτε να τα διαπιστώσετε φτιάχνοντας και οι ίδιο αυτό το υπέροχο λικέρ.
Πάμε να σας δείξω πως!

Τα υλικά μας:
300 γρ. framboises φρέσκα ή κατεψυγμένα
700 ml. βότκα καλής ποιότητας
μισό φασόλι βανίλιας
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
320 ml. νερό
Τι κάνουμε:
Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι που σφραγίζει καλά.
Ρίχνουμε μέσα στο βάζο τα φραμπουάζ και από πάνω αδειάζουμε την βότκα.
Χωρίζουμε το μισό φασόλι βανίλιας στην μέση. Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε τους σπόρους της βανίλιας και τους ρίχνουμε μέσα στο βάζο καθώς και τα φλούδια του φασολιού της βανίλιας.
Σφραγίζουμε πολύ καλά το βάζο με το καπάκι του και το φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 40 ημέρες.
Μετά τις 40 ημέρες θα δούμε ότι τα φρουτάκια θα έχουν αποχρωματιστεί, έχοντας δώσει το κόκκινο χρώμα τους στο αλκοόλ.
Σουρώνουμε πολύ προσεκτικά το αλκοόλ. Για να το σουρώσουμε χρησιμοποιούμε χάρτινα φίλτρα του καφέ.
Φτιάχνουμε το σιρόπι ως εξής:
Βάζουμε σε κατσαρολίτσα την ζάχαρη και το νερό. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Μετράμε τον χρόνο από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρολίτσα με το καπάκι της και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς το σιρόπι. Αφαιρούμε τυχόν αφρό που ίσως να έχει σχηματιστεί.
Αναμιγνύουμε το σιρόπι με το αλκοόλ βάζοντας το μείγμα μέσα σε μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι που σφραγίζει πολύ καλά. 
Φυλάμε το βάζο σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για μία εβδομάδα.
Σουρώνουμε για άλλη μια φορά το λικέρ μας περνώντας το από φίλτρο του καφέ. Το λικέρ θα πρέπει να είναι διαυγές.
Φυλάμε το λικέρ φραμπουάζ σε φιάλες για λικέρ που σφραγίζουν πολύ καλά.
Καλή επιτυχία!
Ειρήνη Ε.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...