Tuesday 23 October 2018

Τηγανιά με κρεμμυδάκια κοκκάρι και πιπεριές


Τι να πω τώρα για να σας περιγράψω την «γλύκα» και την νοστιμιά αυτής της τηγανιάς!
Από τις πιο νόστιμες τηγανιές που έχω φτιάξει, και ξέρετε ότι κατά καιρούς έχω φτιάξει πολλές!
Γι αυτό και θα επιμείνω να την φτιάξετε κι εσείς, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην την ευχαριστηθείτε και το φαγάκι αυτό να μην γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!
Πάμε να μαγειρέψουμε και παρέα!

Θα χρειαστούμε:
1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά (σε μικρά κυβάκια)
1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρι
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 φλιτζανάκι κρασί
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
μισή κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά πελτέ
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο
1 γεμάτη κουταλιά βασιλικό ξερό
μισό κουταλάκι μπαχάρι
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τον τρόπο που περιγράφουμε εδώ, χωρίς δάκρυα δηλαδή, ή με όποιον τρόπο μας βολεύει.
Κόβουμε τις πιπεριές σε μεγαλούτσικα καρέ.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις χτυπάμε στο μούλτι.
Διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νεράκι.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε την τηγανιά, η οποία καλό θα είναι να είναι κομμένη σε μικρά κυβάκια. Την σοτάρουμε καλά, να ροδίσει και να «θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον κύβο, τον κόλιαντρο, τον βασιλικό, μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μια ωρίτσα ακόμα.
Αν χρειαστεί (συνήθως δεν χρειάζεται) προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, το ζητούμενο όμως είναι να μείνει το φαγητό με την σαλτσούλα του.
Καλή επιτυχία!

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στο μέιλ μας syntageskardias@yahoo.com είτε στην ομάδα ή την σελίδα μας στο facebook κι εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...