Wednesday 11 February 2009

Κασερόπιτα σε φόρμα

Οι πίτες έχουν την τιμητική τους τις Απόκριες. Κρεατόπιτες για την δεύτερη βδομάδα των Αποκριών, την Κρεατινή και τυρόπιτες για την τρίτη βδομάδα, την Τυρινή.
Την πρώτη βδομάδα, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο φαγητό, τρώνε απ' όλα.
Για την εβδομάδα της Τυρινής (και όχι μόνο), σας προτείνω μια τυρόπιτα σε φόρμα, πολύ πολύ εύκολη, καθόλου μπελαλίδικη, μην σας ξεγελάει η φωτό, και το κυριότερο πολύ νόστιμη.
Κόβεται πανεύκολα σαν κέικ (δείτε την τελευταία φωτό) και δίνει αρκετά κομμάτια.
Την έχω βολευτεί πολύ για τις διάφορες συνάξεις μας, γιατί εκτός που εντυπωσιάζει όλους, τους αρέσει κιόλας.
Πάμε λοιπόν να την φτιάξουμε
Θα χρειαστούμε:
7 φύλλα κρούστας
5 μεγάλα αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι
500 γρ κασέρι ή διάφορα κίτρινα τυριά που λιώνουν, τριμμένα
φρεσκοτριμμένο πιπεράκι
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση:
Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα ή το γιαούρτι.
Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, πασπαλίζουμε με πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα με δαχτυλίδι.
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με βούτυρο και το διπλώνουμε στη μέση από την μακριά πλευρά. Το ξανααλείφουμε με βούτυρο και το ξαναδιπλώνουμε στη μέση από την μακριά πλευρά. Καλύπτουμε με αυτό το φύλλο το δαχτυλίδι περιμετρικά 2 φορές. Όσο περισσέψει το αφαιρούμε.
Χωρίζουμε την γέμιση των τυριών σε 2 ίσα μέρη.
Βουτυρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το απλώνουμε πάνω από την φόρμα. Στην περιοχή που είναι το δαχτυλίδι, κάνουμε μία τρύπα στρογγυλή.
Επαναλαμβάνουμε με άλλα 2 φύλλα. Στη βάση της φόρμας δηλαδή στρώνουμε 3 φύλλα συνολικά. Τα φύλλα θα πρέπει να ακουμπάνε καλά στη βάση της φόρμας. Οσο τμήμα τους περισσεύει έξω από τη φόρμα, αφού πατήσουν τα φύλλα πάνω στη βάση της φόρμας, το αφαιρούμε, δεν μας χρειάζεται.Αδειάζουμε πάνω από τα φύλλα που στρώσαμε στη βάση, την μισή γέμιση τυριών.
Απλώνουμε με τον τρόπο που είπαμε άλλα 2 φύλλα βουτυρωμένα πάνω από την γέμιση και πάνω από αυτά αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Επαναλαμβάνω ότι όσα φύλλα περισσεύουν έξω από την φόρμα, τα αφαιρούμε.
Διπλώνουμε τα φύλλα που προεξέχουν μέσα στην φόρμα προς τα μέσα να καλυφτεί σχεδόν η γέμιση.
Τελειώνουμε με ένα τελευταίο φύλλο που θα τα καλύψει όλα.
Από το φύλλο με το οποίο έχουμε καλύψει το δαχτυλίδι, αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι ένα τμήμα του, ώστε να έρθει στο ίδιο ύψος με την υπόλοιπη πίτα.
Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η πίτα μας.
Καλή επιτυχία.

92 comments:

Αρχοντία said...

Καταπληκτική ιδέα η τυρόπιτα στη φόρμα!!

kiki said...

Δεν έχω ξαναδεί φύλλα σε φόρμα!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Καλή σου μερα με τις όμορφες ιδέες και τις νοστιμιές σου

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Anonymous said...

Ελενά μου τι εξαιρετική και πρωτότυπη ιδέα η τυρόπιτα στην φόρμα. Πραγματικά εντυπωσιακή.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά υποθέτω, π.χ φέτα??
Θα δοκιμάσω να την φτιάξω, κατάλαβα τις οδηγίες σου, ελπίζω να τα καταφέρω.

Anonymous said...

Τι βλέπουν τα όμορφα, τσακίρικα, αμυγδαλωτά μου μάτια, πρωί πρωί??? Θα την φτιάξω μάλλον το βράδυ.
Μέχρι τότε θα μαζεύω τα σάλια μου από τα πατώματα.

Anonymous said...

Θα την πάρω όπως είναι μου φαίνεται..Όλγα

Rena said...

Πολύ καλή ιδέα παρουσίασης!! Μπράβο Έλενα. Φαντάζομαι μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε γέμιση της αρεσκείας μας ε?

faraona said...

Mπουκιά και κιλό!!!
Αλλά πεντανόστημη!

lila said...

Όλο ωραίες ιδέες είσαι Έλενα και κυρίως εύκολες.Η περιγραφή σου αναλυτικότατη και κατατοπιστική.
Θα την κάνω σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία.
Μπράβο,πολύ μου άρεσε η συνταγή σου.
Φιλάκια

ILive2LoveMe said...

Πολύ καλή!Σύντομα θα φτιαχτεί και αυτή! Να είστε καλά βρε κορίτσια μας δίνετε ιδέες εύκολες , τουλάχιστον ευκολότερες από ότι καθόμουν και έκανα μέχρι τώρα.
Πραγματικά πολύ ωραία συνταγή μιας και μου αρέσουν γενικώς τα αλμυρά κέικ ας πούμε.
Φιλάκια!

Amali said...

Μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ τι ωραία πράγματα βλέπουν τα ματάκια μου!!!!!!!!!! I do δηλ δέχομαι την παίρνω όλη κ φεύγω, Έλενα σε παρακαλώ φτιάξε άλλη μιά να κερνάς κ θα στο χρωστάω.....
Πολλά πολλά φιλιά
Αμαλι

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Αρχοντία!!
Είναι πρωτότυπη και εύκολη, δοκίμασέ την!!

eleni said...

Έλενα,πολύ όμορφη ιδέα!Δεν έχω ξαναδεί τέτοια πίτα!
Την προτιμώ με γιαουρτάκι στη γέμιση-νομίζω ότι δίνει ιδιαίτερη γεύση.
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα κι εγώ πριν μερικά χρόνια ξεκίνησα να κάνω πίτες σε φόρμα και με βόλεψαν πολύ για διάφορες συγκεντρώσεις στο σπίτι.

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Γλαρένια μου, πολλά φιλιά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Καλημέρα Κατερινάκι.
Δεν έχει καμιά δυσκολία, πανεύκολη είναι.
Υποθέτω μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα τυριά.
Συνήθως την κάνω με κασέρι ή άλλα τυριά που λιώνουν, γιατί "σφίγγουν" όμορφα και μπορώ να την κόψω εύκολα σε κομμάτια.

ΕΛΕΝΑ said...

Μαιρούλα μπιρμπιλομάτα,
μέχρι να την φτιάξεις, σερβιρίσου όσα κομμάτια θέλεις και μετά θα έρθουμε να κεραστούμε εμείς από την δικιά σου;-)
Φιλιάαααα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Oλγα πάρτην,πάρτην.
Θα φτιάξει άλλη λέει η Μαιρούλα, οπότε θα έχουμε και δεύτερη!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι μου σε ευχαριστώ.
Κι εγώ υποθέτω ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κι άλλη γέμιση, αλλά δεν το έχω επιχειρήσει.
Θα βάλω κάποια στιγμή να φτιάξω και μια σπανακόπιτα ή κρεατόπιτα, είμαι περίεργη πως θα κόβονται τα κομμάτια.
Σ' αυτήν που βλέπεις, τα κίτρινα τυριά που λιώνουν, δένουν μετά όμορφα και μπορεί να κοπεί εύκολα σε κομμάτια.
Φιλάκια πολλά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Faraona μου,
πεντανόστιμη η άτιμη!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Lila μου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!
Δοκίμασέ την, είναι σίγουρο ότι εσύ ειδικά θα την πετύχεις σούπερ:))
Φιλάκια!!

Μαριλένα said...

Eλενα, τι ωραία αποκριάτικη εμφάνιση το μπλογκ σας!

ωραια και η κασερόπιτα :))
μάλλον για την τυρινή τη βλέπω.

εν τω μεταξύ, έκανα χτες την πιτσα-ομελέτα και ξετρελλάθηκαν!!

φιλιά πολλά :))

ΕΛΕΝΑ said...

ΙLive2LoveMe
εύκολες και νόστιμες συνταγές προσπαθούμε να δίνουμε και οι δυο μας. Με υλικά που δεν είναι δυσεύρετα έτσι ώστε η οποιαδήποτε εργαζόμενη, νοικοκυρά, μανούλα να μπορεί να τις κάνει.
Και το κυριώτερο πιστεύω είναι, ότι είναι συνταγές δοκιμασμένες, γι αυτό βάζουμε και τις φωτογραφίες.
Δεν είναι δηλαδή συνταγές που κάπου βρήκαμε, κάπου διαβάσαμε και απλά σας τις δίνουμε για να τις κάνετε.
Τώρα, ούτε εγώ ούτε η Μαρία είμαστε επαγγελματίες, ερασιτέχνες με αγάπη στην μαγειρική είμαστε, κι αυτήν την αγάπη μας μοιραζόμαστε μαζί σας.
Πολλά φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα, you do, you do!! Χα χα χαααα!!! Πάρτην όλη βρε, αφού δεν μπόρεσα να σε ταίσω το περίφημο λεμονάτο κέικ μου, πάρε τουλάχιστον την πίτα!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Elenaki, βάλε γιαουρτάκι, μια χαρά θα είναι. Και 1,5 γιαουρτάκι να βάλεις, ακόμα καλύτερα.
Φιλάκια!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Mαριλενάκι μου, ευχαριστούμε, ευχαριστούμε!!!!
Εκανες την ομελέτα πίτσα?? Δεν είναι πολύ νόστιμη?? Χαίρομαι που την ευχαριστηθήκατε!!!
Πολλά πολλά φιλάκια:)))

BIKY said...

πολυ νόστιμο !!
τι λες ανοιγουμε ένα catering συνταγές εσύ και έγω να τα στολίζω
χα χα χα

περαστικά στο μαράκι τι έπαθε;

φιλάκια

Amali said...

Μαααααααααααα ναι από το πρωί σπάω το κεφάλι μου να δω που την έχω ξαναδεί αυτήν την περίεργη κασερόπιτα!!!!!!!!!Μια χρονιά στη γιορτή του πατέρα στο κέντρο που πήγαμε επειδή είναι φίλοι μου μας έφτιαξαν μία τέτοια τυρόπιτα δοκιμαστικά έτσι για δώρο. Είχαν βάλει μέσα ότι τυριά βρήκαν κυρίως φέτα κ λιγότερο κίτρινα και είχε γίνει φοβερή, όπως κ αυτή της έλενας προφανώς... Άρα Έλενα αν την φτιάξεις με φέτα να είσαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι φοβερο απλά πρέπει το τυρί (φέτα) να είναι πολύ καλά τριμένο. Και μία τελευταία παρατήρηση χρειάζεται μαχαίρι που να κόβει πάρα πολύ καλά....

Anonymous said...

ρπιν λίγο καιρό έφτιαξα μια πίτα σε φόρμα, αλλά όταν την ξεφορμάρισα, διαλύθηκε εντελώς.
Χάλια δηλαδή.
Κι ενώ μου αρέσει κάτι τέτοιο εμφανισιακά, δεν τολμώ να το επιχειρήσω ξανά.
Τι έκανα λάθος;

marian said...

Ουφφφφφφφφφφ!!! Μπερδεύτηκα με τα φύλλα!!!
Εεεεεε!!! κάποιος να με ξεμπλέξει!!!!
Επίτηδες το κάνετε το ξέρω!!!Για να μην φάω!!!
Τις συνταγές σας τις καταλαβαίνω αμέσως με την πρώτη δηλαδή(είπαμε εκτός από πολυλογού είμαι και ... εξυπνη!!!), αλλά αυτήν την διάβασα 3 φορές!!
Αλήθεια λέω!!!για να καταλάβω πως θα βάλω τα φύλλα!!(λέτε να φταίει η δίαιτα;;)
Πιστεύω όμως ότι το κατάλαβα τελικά !!!
Περιττό να πω ότι ειναι εντυπωσιακότατη!!!
Τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί!!!
Έχω τσακίσει πίτες και πίτες αλλά τέτοιο πράγμα πρώτη φορά!!!Πίτα σε φόρμα!!!
Εύγε!! Εύγε κορίτσια!!!

Παίρνω το κομμάτι μου και πάω να φτιάξω καφέ!!!
Πολλά πολλά φιλάκια!!
Καλό απόγευμα!!:)
Μαράκι περαστικά σου κοπέλα μου!!!:)

άλλη Αγγελική said...

Σιγά μη δεν είναι μπελαλίδικη!!!
Τώρα το πώς τα καταφέρεις, άλλου παπά ευαγγέλιο!
:-P

cook said...

φοβερη εμφανιση κι απο γευση δεν το συζητω!....λατρευω τις κασεροπιτες...αλλα ποτε δεν ειχα κανει σε φορμα δαχτυλιδι,μονο μακαρονοπιτα κανω έστσι με φυλλο κρουστας...κρατω την ιδεα!

Αγγελικη Ν said...

Έλενα, πολύ ωραία! Φτιάχνω και εγώ μια τυρόπιτα "φόρμας" με λίγο διαφορετική γέμιση. Θα την φτιάξω με αφορμή κανένα τραπέζι και θα την παρουσιάσω στο "λεμόνι & κανέλα".
Ο τρόπος που κόβεται σε ωραίες φέτες την κάνει πολύ καλή λύση για τραπεζώματα!
Μπράβο! Πολύ καλή!

ΕΛΕΝΑ said...

Βικάκι μου, άκου λέει!!! Μέσα είμαι!! Θα σκίσουμε.
Ειδικά με το δικό σου καλλιτεχνικό ταλέντο, δεν θα προλαβαίνουμε την πελατεία μας:-)
Το Μαράκι έπαθε ίωση και την έχασα σήμερα.
Ελπίζω αύριο να είναι καλύτερα.

ΕΛΕΝΑ said...

Αμαλίτσα, την έχεις δοκιμάσει λοιπόν με φέτα και λες όστι σου άρεσε.
Ευχαριστούμε και για τις υπόλοιπες συμβουλές. Φαντάζομαι ότι με φέτα όντως θα θέλει πιο κοφτερό μαχαίρι.
Σ' αυτήν με τα κίτρινα τυριά πάντως, πανεύκολα κόβονται τα κομμάτια, ίσως γιατί η τυρόπιτα είναι πιο "συμπαγής".
Φιλιά Αμαλίτσα!!

ΕΛΕΝΑ said...

Δέσποινα, δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε, ίσως τα τυριά που έβαλες, ίσως ο τρόπος συναρμολόγησης της πίτας.
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή, δεν έχει πιστεύω κανένα περιθώριο αποτυχίας, είναι πολύ απλή.

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριαν, μην προσπαθείς να με πείσεις ότι είσαι κι εσύ ξανθιά σαν την ... Μαρία χα χα χα!!
Είναι 3 φύλλα κάτω, 2 στην μέση και 1 πάνω απ' όλα. Τα φύλλα περνιούνται πάνω από την φόρμα, κάνοντας μια τρύπα στο δαχτυλίδι, όπως στην φωτό.
Αυτό είναι όλο κι όλο.
Πριν απ' όλα όμως, καλύπτουμε με ένα φύλλο το δαχτυλίδι περιμετρικά.
Πες μου ότι το κατάλαβες>>
Φιλιάααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Aγγελικούλα, ε όχι και μπελαλίδικη αυτή η πίτα. Με ξέρεις εμένα να κάνω μπελαλίδικα πράγματα??
Δες επεξηγήσεις και στην Marian πιο πάνω. Μια απλή τυρόπιτα με φύλλο είναι, μόνο που τα φύλλα τα στρώνουμε στην φόρμα και όχι στο ταψί.
So easy!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μπισκοτένια μου, προχθές έφτιαξα την γαλατοπιτά σου, που όπως ξέρεις την λατρεύουμε:))
Και η μακαρονόπιτα όπως λες γίνεται πολύ καλή σε φόρμα.
Αν σου αρέσει η κασερόπιτα, δοκίμασέ την και έτσι κάποια στιγμή.
Πολλά πολλά φιλάκια:)))

ΕΛΕΝΑ said...

Aγγελικούλα μέλι, σε ευχαριστώ:)
Περιμένουμε να απολαύσουμε και την δική σου πιτούλα!!
Φιλάκια πολλά!

Anonymous said...

Φανταστική ιδέα η χρήση της φόρμας για πίτες, δεν μου είχε περάσει πότε απ’ το μυαλό. Μπράβο κορίτσια! (Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ, όπως έλεγε και ο Μουρατίδης στο X-FACTOR!).

Υ.Γ.: Το icookgreek κυκλοφόρησε και είστε μέσα! Σημεία διανομής θα βρείτε εδώ www.icookgreek.com/index.asp?a_id=374). Οι περισσότεροι πάνε κατευθείαν σε Cookshop και βρίσκουν. Αν δεν βρείτε πουθενά, (εξαντλείται γρήγορα όπως όλα τα free press) περάστε απ’ τα γραφεία μας, θα σας έχω κρατήσει μερικές, (για να δώσετε σε φίλου, φίλες, γονείς, συγγενείς, στη θεία στο χωριό, στον ξάδερφο στην Αυστραλία… το ξέρω γιατί έτσι έκανα και εγώ όταν δημοσιεύτηκε πρώτη φορά άρθρο μου!).
Κορίτσια σας εύχομαι τα καλύτερα! Ελπίζω ο κόσμος να μάθει το blog σας, να δοκιμάσει τις υπέροχες και πρωτότυπες συνταγές σας (η επόμενη πίτα σε φόρμα, έκλεισε!) και η παρέα να μεγαλώσει. Έμένα πάντως με κερδίσατε από καρδιάς! Και θα είμαι εκεί στην πρώτη σας συναυλία… (πολύ X-FACTOR έβλεπες adam!)

Anonymous said...

Φανταστική ιδέα η χρήση της φόρμας για πίτες, δεν μου είχε περάσει πότε απ’ το μυαλό. Μπράβο κορίτσια! (Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ, όπως έλεγε και ο Μουρατίδης στο X-FACTOR!).

Υ.Γ.: Το icookgreek κυκλοφόρησε και είστε μέσα! Σημεία διανομής θα βρείτε εδώ www.icookgreek.com/index.asp?a_id=374). Οι περισσότεροι πάνε κατευθείαν σε Cookshop και βρίσκουν. Αν δεν βρείτε πουθενά, (εξαντλείται γρήγορα όπως όλα τα free press) περάστε απ’ τα γραφεία μας, θα σας έχω κρατήσει μερικές, (για να δώσετε σε φίλου, φίλες, γονείς, συγγενείς, στη θεία στο χωριό, στον ξάδερφο στην Αυστραλία… το ξέρω γιατί έτσι έκανα και εγώ όταν δημοσιεύτηκε πρώτη φορά άρθρο μου!).
Κορίτσια σας εύχομαι τα καλύτερα! Ελπίζω ο κόσμος να μάθει το blog σας, να δοκιμάσει τις υπέροχες και πρωτότυπες συνταγές σας (η επόμενη πίτα σε φόρμα, έκλεισε!) και η παρέα να μεγαλώσει. Έμένα πάντως με κερδίσατε από καρδιάς! Και θα είμαι εκεί στην πρώτη σας συναυλία… (πολύ X-FACTOR έβλεπες adam!)

Z. said...

Α! τι ωραία κουλούρα είναι αυτή!;
Έλενα, φτιάχνω και εγώ μια κασερόπιτα, πολύ απλή, αλλά βάζω εναλλάξ:φύλλο-κασέρι, φύλλο-κασέρι,
και τα περιχύνω με χτυπημένα αυγά με γάλα. Μένουν από βραδίς στο ψυγείο και την ψήνω την επομένη.
Τη βάζω στο φούρνο όταν ξεκινάμε να τρώμε (είπαμε τις αμαρτωλές συνταγές τις μοιραζόμαστε με φίλους, για να έχουμε άλλοθι...), και μέχρι να τελειώσουμε τα κυρίως, σερβίρεται καπάκι και το "σουφλέ" και...αναστενάζουμε όλοι μαζί.
Γίνεται πολύ φουσκωτή και αυτή που σου περιγράφω.
Θα δοκιμαστεί, πάντως και έτσι, να καταπλήξω και τα υπόλοιπα πλήθη, που τους λέω πόσο "τέλεια" μαγείρισσα είμαι!

Anonymous said...

Αν φτιάξετε catering, στείλτε μου mail. Μέσα στον επόμενο χρόνο λέω να παντρευτώ!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ζαμπία μου χρυσοχέρα, εσύ έχεις να καταπλήξεις πολλά πλήθη με τις δεινές μαγειρικές σου ικανότητες!!! Ενα ένα μου τα βγάζεις στη φόρα όμως, προφανώς για να μην ταραχτώ πολύ, ε??
Οχι, γιατί προσπαθείς τόσον καιρό να μας πείσεις ότι ούτε αυγό δεν ξέρεις να βράσεις κι εμείς όλες σε πιστεύαμε.
Ααααααα, τέρμα, θα σε πάρουμε μαζί μας στο catering που θα ανοίξουμε!!
Φιλιάααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Adam:)))
Aααααα, πες μας ότι γίναμε διάσημες χα χα χααα!!!
Μα είδες μέρα που βρήκε να αρρωστήσει η Μαρία??
Σε ευχαριστούμε για όλα. Και βέβαια θέλουμε πολλά αντίτυπα. Κατ' αρχάς δες πόσους φίλους έχουμε εδώ μέσα μόνο.
Υστερα όπως λες, μανούλες, πεθερούλες, αδελφούλες, μπατζανάκηδες, βαφτιστήρια (5 έχω), από όλα διαθέτουμε;-)
Σε ευχαριστούμε για τις ευχές, σε περιμένουμε να σε κερνάμε από καρδιάς, φυσικά σε περιμένουμε στην ... συναυλία μας!!
Ααα, και στον γάμο σου, να δεις τι καλούδια θα σου ετοιμάσουμε:))

marian said...

Τώρα φυσικά και το κατάλαβα πώς γίνεται!!!(μετά από τρεις φορές που το διάβασα και φυσικά μετά από τις δεύτερες οδηγίες σου!!!)
Θα το επιχειρήσω της Τυρινής σίγουρα και θα σου πω αποτελέσματα!!!

Εγώ νόμιζα πως εσύ ήσουν η ξανθιά της παρέας και η Μαρία η καστανή!!!
Πάλι τα μπέρδεψα!!
Πάντως όποια και να ΄ναι η ξανθιά βάζει τα γυαλιά σε πολλές καστανές!!!
(και δεν θέλω να ακούω χαζά ανέκδοτα ούτε για ξανθές, ούτε για πόντιους!!!Ανήκω στους δεύτερους...)
Εγώ μόνο κάτι κόκκινες ανταύγιες έχω η γυναίκα!!!(όχι κομοδινί πιο διακριτικό)

πολλά φιλάκια!!!
Ευχαριστώ για τις επιπλέον οδηγίες!!!:))

ΕΛΕΝΑ said...

Marian, εγώ είμαι .... φυσική ξανθιά και η Μαρία φυσική μελαχροινή.
Ομως η πιο έξυπνη είμαι εγώ όπως καταλαβαίνεις, αφού η Μαρία δεν κατάλαβε τίποτα για το τι είδους κρεατικά προτιμάς. Κι επειδή είμαι πιο έξυπνη από την Μαρία, την αποκαλώ ... ξανθιά.
Πες μου ότι το κατάλαβες κι αυτό το ίδιο καλά με τις οδηγίες μου για την πίτα??
(πάει, μπλέξαμε τις βαφές της ρίζας:PPP)

Δημιουργία said...

Τη συγγεκριμενη πιτα να εισαι σιγουρη οτι θα την τιμησουμε.

πουαντερι said...

Τρελαινομαι για οτι εχει τυρι!!
κατι παρομοιο εχω φαει και με φυλλο καταιφι και ηταν εξισου υπεροχο.

marian said...

Καλημέραααα!!
Κυρία,κυρία το κατάλαβα!!!

πολλά φιλάκια!!:)
Μαράκι ελπίζω να είσαι καλύτερα σήμερα:)

Anonymous said...

Νεότερα από Μαίρη «μπιρμπιλομάτα».
Την έφτιαξα χθες το βράδυ και έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1ον: είναι πανεύκολη (την έφτιαξα μαζί με την κόρη μου και μου πήρε γύρω στο ένα τέταρτο η συναρμολόγηση.
2ον: εγώ έβαλα μισό κασέρι, μισή φέτα
3ον: έκανα την εκδοχή με το γιαούρτι το οποίο το καταλαβαίνεις στη γεύση και μας άρεσε πολύ.
4ον: Αφού «ξεφούρνισα» κόπηκε εκείνη τη στιγμή και φαγώθηκε σε δευτερόλεπτα. Με το ζόρι κράτησα 3 κομμάτια σήμερα για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο.
5ον: Εγώ δοκίμασα μόνο μία δαγκώνια (κλαψ, κλαψ) γιατί τόλμησα και άφησα το κομμάτι μου να πάω μέχρι το νεροχύτη. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του! γκρρρρρρρ

Έλενα η πίτα σου παίρνει ΑΡΙΣΤΑ με τόνο.
Θα την επαναλάβω το ΣΚ μπας και φάω κανένα κομμάτι ολόκληρο.

Υ.Γ. Έβγαλα και φωτό αλλά μόνο όταν ήταν άψητη. Ψημένη δεν την πρόλαβα!!!!!!!!!

anepidoti said...

1,2,3......
χμμμμμμ, αρκετά μην τα θέλω όλα δικά μου!
με το καφεδάκι θα την φάω, δεν αντέχω μέχρι το μεσημέρι...
καλημέρα, νοικοκυρούλες!

ΕΛΕΝΑ said...

Δημιουργία μου τίμησέ την, θα σε ενθουσιάσει.
Να έχεις μια όμορφη μέρα:)

ΕΛΕΝΑ said...

Πουαντερίτσα, και με φύλλο καταϊφι φτιάχνω τυρόπιττα, γίνεται εξαιρετική και έτσι.
Σε ταψί βέβαια φαντάζομαι ότι εννοείς, όχι σε φόρμα?

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριαν, το ξερα χρυσό μου ότι θα το καταλάβαινες εσύ, βοηθάει η κόκκινη ανταύγεια;-)
Φιλιάααααα και μια όμορφη μέρα να έχεις:))

ΕΛΕΝΑ said...

Μαιρούλα μπιρμπιλομάτα μου, την έφτιαξες κιόλας????
Οχι, σε παρακαλώ, πες, δεν είναι πολύ εύκολη???
Γιατί η φίλη μου η άλλη Αγγελική, με κατηγορεί πιο πάνω ότι "σιγά μην δεν είναι μπελαλίδικη".
Μια μπουκίτσα σου αφήσανε?? Σου φάγανε και το κομμάτι σου??
Α πα παααα, απαράδεκτοι χα χα χα!!!
Χαίρομαι πολύ που την ευχαριστηθήκατε:))

ΕΛΕΝΑ said...

Anepidoti, αν μετράς κομμάτια, δεν θα τα χαλάσουμε στο μέτρημα;-)
Θα σου ετοιμάσω και ταπεράκι για το μεσημέρι!!
Φιλάκια!!

Olga said...

Απίθανη ιδέα, δεν θα το σκέφτόμουν ποτέ!! Πέρασα να πάρω τη μεριδούλα μου!! Ένα κομματάκι (καλά ψέμματα λέω - κάντα 2-3-4) για μένα παρακαλώ!!

Φαίνεται απίστευτη!!

Φιλάκια Ελενάκι μου

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ said...

αχ αχ , τυροπιτα αδυναμια τρελλη!!!
φιλια , μπραβο Ελενα !

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ said...

αχ αχ , τυροπιτα αδυναμια τρελλη!!!
φιλια , μπραβο Ελενα !

Anonymous said...

αψητη ειναι στο κεντρο η δε φαινεται καλα στη φωτογραφια;
μαρια

Anonymous said...

Μαρία μου μόνο άψητη δεν μένει η πιτούλα. Εγώ την έφτιαξα χθες και έγινε τέλεια.
Συνήθως όταν μαγειρεύω κάποια συνταγή ακολουθώ πιστά τις οδηγίες εκτέλεσης και ψησίματος. Ασε που εγώ την ξεφορμάρισα και αμέσως και στεκόταν τέλεια. Να την δοκιμάσεις!

Σε 50 λεπτά ψήνεις κρέας, λες η πίτα να αντιστεκόταν?

marian said...

Κορίτσια πού είστε;
Είστε καλά;;;
Μαρία καλά;;;
Γιατί δεν εχει συνταγή σήμερα;
Και γω τι θα φάω με τον καφέ μου !!!
Από την πίτα που μας κεράσατε δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι!!!
Θέλουμε κι άλλο!!
Θέλουμε κι άλλο!!!

φιλάκια:)
καλό απόγευμα:))

Anonymous said...

Πριν καμιά ώρα βγήκε η πίτα από τον φούρνο, γιατί δεν κρατιόμουν μέχρι το Σαββατοκύριακο να την κάνω.
Εχει εξαφανιστεί μέχρι στιγμής πάνω από την μισή.
Αυτό είναι και το βασικό της μειονέκτημα Ελενα, ότι είναι τόσο νόστιμη που εξαφανίζεται αμέσως.
Την έκανα με κασέρι και γκούντα.
Εγινε τέλεια!!!!! Την καθιερώνω σαν την αγαπημένη μας πίτα.
Να πω κι εγώ στην Μαρία ότι ο χρόνος ψησίματος είναι σωστότατος, μου ψήθηκε πολύ καλά, έγινε σας λέω τέλεια!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Ολγάκι:))))
Κατέβα από τις πίστες καλέ να σε δούμε και λίγο;-)
Kαλά έκανες και πέρασες για το κομματάκι σου, στο έχουμε φυλαγμένο!
Φιλάκιαααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Mια καλή μια ανάποδη
έλα, έλα, κερνάμε τυροπιτούλα που της έχουμε κι εμείς αδυναμία!!
Ελπίζω όλα καλά να είναι, έτσι??
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαρία, για το ψήσιμο σου απάντησε η Μαιρούλα και πιο κάτω βλέπω η Κατερίνα.
Εγώ τι άλλο να προσθέσω??
Ισως ξεγελάει η φωτό.

Maria B. said...

καλα είμαι γλυκες μου φιλενάδες σήμερα !!! σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας !!

καλε δώστε μου και εμενα ενα κομματάκι απο αυτην την ωραία πιτα μοντελάκι !! την φτιάξατε όλες ετσι? και εγω τίποτα καλα σας βρε!!

σας φιλω γλυκά γλυκα

Anonymous said...

κα-τα-πλη-κτη-κη!ευγέ!

ΕΛΕΝΑ said...

Kατερινάκι μου,
καλοφάγωτη και η υπόλοιπη:)
Eίναι όντως μειονέκτημα της πίτας αυτής ότι εξαφανίζεται αμέσως χα χα χα
Πολλά φιλάκια:)

ΕΛΕΝΑ said...

Λυδια μου σε ευχαριστώ πολύ!
Φιλάκια, μας έχεις λείψει:)

Crazy Tourists said...

Τι μου θυμίσατε πάλι!!!!

Τρελοτουρίστρια

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριάν μου καλό απόγευμα.
Είπαμε με την Μαρία, μήπως είναι κουραστικό για σας να βάζουμε συνταγή κάθε μέρα, και μήπως έπρεπε να το αραιώσουμε και να βάζουμε μέρα παρά μέρα.
Αλλά επειδή βλέπουμε ότι "ο λαός απαιτεί", επανερχόμαστε από αύριο στο παλιό καθεστώς κι έτσι πλέον τον καφέ σου δεν θα τον ξαναπιείς ξεροσφύρι;-)
Φιλιά πολλάααααα!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Τρελοτουρίστρια, τι?? τι???
Πες μας ντε!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου τώρα σε είδα μέσα στον ... χαμό.
Περαστικούλια σου, έλα και μας έλειψες.
Λοιπόν, έχεις να δοκιμάσεις πίτα από τρεις. Την Μαιρούλα, το Κατερινάκι και εμένα.
Διαλέγεις και παίρνεις, προτού εξαφανιστούν και οι τρεις;-)

Δημήτρης said...

Την είδε τη συνταγή η γυναίκα μου; αποκλείεται γιατί θα την είχε κάνει..λατρεύει κάθε τι που έχει κασέρια , τυριά και μανιτάρια.Το δοκίμασες να βάλεις; η Αχτίδα μου κάνει φανταστική μανιταρόπιτα.Θ ατης την κάνω εγώ αυτή τη συνταγή με δικό μου φύλλο.

Olga said...

Βρέ, Ελενα μου!Σαν άσχετη, ρωτάω,απο την τρύπα δεν θα πέσει η γέμιση!!!!;;;Τα υλικά δεν είναι ..ρευστά;;..[αχ! τι ρωτάω ο άνθρωπος!]Με....μέιλ δεν έρχεται στο σπίτι;;!!!Και για να σοβαρολογήσω, φαίνεται τέλεια!

Olga said...

Βρέ, Ελενα μου!Σαν άσχετη, ρωτάω,απο την τρύπα δεν θα πέσει η γέμιση!!!!;;;Τα υλικά δεν είναι ..ρευστά;;..[αχ! τι ρωτάω ο άνθρωπος!]Με....μέιλ δεν έρχεται στο σπίτι;;!!!Και για να σοβαρολογήσω, φαίνεται τέλεια!

πουαντερι said...

σε φορμα οπως η δικη σου λεω.

Peter M said...

Wow, Wow, look at the pita...I've never tried this before but it looks simple enough.

The amount of comments shows how popular this pita is!

Dorothy said...

Από εμφάνιση (και από γεύση είμαι σίγουρη!) σκίζει!!! Τρελαίνομαι για κασερόπιτα, επομένως θα κεραστώ 2-3 κομματάκια! Καλό βράδυ :)

Nena said...

Πολύ ωραία πιτούλα. Και τι σουξέ! είδες σχόλια. Μπράβο σου κούκλα μου, δώσε κι άλλα

Anonymous said...

Όλγα μου σου απαντώ εγώ, μιας και τα κορίτσια μας ξυπνάνε τις μεγάλεεεες ώρες!

Λοιπόν
1ον: Όχι δεν πέφτει η γέμιση στην τρύπα εφόσον έχει τυλίγει ένα φυλλαράκι γύρω της (διάβασε καλά την εκτέλεση)
2ον: Όχι τα υλικά δεν είναι ρευστά (αυτό μάλλον είναι μαγικό) γιατί εγώ την έκοψα μόλις βγήκε από το φούρνο και τα κομμάτια κόπηκαν τέλεια.
3ον: προσπαθώ από το πρωί να «στουμπώσω» ένα κομμάτι μέσα στο μέιλ και μου αντιστέκεται. Τώρα ετοιμάζομαι να το βάλω κάτω να το πατήσω. Που θα μου πάει θα τα καταφέρω να στο στείλω.

Υ.Γ. Πάντως εσύ αν δεν το λάβεις να ξέρεις ότι δεν θα φταίω εγώ. Μάλλον θα φταίει ο δικός σου υπολογιστής. χιχιχιχιχι

ΕΛΕΝΑ said...

Δημήτρη μου χρυσοχέρη να την φτιάξεις την πίτα της Αχτιδούλας σου της τυχερής!!!
Τυχερή πρώτον γιατί την αγαπάς τόσο πολύ και δεύτερον γιατί την φροντίζεις και την προσέχεις τόσο πολύ:)))

Giorgos Varvakis said...

Απ ότι έχεις καταλάβει κοπελιά, η συνταγή έσκισε :) Γενικά έχετε σαρώσει από την πρώτη σας κοινή εμφάνιση. Το αξίζετε γιατί δεν το "παίζετε κάπως" κι ο κόσμος χαίρεται να έρχεται εδώ. Τα φιλιά μου και "εις ανώτερα" :))

ΕΛΕΝΑ said...

Ολγα μου, καλά που έχω την Μαιρούλα, που σου απάντησε βλέπω παρακάτω, γιατί αν περίμενες να ξυπνήσω εγώ νωρίς ..... ατύχησες χα χα χα
Οχι, δεν πέφτει η γέμιση από την τρύπα. Εχουμε φροντίσει να καλύψουμε περιμετρικά το δαχτυλίδι με ένα φύλλο πρώτα.
Ακόμα κι αν είναι ρευστή η γέμιση, μετά το ψήσιμο "σφίγγουν" τα τυριά και η πίτα κόβεται μια χαρά σε κομμάτια.
Φιλάκια:))

ΕΛΕΝΑ said...

Πουαντερίτσα, σε φόρμα, ε??
Αυτό δεν το έχω επιχειρήσει, με καταίφι σε φόρμα δηλαδή.
Την φτιάχνω την τυρόπιτα σε ταψί με φύλλο καταίφι, θα την προσπαθήσω και σε φόρμα και θα σας πω αποτελέσματα.
Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Peter, it is really very simple!!
I could never imagine that it would be so popular ha ha haaa!!!
Have a nice day:)))

ΕΛΕΝΑ said...

Dorothy, καλώς την!!
Σου έχουμε φυλάξει 2-3 κομμάτια, έτσι θα σε αφήναμε??
Πολλά φιλάκια!!

ΕΛΕΝΑ said...

Νενάκι μου, μα είδες σουξέ η πιτούλα??
Χαίρομαι πραγματικά πολύ που άρεσε στον κοσμο!
Σε φιλώ γλυκά γλυκά:))

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργο μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ, έχεις πάντα έναν καλό λόγο για όλους:))
Tι να το παίξουμε κάπως??
Ερασιτέχνες είμαστε και οι δυο μας, δεν είμαστε επαγγελματίες του είδους. Το κέφι μας κάνουμε και την αγάπη μας για την μαγειρική προσπαθούμε να μοιραστούμε μαζί σας.
Αν αυτό βγαίνει προς τα έξω σαν κάτι θετικό, χαιρόμαστε ιδιαίτερα και σας ευχαριστούμε από καρδιάς όλους σας που μας στηρίζετε με τόση αγάπη!!!
Πολλά φιλιά:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...