Friday 20 February 2009

Cheese cake σοκολάτα - βύσσινο

Κρεατικό λέγαμε να σας κεράσουμε σήμερα, λόγω της Κρεατινής εβδομάδας, σε γλυκό όμως καταλήξαμε και πάλι.
Ευχάριστο να έχουμε γλυκά, σημαίνει ότι για κάποιον λόγο κερνάμε.
Και σήμερα κερνάμε για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο.
Η αγαπημένη μας συγγραφέας και φίλη Μαρία Τζιρίτα, το Μαράκι μας, συμπλήρωσε εχθές έναν ολόκληρο χρόνο στην μπλογκόσφαιρα.
Έναν ολόκληρο χρόνο το Μαράκι μας χαρίζει μέσα από το blog της το χαμόγελό της, τη αγάπη της, και μοιράζεται μαζί μας όλα όσα κρύβει στην ζεστή της καρδούλα.
Της ευχόμαστε να την έχουμε παρέα μας για πολλά πολλά χρόνια ακόμη, να είναι πάντα γερή και δημιουργική και μέσα από τα βιβλία της να συνεχίσει να μας χαρίζει συγκινήσεις.
Χιλιόχρονο το blog σου Μαράκι!!!


Κερνάμε λοιπόν για τα "γενέθλια" του blog της Μαρίας σοκολατένιο cheese cake με βύσσινα.
Και δίνουμε και την συνταγή για όποιον την θέλει.
Χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μπισκότα digestives ή πτι μπερ
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
150 γρ. βούτυρο
2-3 κουταλιές μπράντυ
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε
1 φάκελο στιγμής κρέμα σοκολάτα
γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας)
1 κομπόστα βύσσινο σε σιρόπι
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
2 κουταλιές ζάχαρη
Πως το φτιάχνουμε:
Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα.
Θρυμματίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα και τα αμύγδαλα, έτσι ώστε να είναι χοντροτριμμένα και να τα καταλαβαίνουμε στη γεύση.
Λιώνουμε το βούτυρο.
Ενώνουμε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και το μπράντυ. Αν το μείγμα τρίβεται, προσθέτουμε λίγο βούτυρο ακόμα.
Στρώνουμε το μείγμα στη βάση μιας κουμπωτής φόρμας με έλασμα.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σύμφωνα με τις οδηγίες, προσθέτοντας το γάλα. Την χτυπάμε καλά, ώστε να γίνει σφικτή. Προσθέτουμε το cream cheese ή το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το μείγμα μας πρέπει να είναι σφιχτό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα τριμμένους ξηρούς καρπούς ή και σταγόνες κουβερτούρας ή κομμάτια σοκολάτας, για πιο πλούσια γεύση.
Το απλώνουμε πάνω από τη βάση του μπισκότου στη φόρμα και το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το βύσσινο.
Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι τον χυμό από την κονσέρβα και φυλάμε χωριστά τα βύσσινα. Προσθέτουμε στο κατσαρολάκι το κορν φλάουρ και 2 κουταλιές ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε και τα βύσσινα και συνεχίζουμε 2-3 λεπτά το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και το απλώνουμε κουταλιά κουταλιά πάνω από το γλυκό μας.

37 comments:

Anonymous said...

Χρόνια πολλά Μαρία και στα κορίτσια μπράβο!Παίρνω το κέρασμα μου,ευχαριστώ..Όλγα

Maria B. said...

Χρόνια πολλά Μαράκι μας, πάντα επιτυχίες. Ειναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς που ''πίνουμε'' το καφεδάκι μας μαζί σου!!!!

Ευχομαι μεσα απο την καρδιά μου πάνω απ'ολα υγεία σε σένα και την οικογένεια σου και πάντα γλυκειές επιτυχίες σαν το υπέροχο γλυκό που μας κερνάει το Λενάκι μας!!!!

Να χαίρεσαι την κορούλα σου !!!

Μαρια Νικολαου said...

πολυ πολυ γλυκό!

BIKY said...

ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ

ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ΤΗΣ

ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΧΡΟΝΙΑ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

Maria Tzirita said...

Ό,τι καλύτερο! Από τα αγαπημένα μου γλυκά! Αχ, Έλενά μου, σ'ευχαριστώ, είσαι πιο γλυκιά κι από τα γλυκά που φτιάχνεις! Ευχαριστώ όλους για τις ευχές τους, σπεύδω να κεράσω από το γλυκάκι σας τους αναγνώστες μου! Χίλια φιλιά και του χρόνου με υγεία!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαράκι μου τα καλύτερα εύχομαι από την καρδιά μου στο υπέροχο blog σου και σε σένα.
Εύχομαι να σε έχουμε παρείτσα μας πολύ πολύ καιρό, να απολαμβάνουμε τις όμορφες αναρτήσεις σου, τις τόσο ζεστές και ανθρώπινες, να απολαμβάνουμε την καλωσύνη και την γλυκύτητα που αποπνέεις!!
Πολλά πολλά φιλάκια:)))

Anonymous said...

Κυρία Τζιρίτα χρόνια πολλά στο blog σας και από μένα.
Διάβασα το βιβλίο σας μετά από την ανάρτηση της Ελενας και πραγματικά το απόλαυσα. Είναι εξαιρετικό!
Ετοιμάζομαι να διαβάσω και το δεύτερο.
Πάντα επιτυχίες σας εύχομαι.

Μαριλένα said...

ωω τι ωραίο!
οπωσδήποτε θα το κανω. θα τρελλαθουν τα κορίτσια (και όχι μονο)

το αστειο ξερεις ποιο ειναι; σε καθε τουρτα, μα σε καθε, βάζουμε και κεράκι να φυσαει το Ραφαηλάκι :))

φιλια και καλο μας μεσημερι.

Anonymous said...

Χρόνια πολλά στο blog της συγγραφέως μας,εύχομαι ό,τι καλύτερο και μπορούμε να βρούμε και άλλες αφορμές να απολάυσουμε τα γλυκά της κ.Έλενας,το βάπτισμα της συγγραφέως,την πρώτη ανάρτηση,την πρώτη έντυπη 'εκδοση και πολλά άλλα αρκεί να χορταίνουμε κεράσματα!!!!!

Τέλειο μου τρέχουν τα σάλια!!!Να βάλω κεράσια που μου αρέσουν πιο πολυ;pls!!!!!

Peter M said...

Ahhhh cheesecake...apo ta pio agapimeno flika, Yam!

eleni said...

Έλενα,υπέροχο γλυκό μας επεφύλαξες για σήμερα!Το λατρεύουμε-βέβαια το φτιάχνουμε με μαρμελάδα,δική μου,φράουλα.Να σου πω, σπεσιαλίστας στην παρασκευή έχει γίνει η μεγάλη κόρη-εκεί απευθύνομαι,γιατί γενικά με τα γλυκά δεν τα πάω καλά,μόνο τα τρώω.
Με ρωτούσε πριν μερικές μέρες μια φίλη,αν έχω δοκιμάσει με κομπόστα βύσσινο-θα της τηλεφωνήσω να της δώσω τη συνταγή,γιατί της την περιέγραψαν ασαφώς.

Χρόνια πολλά και στη Μαρία και πολλές πολλές αναρτήσεις!
Φιλιά!

Anonymous said...

Τέλεια η οικοδέσποινα ξεχάστηκα πριν με τα κεράσια!!!!!!!

Alma Libre

eleni said...

Έλενα,ξέχασα να σου πω:το μασκαρπόνε παρελήφθη για τα μήλα,θα παραγγείλω κι άλλο να το δοκιμάσω στο cheese cake.

Anonymous said...

Πολλές ευχές για το blog της Μαρίας Τζιρίτα!
Και για την ίδια εύχομαι πάντα να έχει επιτυχίες!

ΕΛΕΝΑ said...

Να είστε καλά όλοι για τις ευχές σας, σίγουρα το Μαράκι θα ευχαριστηθεί και θα συγκινηθεί:)

Mαριλενάκι μου, αυτό με το κεράκι το έκανε και ο γιος μου ο μεγάλος όταν ήταν μικρούλης.
Οπως και το γνωστό βέβαια, με το φλουρί συην βασιλόπιτα, που πάντα υπήρχε κρυμμένο ένα δεύτερο φλουρί, σε περίπτωση που δεν του τύχαινε.
Χα χα χαα, ωραίες αναμνήσεις, πλάκα έχουν τα πιτσιρίκια:))

ΕΛΕΝΑ said...

Γλυκιά μας Alma Libre,
να βάλεις κερασάκια αν σου αρέσουν περισσότερο.
Τι κερασάκια όμως εννοείς?? Γλυκό κεράσι?? Η κονσέρβα κεράσι?

ΕΛΕΝΑ said...

Elenaki, έχεις τέτοια κόρη χρυσοχέρα?? Μα στην μανούλα θα έμοιαζε!!!
Για το βύσσινο, ελπίζω να τα γράφω αναλυτικά, γίνεται πολύ ωραία η επικάλυψη έτσι πες στην φιλεναδίτσα σου:)
Φιλάκια πολλά:))

Z. said...

Χρόνια Πολλά, στην Κα Τζιρίτα και πάντα επιτυχίες!
Έλενα, το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου. Από πολύ μικρή το είχε λατρέψει και εξακολουθεί.
Η μόνη διαφορά είναι, ότι το κάνω λευκό. Δηλαδή δεν βάζω τη κρέμα σοκολάτας. Ευκαιρία να δοκιμάσω κι αυτή την εκδοχή.

Giorgos Varvakis said...

Τυχερή η Μαρία με το δώρο που της κάνατε!! Τα δικά μου μπλογκογεννέθλια κορίτσια, είναι στις 23 Μαΐου (2 χρόνια) και τα κανονικά μου γενέθλια στις 2 Απριλίου :)) Έχετε χρόνο!!!!
Φιλιά καλό σαββατοκύριακο

Anonymous said...

Εννόω το γλυκό κερασι,τι κάνω όμως με το σιρόπι του;
Να του προσθέσω και άλλη ζάχαρη και το κόρν φλάουερ;ή να το στρώσω στην φόρμα όπως είναι;

Ευχαριστώ!!!!!!!

Alma libre

ΕΛΕΝΑ said...

Ζαμπάκι μου εκτός από λευκό, που είναι βέβαια πολύ αγαπημένο μας, φτιάχνω το cheese cake με ένα σωρό διαφορετικές γεύσεις. Εκτός από την σοκολατένια, πολύ καλή είναι και η λεμονάτη, που σας την έχω τάξει και που θυμίζει πολύ στην γεύση lemon pie.
Αναμείνατε πολλές συνταγές δηλαδή:)
Ματς μουτς!!

ΕΛΕΝΑ said...

Γιώργο μου χα χα χαααα!!!
Το σημειώνω από τώρα, να δεις τι μπλογκογενέθλια θα σου κάνουμε εμείς:)))
Δεν ξέρω αν είναι τυχερή η Μαρία, τυχερές είμαστε σίγουρα εμείς που χάρη στο blog της γνωρίσαμε έναν πραγματικά πολύ αξιόλογο άνθρωπο:)
Καλό ΣΚ και σε σένα!

ΕΛΕΝΑ said...

Alma Libre μου, δεν το έχω δοκιμάσει με γλυκό κερασάκι.
Νομίζω όμως ότι ή έτσι όπως είναι θα το βάλεις πάνω από το cheese cake ή ίσως θα αραιώσεις το σιρόπι με λίγο νεράκι και θα το δέσεις με λίγο κορν φλάουρ.
Νομίζω όμως ότι εκτός από βύσσινο, υπάρχει και κεράσι σε κομπόστα, οπότε ακολουθείς την ίδια διαδικασία με το βύσσινο.

Επίσης έχω ανακαλύψει στον Σκλαβενίτη μια πολύ καλή επικάλυψη για cheese cakes αλλά και για γέμιση για τάρτες.
Jonker Fris λέγεται, είναι σε κονσέρβα και απλά απλώνεις το περιεχόμενο πάνω στο γλυκό που θέλεις. Κυκλοφορεί σε γεύση κεράσι και φράουλα. Δοκίμασέ το αν το βρεις, είναι πολύ βολικό:)
Φιλάκια:))

marian said...

Χαίρετε, χαίρετε!!!!
Καταρχάς,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ στην Μαρία!!!
Να΄ναι πάντα καλά και να μας χαρίζει μοναδικά συγγραφικά αριστουργήματα!!!

Κατά δεύτερον μπαίνω και γω στην λίστα για κέρασμα στα γενέθλια μου!!!
Τι εγώ δεν θα΄χω γλυκό που είμαι και γλυκατζού και φανατική του blog σας και....... όλα τα καλά μαζί θα πω για σας αρκεί να μου κάνετε γλυκάκι!!!
(ξέρω σας έπεισα!!! και όχι δεν κάνω σαν μωρό!!!)
Ζηλεύω θέλω και γω γλυκάκι!!!

Κοριτσάρες να΄στε πάντα καλά να μας κερνάτε με ή χωρίς λόγο!!!
Το γλυκό είναι τέλειο, όπως όλα τα γλυκά σας, και φυσικά και τα φαγητά σας!!(απλά εγώ έχω αδυναμία στα γλυκά!!!Φαίνεται;)
Εχω τρελλή αδυναμία στο βύσσινο!!!!

φιλάκια πολλά !!!!
Καλό απόγευμα!!
Υ.Γ Αλήθεια τι καιρό κάνει Αθήνα;έχω την μικρή μου εκδρομή εκεί!!!
SORRY ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ.......

Unknown said...

ΕΛΕΝΑ...ευχαριστώ το αγαπημένο μου γλυκό....α..νάναι καλά και η κυρια τζιριτα...εξ αιτιας της φαγαμε το ωραιοτατο γλυκό....νάσαι καλά

Anonymous said...

Γεια σας.
Πρώτη φορά σας γράφω, θέλω κι εγώ να γίνω μέλος της τόσο όμορφης παρέας σας.
Κάθε μέρα διαβάζω τις συνταγές σας και παίρνω ένα σωρό νόστιμες ιδέες.
Πήρα το θάρρος να σας γράψω με αφορμή το βιβλίο της κας Τζιρίτα, που το διάβασα και μου άρεσε πολύ.
Δεν ήξερα ότι έχει και blog, τώρα το ανακάλυψα κι αυτό.
Να είστε καλά όλες και όλοι με τα πολύ όμορφα blogs σας που μας ομορφαίνουν την μέρα.
Κλειώ

kiki said...

Κόλασηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!!! ΠΟΤΕ δεν μπορώ να πω όχι σε τσιζκέικ!!!

Δημιουργία said...

Λαχταριστο το γλυκο σας σημερα.Παντα χαρες ευχομαι.

ΕΛΕΝΑ said...

Marian, το ξέρεις ότι πάντα απολαμβάνω τα σεντόνια σου:))
Λοιπόν .... μας έπεισες!! Δώσε ημερομηνία και θα σου ετοιμάσουμε κέρασμα σπέσιαλ.
Επίσης δεχόμαστε παραγγελίες για γάμους, βαφτίσεις, επετείους κλπ κλπ με αντάλλαγμα μόνο την αγάπη σας:))
Ο καιρός στην Αθήνα είναι ... κρυούλης θα έλεγα, όχι τίποτε υπερβολικό βέβαια, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σκάμε κιόλας.
Είναι η κορούλα σου εδώ?? Καλά να περάσει!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Παναγιώτη μου έλα, σου έχω φυλάξει το κομμάτι σου, για να ευχηθείς στο Μαράκι μας:)

Matriga said...

Η πρόσκληση για καφέ στο σπίτι μου είναι ανοιχτή, όπως έγραψα και πριν. ...Και που σαι, Έλενα, όταν έρθεις, αυτό το γλυκό θέλω να μου φέρεις! χι χι.. Για να σε διευκολύνω, δηλαδή lol
Φιλιά!

ΕΛΕΝΑ said...

Γεια σου Κλειώ μου, που έχεις το όνομα της πολύ αγαπημένης μου φιλενάδας, της Κλειούλας μου, που μένει στην Ολλανδία και δεν την βλέπω όσο συχνά θέλω!
Καλώς όρισες στο σπιτικό μας.
Μα γιατί λες "πήρα το θάρρος??"
Δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο θάρρος, χαρά μας να σε βλέπουμε!!

ΕΛΕΝΑ said...

Κικίτσα, κι ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!

Δημιουργία μου, σ' ευχαριστούμε πολύ:)

Matriga, με διευκολύνεις αφάνταστα!! Παραγγελία ελήφθη:))

Rena said...

Πάλι καθυστέρησα...αλλά εύχομαι από καρδιάς στην Μαρία χρόνια πολλά,χρόνια συγγραφικά, χρόνια ατέλειωτης δημιουργικής δουλειάς.
Κορίτσια το γλυκό...γράφει!!! (ταμάμ με τη Μαρία)

Olga said...

Με την ευκαιρία των...γενεθλίων της Μαρίας, [που είναι αλήθεια οτι τώρα γνωρίζω],οπότε εύχομαι και χρόνια πολλά, να σου πώ πόσο τυχερή είμαι, που έξαχνα σήμερα το πρωί, [Σάββατο], να βρώ αυτήν την συνταγή, που μου την έδωσε η κουμπάρα μου να την φτιάξω, και δεν την εύρισκα πουθενά!! Περιμένοντας να ξυπνήσει, έκανα την βολτούλα μου στα αγαπημένα μου,blogs,και πού ..έπεσα!!Τρέχω τώρα....Καλό ΣΚ...

ΑΧΤΙΔΑ said...

Αγαπώ πολύ το τσιζ κέικ και το κάνω όπως βλέπεις πολύ συχνά μα όχι με σοκολάτα.Δοκίμασε να το κάνεις με βάση απο μελομακάρονα να δεις τι όμορφα ιδιαίτερο είναι.Αν δεν έχεις τη συνταγή πες μου.

Maria Tzirita said...

Σας ευχαριστώ όλους, έχει δίκιο η Έλενα - και συγκινήθηκα και ευχαριστήθηκα! Τα καλύτερα γενέθλια που επιφυλάξατε, να είστε όλοι καλά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...