Tuesday 17 February 2009

Το κανταϊφι της Ρένας

Η Ρένα, φίλη μας αγαπημένη, μας στέλνει κέρασμα το περίφημο κανταΐφι της, για να μας συγχαρεί για την αναφορά του blog μας στο I Cook Greek, για την οποία σας είπαμε εχθές.
Ρενάκι μας σε ευχαριστούμε πάρα πολύ, χαρά μας να φιλοξενούμε δικό σου κερασματάκι στις Συνταγές Της Καρδιάς!!

"Στέλνω γλυκάκι δώρο στις φιλενάδες μου και εύχομαι «από καρδιάς» πάντα επιτυχία, χαρά και αναγνώριση-αν και την τελευταία την έχουν και τη νοιώθουν καθημερινά μέσα από τα comments στις δημοσιεύσεις τους, κι όχι μόνο.

Υλικά:
500 γρ. φύλλο για κανταΐφι
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα
Σιρόπι:
4 φλιτζάνια νερό
61/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
2 ξυλάκια κανέλλα
1 κουταλάκι μέλι
¼ φλιτζανιού φιστίκι Αιγίνης για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χωρίζουμε το φύλλο κανταϊφιού σε 5 ίσα μέρη και μετά το καθένα από αυτά σε 6 κομμάτια.
Ανακατεύουμε ξηροκάρπια, ζάχαρη, κανέλλα και φρυγανιά σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα κομμάτι φύλλο κι αφού βουτυρώσουμε με το λειωμένο βούτυρο γεμίζουμε με 1 κουταλιά (σούπας) από τα υλικά μας.
Τυλίγουμε σε ρολάκι κλείνοντας τις άκρες δεξιά κι αριστερά για να μη φύγει η γέμιση. Τυλίγουμε χαλαρά-όχι σφιχτά. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Βάζουμε τα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψάκι και περιχύνουμε με το λειωμένο βούτυρο.
Ψήνουμε για 30 λεπτά το γλυκό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και για άλλα 30 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι, το οποίο το βράζουμε για 5-7 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το κανταΐφι (κρύο γλυκό-ζεστό σιρόπι) σιγά σιγά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φιστίκι.
Καλή επιτυχία.
Ρένα"

31 comments:

Maria B. said...

Ρενάκι μας!!! σ'ευχαριστούμε πολύ για όλα!! για τις γλυκές ευχές σου για την αγάπη σου για την συμπαράστασή σου και για το υπέροχο γλυκάκι σου !!!!!!!!! σου ευχόμαστε και εμείς με την σειρά μας ότι καλύτερο σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο μέσα απο την ''καρδιά'' μας!!!!!!
σε φιλώ γλυκά - γλυκά

Rena said...

Να ευχηθώ και από εδώ κορίτσια να έχετε πάντα επιτυχίες και να συνεχίσετε έτσι δυναμικά ότι τόσο γλυκά ξεκινήσατε!
Φιλιά πολλά

Anonymous said...

Μ' αρέσει το καταίφι με φυστίκι Αιγίνης, δεν το προτιμώ με καρύδια.
Μπορούμε να το φτιάξουμε μόνο με φυστικάκι??

Anonymous said...

Το αγαπημένο μου γλυκό, μπορώ να φάω όλο το ταψί αν δεν με συγκρατήσουν.
Νομίζω το σωστό σιρόπιασμα είναι το μυστικό της επιτυχίας του.
Ηθελα να ρωτήσω, το βουτυρώνεις προτού βάλεις την γέμιση? Αυτό κατάλαβα.
Γιατί εγώ πρώτα τα γεμίζω και μετά τα βουτυρώνω όπως περιγράφεις.
Ευχαριστώ.

Rena said...

Ιουλία βέβαια και γίνεται. Βάλε σκέτο φυστίκι αν προτιμάς. Κατερίνα σωστά κατάλαβες, βουτυρώνω και πριν και μετά :)

ΕΛΕΝΑ said...

Ρενάκι μας!! Σε ευχαριστούμε πολύ πολύ για το γλυκό σου κέρασμα, που είναι και σπέσιαλ!!!
Μα πιο πολύ σε ευχαριστούμε για την αγάπη σου και στην ανταποδίδουμε μέσα από την καρδιά μας!
Φιλάκια πολλά:))

"ζαχαρούλα.." said...

μπαίνει στα υπόψιν πάραυτα!!!!

καλημέρες!!!

eleni said...

Πολύ αγαπημένο,με αμύγδαλο μόνο,αφού οι άλλοι ξηροί καρποί δε μ΄αρέσουν.Γίνεται,έτσι δεν είναι;
Μια φορά προσπάθησα να φτιάξω-αποτυχία στο τύλιγμα,ήταν να γελάς!
Καλημέρα!

Maria B. said...

Ελενάκι, εαν είχες προβλημα μόνο στο τύλιγμα, για δοκίμασε να τα βάζεις στα μαφινοταψάκια για να μην σου χαλάει το σχήμα, ούτε να χρειάζεται να τυλίγεις.

Rena said...

Ελένη ασφαλώς και γίνεται και με αμύγδαλο. Οι ξηροί καρποί που θα χρησιμοποιήσουμε καλύτερα να είναι της επιλογής μας για να μας αρέσει και το αποτέλεσμα. Αν το φτιάξεις εύχομαι καλή επιτυχία!!

Rena said...

Αχ Μαράκι, καταπληκτική ιδέα αυτή!! Σίγουρα μεγάλη ευκολία και γλιτώνουμε και χρόνο. Ευχαριστώ κι εγώ για το tip δε μου χε περάσει καν από το μυαλό :)

faraona said...

MMMMMMiam miam!!!!
Ευχαριστούμε για το έδεσμα Ρένα!

Μαριλένα said...

εγώ, θα κρατήσω τη συνταγή, θα της αλλάξω το βούτυρο γάλακτος με φυτικό και θα την κανω τη Σαρακοστή.
ετοιμάζομαι ως σοφός μέρμυγκας για τη νηστεία :)))

ΕΛΕΝΑ said...

Ωραία η ιδεά των μαφινοταψακίων:)))
Λέω να τα δοκιμάσω και έτσι με την συνταγή σου Ρενάκι.
Περιορίζοντας ίσως τις δόσεις στο μισό, εκτός βέβαια αν θέλουμε να κάνουμε μπόλικα μαφινοκαταϊφάκια να τα ευχαριστηθούμε:))

Maria B. said...

Ρενάκι θέλεις και την συνέχεια να σε τρελλάνω???? το φτιάχνεις σε μαφινοταψάκια που είναι σαν φορμάκια. Σιροπιάζεις μέσα στο ταψάκι και όταν σερβίρεις στο κενό που έχει δημιουργηθεί απο το δαχυλιδάκι της φορμίτσας, βάζεις παγωτό της αρεσκείας σου, ρίχνεις απο πάνω και λίγο απο το σιρόπι του κανταιφιου, λίγα ξηροκάρπια και voila !!!!!!!!!!!!!!! αχ τι λέω η γυναίκα μεσημεριάτικα και είμαι και στο γραφείο !!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Μαριλενάκι σωστή!!!
Με φυτικό βούτυρο, έχουμε ένα ωραιότατο νηστίσιμο γλυκάκι!!
Βέβαια το φρέσκο βουτυράκι άλλη χάρη έχει, αλλά για νηστεία μια χαρά είναι και το φυτικό, προκειμένου να απολαύσουμε το γλυκάκι μας;-)

Rena said...

Μαριλένα καλή ιδέα. Μαράκι δε με λυπάσαι τη γυναίκα? :P

Δημήτρης said...

Πολύ μου αρέσει αλλά δεν θέλω τα σκληρά , πέστε στην Αχτίδα να μου τα αλέσει και να τα βάλει μέσα να μη τα βλέπω ( έτσι κάνει)

Dorothy said...

Αν περισσεψει κανένα κομματάκι στείλτε το προς τα εδώ! (Μην πάει χαμένο, κρίμα είναι!) Καλό απόγευμα :)

ILive2LoveMe said...

Ωραία πράγμα παιδιά αυτά τα σιροπιαστά! Πάντως στον μπακλαβά έχω πιο πολύ αδυναμία.
Φιλάκια!

Maria Tzirita said...

Τι ωραίο πράγμα είναι αυτό;;;; Μπράβο στη Ρένα και σε σας που την στηρίζετε κορίτσια μου! Φιλιά!

Unknown said...

αργησα πάλι αλλά μάλλον προλαβαίνω
ε...λίγο κανταϊφακι...ευχαριστουμε την ρένα...αλλά κα εσενα ελενα

kiki said...

Πεθαίνω για καταΐφι!!!

Alkmini said...

Μμμμμμ φαινεται Απαιχτο!!!!
καλο σας βραδυ.

Ράνια said...

Κορίτσια φαίνεται τέλειο!!!εμένα μου αρέσει με αιγίνης!!!να είστε καλά!!!καλό σας βράδυ

marian said...

Αχ κορίτσια και θα το θελα τώρα ένα γλυκάκι!!!!!!!!!!!!
Πάλι άργησα, όλο στα καλά αργώ!!!
αντε πια!!!
Κορίτσια, μου κρατήσατε ή τελείωσε;
Ευχαριστούμε την Ρένα που το μοιράστηκε μαζί μας!!
Αλλά τέτοια κορίτσια που είναι οι οικοδέσποινες ποιος δεν τις αγαπάει!!!

πολλά φιλάκια !!!
Καλό βραδάκι:)

eirini said...

Αν και σπανίως τρώω γλυκά, το κανταϊφι μου αρέσει!
Ρε παιδιά περίσσεψε κάνα κομματάκι;;;;;

Matriga said...

Ρένα να είσαι καλά για την ωραία σου συνταγή. Λέω να τη δοκιμάσω και γω. Κορίτσια, λέτε να τα καταφέρω, λόγω της τύχης της πρωτάρας? lol

Anonymous said...

Κοριτσιά μου τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι πάντα επιτυχίες απο το i cook greek μέχρι το food and wine magazine!!!
Το αξίζετε και σας το εύχομαι μέσα απο τα βάθη της rich and famous καρδιάς μου!
Και τι καλές φιλενάδες που έχετε που σας τρατάρουνε λαχταριστά γλυκά!
Ρενάκι πρόβλημα!Μου μύρισε το καταίφι σου και θέλω το κομμάτι ή μάλλον την κομματάρα μου και ξέρεις ότι δεν κάνει να μου το στερήσεις!
Πάντα τετοια!

dhmhtra said...

Καλημέρα ...
Αυτές τις μέρες στην πόλη μου δεν υπάρχει νοικοκυρά που δεν θα φτιάξει καταίφι ή μπακλαβά.
Είναι τα γλυκά της αποκριάς.
Να περάσετε καλά όλοι σας.
Φιλιά

Rena said...

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Ετοιμάζω δεύτερη φουρνιά για να δοκιμάσουν όσοι δεν πρόλαβαν. Αγγελική ειδικά για σένα ολόκληρο ξεχωριστό ταψάκι. Σου χαλάω εγώ χατήρι?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...