Sunday 1 August 2010

Tips για την κουζίνα

Όλα τα φαγητά δεν πρέπει να αλατίζονται την ίδια στιγμή.
Τα όσπρια και τα λαχανικά σκληραίνουν όταν αλατίζονται από την αρχή του μαγειρέματος.
Το κρέας και τα ψάρια πρέπει να αλατίζονται πολύ πριν το μαγείρεμά τους .
Τα μακαρόνια πρέπει να βράσουν από την αρχή σε αλατισμένο νερό εάν θέλουμε να 'τα πιάσει' το αλάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες αλλά και για τα τηγανιτά αυγά.

Αν το φαγητό σας που βράζει είναι περισσότερο αλμυρό προσθέστε μια-δυο πατάτες μέσα και θα πάρουν την επιπλέον αλμύρα.

Για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια , καθαρίστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό η κάτω από τον απορροφητήρα η βάλτε τα κρεμμύδια για λίγη ώρα στην κατάψυξη.

Για να γίνει πιο ήπια η μυρωδιά του σκόρδου βάζουμε τις σκελίδες για αρκετή ώρα σε γάλα πριν τις χρησιμοποιήσουμε.

Για να γίνουν τα κέικ μας (και όλες οι αφράτες ζύμες) πιο αφράτα χτυπάμε πάντα ξεχωριστά τα ασπράδια των αβγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο τέλος ανακατεύοντας προσεχτικά για να μην φύγει ο αέρας.
Επίσης όταν η ζύμη μπει στη φόρμα δεν την χτυπάμε αλλά την βάζουμε προσεχτικά στον φούρνο και πρέπει πάντα ο φούρνος να είναι προθερμασμένος στην θερμοκρασία που θέλουμε γιατί αλλιώς θα ξεφουσκώσει και θα καθίσει

Για να κάνει η πίτα μας ωραία κρούστα αλείφουμε την επιφάνεια με ένα μίγμα από ένα αβγό χτυπημένο με γάλα και λάδι.

Μην βάλετε αβγό στην μπεσαμελ αλλά ρίξτε μέσα ότι τυρί θέλετε, κεφαλοτύρι , σκληρή φέτα η ρεγγατο για το παστίτσιο , η μπεσαμελ σας θα γίνει νοστιμότατη.

Επίσης αν σας σβολιάσει η μπεσαμελ κανένα πρόβλημα , ξεσβολιαζει αμέσως αν την χτυπήσετε πολύ καλά στο μίξερ η με το χέρι.

Εκτός από τη γνωστή μας φλούδα λεμονιού, ένας τρόπος για να μην μοσχομυρίσει ο τόπος με το κουνουπίδι μας είναι στο νεράκι του να βάλουμε να βράσει και ένα κλωνάρι σέλινο.

Για να μην γεμίσουν τα βραστά κολοκυθάκια μας νερό τα βράζουμε με τις άκρες τους και τις κόβουμε μετά το βράσιμο έτσι τα κολοκυθάκια μας θα μείνουν τρυφερά και δεν θα νερουλιάσουν.

Καλό μήνα, να έχετε μιαν όμορφη Κυριακή!
Μέτη

7 comments:

apinkdreamer said...

καλο μηνα! πολυ χρησιμες οι συμβουλες σου! κι εγω δε βαζω αυγο αλλα τυρια στη μπεσαμελ!

ΕΛΕΝΑ said...

Καλό μήνα Μετάκι μου!
Οι συμβουλές σου πάντα χρησιμότατες!!!
Φιλάκια!

Ellada said...

Καλό μηνά.
Ευχαριστώ για της συμβουλές σου.

Δημιουργία said...

Καλο μηνα να εχετε και καλη εβδομαδα σε ολες.

Και λοιπόν;E allora? said...

χρησιμότατες συμβουλές!!!!καλό μήνα :) και καλη βδομάδα σε όλες

SpIrToKoYto said...

Κοπελίτσα μου,
όσο ζω μαθαίνω..
αυτό με τα καλοκυθάκια πολύ μ'άρεσε..
καλό μήνα και σε σένα..
( τί θα γίνει..??..θα πιούμε καφέ βεραντάτο..??..έχουμε και κα΄τι μέτρα να πάρουμε..)

Anonymous said...

Πολύ χρήσιμες συμβουλές. Ευχαριστώ πολύ. Νένα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...