Friday, 29 August 2014
Στρογγυλά φασολάκια με ελιές
Τα πράσινα φασολάκια είναι από τα λαχανικά που αγαπώ να μαγειρεύω περισσότερο.
Συνήθως τα φτιάχνω λαδερά με κάποια σάλτσα ντομάτας. Άλλοτε θα συνοδεύσω με αυτά κάποιο κρεατάκι.
Σήμερα επέλεξα τα στρογγυλά φασολάκια. Τα έφτιαξα και πάλι λαδερά αλλά θέλοντας να αλλάξω λίγο την γεύση, πρόσθεσα και ελιές Καλαμών που τις αγαπάμε πολύ.
Ένας συνδυασμός που μας άρεσε πολύ!
Ένα φαγάκι απλό αλλά πεντανόστιμο, που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.
Πάμε να το μαγειρέψουμε!
Θα χρειαστούμε:
450 γρ. στρογγυλά φασολάκια
3-4 μέτριες πατάτες
3/4 φλιτζανιού μαύρες ελιές τ. Καλαμών
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδου
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
1 κουταλιά πελτέ
μισό ματσάκι μαϊντανό
μισό κουταλάκι ρίγανη
μισό κουταλάκι δυόσμο
μισό κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Στην πράξη:
Καθαρίζουμε τα στρογγυλά φασολάκια από τις ίνες τους, αν είναι φρέσκα. Αν είναι κατεψυγμένα δεν χρειάζονται καθάρισμα.
Καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε τα ντοματάκια κονσέρβας στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε τις φέτες των κρεμμυδιών να σοταριστούν. Όταν γυαλίσουν, προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φασολάκια και τις πατάτες και αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον πελτέ, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη, τον δυόσμο, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσέχουμε πόσο αλάτι θα προσθέσουμε, γιατί και οι ελιές είναι αλατισμένες.
Προσθέτουμε και νερό τόσο, όσο να σκεπάσει τα φασολάκια και τις πατάτες.
Όταν το φαγητό μας πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί ως να μαλακώσουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά, προσθέτουμε και τις ελιές.
Μόλις δούμε ότι έδεσε η σάλτσα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε στα πιάτα μας.
Το καλύτερο συνοδευτικό κατά την γνώμη μου για το φαγάκι αυτό, είναι το τυρί φέτα!
Δεν ξεχνάμε βέβαια και μπόλικο ψωμάκι για την σαλτσούλα μας!
Καλή μας όρεξη!!
Ειρήνη Ε.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
Με ελίτσες ε; Πρωτότυπο! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατο!
Καλημέρα Ειρήνη μου!!Πολύ πρωτότυπο πού πρόσθεσες καί ελιές στά φασολάκια!!Καί σίγουρα πολύ νόστιμο!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!
Ειρηνάκι μου αυτό θα άρεσε πολύ στον αντρα μου που λατρεύει τις ελιές !!! θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω φασολάκια !
γεια στα χεράκια σου
φιλια πολλά
Μμμμμμ.... φασολάκια με φρεσκοψημένο ψωμάκι , έχω και δικές μου ελίτσες , μπραβο Ειρηνάκι μου βρήκα το αυριανό φαγητάκι μας!!!!!
Φιλάκια!!!!!!
Προτότυπη η ιδεα να προσθεσεις ελιες,θα το δοκιμασω και εγω μιας και οι ελιες μας αρεσουν ιδιαιτερα,καλο βραδυ.
Ειρηνάκι μου πολύ ωραία ιδέα!
Τα μαγειρεύω συχνά κι έτσι θα δοκιμαστεί άμεσα η συνταγή σου.
Φιλάκια πολλά!!!
σούπερ - αηδία, χωρίς καρότα και ο δυόσμος δεν του πάει καθόλου
Ανώνυμη/ε
Αν και σκοπεύαμε να μην σου απαντήσουμε και όπως είδες σβήσαμε προηγούμενο σχόλιό σου, γιατί πάγια τακτική μας είναι να μην απαντάμε σε ανώνυμα σχόλια, θα σου πω εγώ δυο λογάκια και μάλιστα επώνυμα.
Βρήκες να σχολιάσεις την συνταγή της Ειρήνης, μια από τις πιο κλασσικές συνταγές για φασολάκια, όπου εκτός από λίγες ελιές, δεν έχει τίποτε περίεργο και διαφορετικό από όσα χρησιμοποιεί μια οποιαδήποτε μαγείρισσα για να φτιάξει τα φασολάκια της.
Δυόσμο?? Θα πρέπει να μην έχεις ιδέα από μαγειρική για να μην γνωρίζεις ότι στα φασολάκια ταιριάζει ο δυόσμος και μάλιστα πολύ περισσότερος από το μισό κουταλάκι που βάζει η Ειρήνη.
Καρότα?? Τι εννοείς?? Συνήθως λίγες πατατούλες προσθέτει όποιος θέλει στα φασολάκια, εγώ ούτε αυτές δεν βάζω. Αν εσύ θέλεις να βάλεις καρότα με γεια σου και χαρά σου, βάλε και σέλινα αν σου αρέσει.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν έχεις κάνει καν τον κόπο να μαγειρέψεις την συνταγή.
Μην κάνεις καν τον κόπο να απαντήσεις, εκτός αν απαντήσεις επώνυμα. Αν απαντήσεις ανώνυμα, θα σβήσω το σχόλιό σου.
Επίσης προς ενημέρωσήν σου, η ΙΡ σου μας είναι γνωστή, γι αυτό καλύτερα πρόσεχε πως εκφράζεσαι και τι λες.
Αυτά και καλή σου μέρα, με λιγότερο δηλητήριο.
Post a Comment